perjantai 2. elokuuta 2013

Olet ihana. Rakastan sinua.

Minulla starttasi juuri viimeinen kuukausi kotiäitinä. Nautin olostani nyt kovasti. Rytmiltään hitaat kotipäivät pojan kanssa ovat ihania, mutta myös tietoisuus siitä, että pian olen taas työelämän haasteissa, on kutkuttavaa. Tuleva arki jännittää ja mietityttää. Tuleekohan meille kamalan kiireiset aikataulut? Jaksanko huomioida lastani tarpeeksi? Mihin minulla on aikaa, mistä joudun luopumaan? Osaanko tehdä enää töissä mitään? Ja toisaalta: Ihanaa saada uusia kivoja työkavereita! Opin varmasti paljon uutta! Pikku-T:kin on niin sosiaalinen lapsi, että hän todennäköisesti viihtyy päiväkodissa.

 

MLL:n sivuilta löytyi artikkeli, joka osui ja upposi näihin mietintöihini. Muutenkin tuolla on monia hyviä tekstejä, sellaisia kannustavia ja maalaisjärkisiä.


"Tee itsellesi kysymys: mikä on tärkeää juuri nyt? 
Minkä tekeminen ja mistä huolehtiminen on välttämätöntä juuri nyt? 
Mitkä asiat voivat odottaa? 

Jokaisen ihmisen jaksaminen on rajallista. 
Lapsiperheessä voimia kuluu yllättävän paljon välttämättömään arjen pyöritykseen. 
Anna itsellesi lupa hoitaa kevyemmin joitain tähän asti tarkasti tekemiäsi asioita. 

Jokaisen äidin elämään kuuluu väsymystä, kiukkua, turhautumista. 
Jokainen äiti on inhimillinen ja nämä tunteet ovat merkki inhimillisyydestä. 
Puheet täydellisyydestä kannattaa unohtaa. 
On parempi pohtia, mikä on kyllin hyvää, riittävää äitiyttä. 

Katso tänään lastasi silmiin, ota syliin ja sano: Rakastan sinua. Olet ihana."


Onko joku teistä lukijoista samassa elämäntilanteessa?

2 kommenttia:

 1. Täälläkin töihin meno lähenee, mutta itsellä vielä tässä on aikaa. näillä näkymin palaan vasta loppuvuodesta/ensi vuoden alusta. Silti se arki on alkanut jo pyörimään mielessä jonkin verran. Mietteissä juuri miten sovittaa kaikki yhteen, mitenhän sitä itse sopeutuu taas työelämään ja sen vaatimuksiin... Ja toivottavasti nyt ensin saataisiin ajoissa myös hoitopaikkapäätös ja vielä paikka samasta kaupunginosasta missä asumme. :)

  Oletteko te jo aloittaneet harjoittelun päiväkodissa? Sitä olen miettinyt, mitenhän sen kanssa kannattaisi tehdä.. Olisi kiva kuulla miten teillä. :)

  Aurinkoisia päiviä sinne!

  Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Maiju! Meillä on tuo tutustuminen vasta viikko ennen hoidon alkua. Kuulemma saa mennä aiemminkin, mutta päiväkodin johtaja sanoi, että tämänikäisillä pienillä se viikko on todettu usein sopivaksi ajaksi, kun muistikaan ei vielä kanna kuukausien päähän. Ajatuksena on, että olemme siellä viikon ajan joka päivä oman fiiliksen mukaan, eli itse ajattelin paria tuntia päivässä vähän eri aikoina, niin että tulee se päiväkodin rytmi tutuksi ja kaikki toiminnot nähtyä kertaalleen. Saa nähdä miten sitten käytännössä sujuu.

   Toivottavasti saatte päivähoitopaikan läheltä! Meillä kävi siinä kyllä tuuri, on ihan kivenheiton päässä.

   Aurinkoa takaisinpäin! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!