torstai 14. marraskuuta 2013

Valaisin vaihtoon?

Vasta reilu vuosi sitten pohdin samaa aihetta - valaisinta keittiön pöydän ylle. Silloin päädyin Yki Nummen klassikkovalaisimeen Kuplat. Aina kaikki hankinnat eivät kuitenkaan mene 100 %:sti putkeen ja nyt kun pöytä on vaihtunut Artekiin, tuntuu Kuplat kuitenkin jotenkin väärältä. Kaipaan valkoisen pöytäpinnan seuraksi jotain hieman pehmeämpää. Ja siivousfriikkinä tunnustan, että inhoan sitä, miten nopeasti pöly näkyy valaisimen akryylipinnassa, vieläpä kun kupu keikkuu juuri kasvojen korkeudella. En siis aio luopua Kuplista, vaan sijoittaa sen jonnekin muualle, ehkä makuuhuoneeseen.

Mistä valaisimesta sitten haaveilen? Secto Designin Punctosta!

kuva lainattu: http://www.designboom.com/design/secto-design-wooden-lamps/

Nämä Secton valaisimet ovat jotenkin niin perisuomalaisia, että voisin kuvitella parin olevan täydellinen Artekin pöydän kanssa. Mutta en haluaisi valaisinta, joka tekee varjoja seinälle - tästä en ole ihan varma tekeekö. Secton tuotteethan on kyllä suunniteltu häikäisemättömiksi ja tämä malli nimenomaan ruokapöydän ylle. Valmistaja kertoo valaisimesta näin:

Puncto 4203 on suunniteltu erityisesti matalampiin tiloihin, ja se soveltuu mainosti esimerkiksi ruokapöydän yläpuolelle, sillä varjostimen avaran alaosan ansiosta uutuuden valokeila on leveä. Muiden Secto Design -valaisinten tavoin myös Puncto 4203 valmistetaan suomalaisesta koivusta, ja sitä on saatavana paitsi käsittelemättömällä koivupinnalla myös mustaksi tai valkoiseksi laminoituna.

Ja jos tämän valaisinhaaveen toteuttaisin, niin värivalinta kyllä aiheuttaisi päänvaivaa. Klassisen lämmin koivu, vaalean tyylikäs valkoinen vai särmikäs musta...? Kuulisin mielelläni kokemuksia tästä Puncto-valaisimesta! Mitä mieltä te olette, sopisiko tämä meille nykyistä valaisinta paremmin?

17 kommenttia:

 1. Rakastan Secton upeita valaisimia, joten vastaukseni on ehdoton kyllä! :) Meiltä ei tosin löydy Punctoa vaan valkoinen Secto jalkavalaisin, joka on silkkaa rakkautta edelleen ja valkoisesta Octosta haaveilen. Koivuinen jää mielestäni helposti pliisuksi, mustassa ja valkoisessa on enemmän luonnetta. Musta löytäisi teillä kivasti väriparia seinästä ja matosta ja erottuisi kauniisti ikkunaa ja valkoista seinää vasten. Mutta makuasioitahan nämä ja vaikeita valintoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen samaa mieltä, että koivu jää pliisuksi - valkoinen tai musta on hienompi. Olet kyllä oikeassa, tuo musta sopisi hyvin meille. :)

   Poista
 2. Ihana valinta! Teillä kävisi mikä väri vain, ehkä valkoinen olisi varmin valinta. Puunvärihän pilkottaa alta kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pilkottaa! Kävin tänään Vepsäläisellä katselemassa, ehkä valkoinen olisi meille paras...

   Poista
 3. Oih, minä olen myös ihastellut Secton valaisimia ja viime syksyn valaisinostoksilla melkein meinasin Sectona jalkavalaisimen ostaa, mutta sitten pihiys iski. Mutta jonain päivänä vielä... Itse tykkään valkoisesta eniten, mutta teidän keittiöön näyttäisi sopivan hienosti myös nämä muut värit. Vaikeaa, vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tosi vaikeita valintoja. Secton valaisimet ovat kyllä upeita klassikoita! Siis erittäin hyviä sijoituskohteita, eikö vaan...? ;)

   Poista
 4. Valitse valkoinen. Se on moderni, ajaton, nuorekas ja tyylikäs. Musta ei sovi, sillä siinä pöly näkyy erittäin helposti, samoin sormenjäljet.
  Valaisimia saa sovitukseen. Kannattaa pyytää ja katsoa, onko valaisin sopiva juuri varjojen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, uskon että olet oikeassa. :) Sovitus olisikin huippujuttu, pitää kysellä.

   Poista
  2. Meillä on musta Secto, eikä siinä kyllä näy sormenjäljet tai pöly. Ollut puoli vuotta katossa ja nyt on ihan pakko tunnusta, että en edes muista milloin olisin sitä rätillä pyyhkinyt. On kuitenkin valoisalla ja näkyvällä paikalla.

   Poista
  3. Kiitos paljon Kerttu kommentistasi! Teillä tuo musta Secto on kyllä mielettömän kaunis! Siinä on tunnelmaa ja vähän särmääkin verrattuna valkoiseen.

   Poista
 5. Minusta tuo koivu sitoisi ruokailuryhmän hyvin yhteen.Valkoinen jää minusta "pliisuksi" valkoisen pöytäpinnan kanssa.Mutta makuasioitahan nämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se koivukin tosiaan sopisi hyvin pöydän henkeen! Mutta mun makuun on vähän tylsä - kuitenkin myös maalatuista versioista se koivun sävy kuultaa kauniisti läpi, sisäpuoli kun on käsittelemätön. Mutta vaikeita valintoja, kun kaikki ovat niin kauniita.

   Poista
 6. Secton valaisimet ovat kauniita, mutta hintaansa nähden niissä ollaan menty muutamissa jutuissa sieltä mistä aita on matalin. Kattokuppi ja muovinen johto ovat valitettavan halvan näköisiä, eivätkä oikein kuuluisi tuon hintaluokan valaisimiin. Toki ne voi vaihtaa, mutta luulisi Sectojen hinnalla saavan jo ok johdon sekä kupin valaisimen mukana. Muuten ihania valaisimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan itse kiinnittänyt mitään huomiota johtoon ja kattokuppiin, ikävä kuulla jos eivät sovi muuten laadukkaaseen ja kauniiseen design-valaisimeen. Itselläni on nyt Secto-haaveet vähän jäissä, tärkeämpiä hankintoja tässä toteutettavana. Nykyinenkin valaisin on kuitenkin kaunis ja erittäin sopiva paikalleen. :) Kunhan jaksaa pyyhkäistä pölyt päivittäin.

   Poista
 7. Heippa! Millä olisi kyseinen Secton valaisin vailla uutta kotia... Meillä on niitä kaksi, toinen oli olohuoneessa, mutta valo ei riittänyt valaisemaan tarpeeksi. Toinen on ruokapöydän yläpuolella ja aivan ihana... :) Joten jos unelmat heräävät eloon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos tarjouksesta. Kaunis valaisinhan tuo todellakin on! Meillä kävi myös moinen kääntymässä, mutta palautin, koska valoteho ei riittänyt keittiömme tarpeisiin. Sopii mielestäni paremmin vain lisä-/tunnelmavaloksi tai esim. olohuoneeseen.

   Poista
  2. Hei, minkä värinen secton valaisin on vailla uutta kotia? Hinta? Minua kiinnostaisi tämä.
   T: H

   Poista

Ilahdun kommentistasi!