lauantai 2. marraskuuta 2013

Blogiperiaatteeni

Hyvää marraskuuta! Toivottavasti teillä on ollut mukava Pyhäinpäivä. Itselläni oli tänään tosi kiva päivä, pääsimme juhlimaan 80-vuotiasta mummuani tosi tunnelmallisessa paikassa. Kuvia seuraa varmaankin myöhemmin. Nyt kuitenkin blogihaasteen pariin, jonka sain Modernisti Kodikkaan Kertulta. Alunperin haaste on lähtenyt liikkeelle Löytö-blogista: 

”Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista.”

Lisäksi haasteessa oli toivomus, että mukaan liitetään bloggaajan oma kuva. Minä olen tosi huono julkaisemaan omia kuviani täällä blogissa (ja olen ihan surkea poseeraaja), mutta tuossa alla sentään vilahdan...


Perusjutut

Tämä blogi on minun oma nurkkaukseni, johon tallennan ajatuksiani, arkeani, kotiani ja inspiraationlähteitäni. Tämä on paikka, jossa voin toteuttaa visuaalista minääni ja jossa kukaan ei määrää, miten minun tulee olla - siis ihana harrastus ja rentoutumiskeino. Olen todella iloinen, että blogini on löytänyt lukijoita, joskaan ei suurensuurta määrää, mutta kuitenkin.

Ennen omaa blogia olin lukenut monia blogeja aktiivisesti, mutta lopulta oman blogin aloittaminen oli aika nopea päätös, tuumasta toimeen. Äitiysloman alkaessa tuntui, että aikaa oli enemmän  ja kaipasin jotain uutta harrastusta. Aika salassa olen jostain syystä tämän pitänyt, suurin osa sukulaisista ja kavereista ei tiedä tästä nurkkauksesta yhtään mitään. Olen miettinyt kyllä, että pitäisikö tulla ulos blogikaapista...?

Teksti ja ulkoasu

Kirjoitan rennon asiallisella tyylillä, en muunlaista tyyliä oikein osaakaan. Itse asiassa blogitekstejä en juurikaan mieti, annan vain näppiksen laulaa ja tekstistä tulee mitä tulee. Blogini ulkoasu on ollut melkein alusta asti samantyylinen ja olen tähän tällä hetkellä ihan suhteellisen tyytyväinen. Tietysti kaikenlaista viilausta voisi aina tehdä ja banneriakin voisi pitkästä aikaa vaihtaa...

Kuvat

Kuvien suhteen pyrin selkeyteen, enkä käytä yleensä yhdessä postauksessa kolmea-neljää kuvaa enempää. Kännykkäkameralla otettuja kuvia en käytä ollenkaan, kuvaan pääasiassa järkkärillä. Aiemmin kuvasin paljon myös pokkarilla, kunnes se sanoi yhteistyösopimuksensa irti... Muokkaan kuvia melko vähän, lähinnä säädän valotusta ja sävyjä sekä teen joitakin rajauksia. Tiedän, etteivät kuvani ole mitään huippuluokkaa, mutta olen omasta mielestäni kehittynyt kuvaajana bloggaamisen myötä. Suurin haasteeni kuvaamisessa on se, etten muista kantaa kameraa mukanani! Se usein harmittaa kun arjen kauniit hetket jäävät tallentamatta kiireen tai väsymyksen takia.

Käytän pääasiassa omia kuviani ja jos joskus lainailen muualta, merkitsen selkeästi kuvien lähteen. Olen muuten  miettinyt viime aikoina, että varmaan olisi hyvä alkaa merkitä omat kuvat vesileimalla - tässä kohtaa olisi pieni harjoittelun paikka, sillä nolona myönnän, etten edes osaa tehdä moista. ;)

Postaustahti

Postailen oman fiiliksen ja ajan mukaan, mutta olen huomannut, etten yleensä malta pitää kovin monen päivän taukoja. Joskus saatan kokea kyllästymistä bloggaamiseen ja miettiä, onko tässä mitään järkeä, pitäisikö vain lopettaa... Muutaman päivän tauon jälkeen kuitenkin tekee taas mieli tarttua kameraan ja tulla tänne kirjoittelemaan. Nyt syksyllä kun aloitin taas työt, on postaustahti hieman hidastunut - aikaa ja energiaa ei yksinkertaisesti ole ihan samalla tavalla kuin äitiyslomalla, ja kuvaaminenkin jää vähemmälle kun päivän valoisimmat hetket vierähtävät työpaikalla. Toivottavasti teitä lukijoita ei kuitenkaan haittaa uusi hitaampi postausrytmi.

Yhteistyöt ja mainonta

Kuulun Indiedays Inspiration -yhteisöön ja sitä kautta blogissani on välillä mainoksia sekä saatan osallistua pieniin yhteistyökuvioihin. Todella vähäisiä nämä ovat olleet tähän asti, blogini on kuitenkin niin pieni. Suhtaudun yhteistyöhön avoimesti enkä tosiaankaan koe, että blogimainonta on mitenkään lähtökohtaisesti negatiivinen asia. En kuitenkaan suostuisi mainostamaan tuotteita tai palveluja, joista en itse aidosti pidä.


Ikävät kommentit

Olen saanut äärimmäisen vähän negatiivista palautetta, itse asiassa yllättävän vähän! Mulla on niin ihania lukijoita. Varmaankin, jos kirjoittaisin todella huippusuosittua blogia, ikäviä kommentteja tulisi enemmän.

Työhöni liittyvät asiat

En ole juurikaan käsitellyt työhöni liittyviä asioita täällä blogissa, koska haluan pitää tämän nurkkauksen rentona vapaa-ajan harrastuksena. Mutta koen kyllä, että bloggaamisesta on ollut joissakin työtilanteissa hyötyä, etenkin nyt kun tuotan tekstiä ja kuvaan myös työni merkeissä jonkin verran.

Vinkit bloggaamiseen

Blogin perustaminen on helppoa ja bloggaaminen superkivaa! Kannattaa ehdottomasti heittäytyä ja kokeilla. Eikä teemaakaan tarvitse rajata millintarkasti. Itse olen tykännyt tästä sillisalaattityylistä, aina on jotain mukavaa ja inspiroivaa, mistä kirjoitella. Sitä paitsi siinä missä yksi blogi erottuu upeilla kuvillaan, toinen koukuttaa realistisella arkikuvauksellaan, kolmas nokkelilla sanvalinnoillaan... kaikille on tilaa. 

Haaste lähtee eteenpäin seuraaville loistaville bloggaajille:

P.S. Aloin tällä viikolla käyttää blogimaailmassa zubi-nimen ohella oikeaa nimeäni Suvi. :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, Suvi! :) Minähän olen ihan sairaan huono blogihaasteiden toteutuksessa, mutta tähän saatan jopa yrittää tarttua... ^_^

  Ihanaa marraskuuta ystäväiseni! Sinulla on kyllä niin ihanan "zubi"tyyppinen, harmoninen, lämmin ja kaunis tämä "bloginurkkaus", nyt on vaikea enää kuvitella että ET bloggaisi.... (Vielä on tuoreessa muistissa kun mietiskelit voisiko bloggaus ollenkaan olla sun juttu... Ja sehän todella ON sun juttu :) Ainakin minusta! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Sanni. :)

   Ihanasti sanottu, kiva jos tämä blogi on mun näköinen. Mun mielestä myös tämä bloggaaminen ON mun juttu, just se on parasta, että olen itse oma päätoimittajani, joten saan tehdä tästä just sellaisen kuin tuntuu. Tosin jos aikaa ja osaamista olisi enemmän, niin tämä blogi olisi kyllä sairaasti hienompi ja parempi...

   Poista
 2. Moi Suvi :) Kiitos haasteesta: toteutan ilman muuta.

  Aikalailla tutuilta kuullostavat sinun periaatteesi, kahdellakin tapaa: ovat lähellä omiani, mutta myöskin minusta hyvin käyvät ilmi jo täällä blogissasi siitä miten postailet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ole hyvä! Ja tavallaan itsestäni tämän haasteen toteuttaminen tuntui jopa aika turhalta, koska olen juuri samaa mieltä, että varmasti nämä asiat ovat jo käyneetkin ilmi tämän blogin tyylistä ja postauksista. Mutta kiva näitä oli silti miettiä ja kirjoitella.

   Poista
 3. Hei! Olipa mukavaa luettavaa. Itsekään en tykkää hirveästi poseerata itse kameran edessä (yritän ehkä oppia tässä paremmaksi), joten olen miettinyt, onko järkevää blogata. Myös juuri tiukka sisällön rajaaminen johonkin "erikoisalueeseen" on tuntunut vieraalta - mielestäni on kivaa kirjoitella milloin mistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kyllä mä uskon, että blogimaailmassa on paljonkin sellaisia (kuin me), ettei poseeraus ole se luontevin juttu. Itse kyllä tykkään miettiä pukeutumista ja asuja, mutta tosiaan se kuvien ottaminen onkin sitten jäänyt todella vähälle. Onneksi on näitä muita kivoja aiheita sillisalaatissani. ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!