sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mega Dot

Nyt on sisustusvuosi 2014 startattu eli ensimmäinen kunnon hankinta tehty. Nimittäin me ostimme päiväpeiton! Meillä ei tähän asti ole ollut päiväpeittoa ollenkaan vaan sen virkaa on toimittanut jalkopäähän heitetty suuri torkkupeitto. Olen kuitenkin kaipaillut aina välillä kunnon laadukasta päiväpeittoa ja miettinyt sellaisen teettämistä, nimittäin tavallinen lattiaan asti ulottuva standardikoko on tuntunut liian raskaalta. Yksi kriteeri on myöskin ollut mattapinta, kaupoissa kun on tarjolla paljon himmeähohtoisia päiväpeittoa, mutta ne eivät ole minun makuuni. Nytpä ei kuitenkaan tarvitse asiaa enää miettiä, sillä se täydellinen päiväpeitto on löytynyt - Hay Mega Dot.


Tätä peittoa on saatavissa kolmessa eri koossa ja meidän sänkyymme sopiva on keskikoko eli 235x245 cm. Mielestäni kaunis puinen sängynrunko sekä matto tulevat hyvin esiin kun päiväpeitto ei ulotu ihan lattiaan saakka. 

Peitto on ostettu täältä Tampereelta Design Boulevard -sisustusliikkeestä. Aivan ihana, tanskalaiseen designiin erikoistunut putiikki, suosittelen piipahtamaan!


Mega Dotissa on kohollaan olevia palloja ja niiden välissä tiheää tikkausta. Peitto on tosi laadukkaan oloinen - sen kertoo jo se, miten helppo sitä on käsitellä. Peitto asettuu kuin itsellään paikoilleen pedattaessa sekä toisaalta on myös helppo taitella sivuun yöksi. Toinen puoli on tummempi ja toinen vaaleampi, joten myös puolipetauksiin tulee helposti syvyyttä ja näyttävyyttä. Me jätimme nyt vaaleamman puolen esille. Aika ryppyinen muuten vielä tämä peitto on, eiköhän nuo oikene ajan myötä - en todellakaan jaksa alkaa silittämään, heh.


Massiivipuinen sängynrunko sekä Ikean patjat ovat kolmisen vuotta vanhoja, graafiset verhot raikastivat ilmeen viime talvena, yöpöydän sekä uusia laadukkaita lakanoita hankin kesällä ja peitot ja tyynyt uusittiin juuri ennen joulua. Nyt kun on uusi päiväpeitekin, niin makuuhuone on kokenut kyllä aika kattavan päivityksen. Mutta mikäpäs sen parempi sijoituskohde kuin viihtyisä makuuhuone ja hyvät unet. 

Tuossa yöpöytäni päällä oli viimeksi Milk-valaisin, jonka onnistuin rikkomaan huolimattomalla huitaisulla. Kyllä harmittaa! Pitäisi tilata siihen uusi lasikupu... En uskalla kyllä sitä enää tuohon sijoittaa ja olenkin mietiskellyt uuden lukuvalon hankintaa. Yksi vahva vaihtoehto on Muuton Leaf -pöytävalaisin, myös Artemiden Tolomeo Mini on mietinnässä. Molemmat aika isoja hankintoja, joita ei noin vain toteuteta.. Vaikka design-valaisimiin olen kyllä valmis hieman satsaamaankin.


Kylläpäs nämä kuvat huutavat väriä... Taidanpä lähteä metsästämään kaapin uumenista värikkäämpiä tyynyjä. Mega Dot:ia valmistetaan muuten myös monissa herkullisissa väreissä, ajattelin että joskus voisi hankkia tälle pariksi värikkäämmän version vaikka lapsen sänkyyn tai mahdolliseen vierashuoneeseen.

Rentoa sunnuntain jatkoa!

25 kommenttia:

  1. Onpa kaunis päiväpeitto!! Tykkään hurjasti, tuo kelpaisi meillekin! Meillä on aika samansävyinen harmahtava mutta juurikin vähän sellainen himmeähohtoinen, joka ei välttämättä ole ihan omaan makuuni. Täytyypä pistää tämä muistiin kun tulee päiväpeiton vaihto ajankohtaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mona, olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen. Vielä kun nuo rypyt vähän oikenevat... :)

      Poista
  2. Onpa hauska, vähän erilainen kuin muut näkemäni päiväpeitot! Mulla oli myös päiväpeiton uusinta käynnissä, mutta päädyin tavalliseen valkoiseen. Yleisilmettä saa sitten vaihdettya tyynyillä ja muilla tekstiileillä. Onpa muuten kiva pikku jakkara tuossa sängyn päädyssä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on juu hieman erilainen. :) Valkoinen on aina toimiva ja raikas, tästäkin olisin saattanut valita jonkun vaaleamman, jos sellainen olisi ollut tarjolla.
      Ja kiitos, jakkara on Pentikiltä.

      Poista
  3. Olen katsellut tuosta niitä värikkäitä versioita jossain aiemmin, mutta tuo harmaa on ihanan tyylikäs! Meilläkin on mattaharmaa päiväpeitto, vähän tummemman harmaa tosin, löytyi Ikeasta vuosia sitten. Itse olen katsellut muutamia tähtikuvioisia vaihtoehtoja, mutta ehkä se tähtijuna vähän meni jo... Vaihtelun vuoksi olisi kyllä kiva hankkia toinenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa on tyylikäs, en uskaltaisi ehkä valita kirkasta väriä näin isoon tekstiiliin, koska kyllästyisin kuitenkin... Tässä saa puolta käännettyä ja sitä kautta vähän vaihtelua välillä. Kaksi erilaista päiväpeittoa olisi kyllä ihan hauska olla.

      Poista
  4. Upea tuo päiväpeitto! :) olisiko muuten muita vinkkejä kivoista ostospaikoista sisustuksen ja lastenvaatteiden saralta Tampereella? Itse kun olen sinne suuntaamassa ensi vkolla päiväksi :)

    - P -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P! :) Kannattaa tsekata sisustuksen osalta ainakin seuraavat: Design Boulevard, Sisustus ID, DomDom, Hämeenkadun Marimekko (Marimekkoja on joka puolella, mutta tämä on erityisen kaunis liike). Lastenvaatteiden osalta suosittelen putiikkeja nimeltä Kuopus ja Miraakkeli.

      Poista
    2. Kiitos, yritämpä löytää nuo :) piti kiittää myös siitä vinkistä artekin pöydän suhteen! Nyt on lastenkokoiset jalat vaihdettu ja sopii tytön huoneeseen tosi kivasti :) ite en tajunnut ja olisin kouluun asti jemmaillut varastossa :D

      Poista
    3. Olepa hyvä, tosi kiva kuulla! Noi Artekit on kyllä niin monipuolisia huonekaluja.

      Poista
  5. Hyvältä näyttää - ja tutulta peitolta :). Meillä on myös tuo sama, mutta puuteripinkkinä. Ja toimittaa sohvanpäällyksen virkaa, eli ei ole sängynpeittona. Mutta hyvin toimii sohvankin päällä! Kaunis ja rauhallinen makuuhuone teillä. Tuo puunsävyinen jakkara on kivannäköinen, ja tulee kivasti esille harmaata vasten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kävinkin kurkkaamassa sun blogissa ja aivan ihana väri tuo puuterpinkki.

      Tykkään itse kovasti puun sävyistä, ne tulevat hyvin esiin muuten melko simppelissä ja vaalea-harmaa-painotteisessa sisustuksessa ja tuovat lämpöä.

      Poista
  6. Piti vielä kysyä tuosta milk-valaisimesta :) liimasitko sen kuvun tuohon runkoon? Itse en vielä ole sitä tehnyt kun mietin miten hankalaa se polttimon vaihto sitten on :D

    - P -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en liimannut... juurikin samasta syystä. En sitten tiedä olisiko kestänyt hajoamatta tuon heilahduksen, jos se olisi ollut liimattu. Aika varovainen tuon valaisimen kanssa saa kyllä olla!

      Poista
    2. Luulen, että olisi silti hajonnut. Vaikuttaa tosi heiveröiseltä :/ tuli vähän pettymyksenä tuo kuvun liimaus, olin kuvitellut sen olevan jotenkin kätevämmin ideoitu.. mutta tosi ihana se on ja toistaiseksi korkealla kaapin päällä :D kiva kun vastaat mulle :)

      - P -

      Poista
    3. No tietysti vastaan :) Ja juu, onhan tuo vähän turhan heiveröinen systeemi.

      Poista
  7. mistä olette hankkineet tuon sängynrungon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Iskusta, mutta samaa mallia ei näköjään ole enää Iskun valikoimissa.

      Poista
  8. Hei, kysyn silkasta mielenkiinnosta, että teetkö yhteistyötä Formverkin nettikaupan kanssa? Ostoslistallani on Mega dot vaaleanharmaana ja kuvahaun tuloksena löysin saman kuvan kuin blogissasi heidän nettisivuiltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en kyllä tietääkseni tee tai ainakaan en hyödy mitenkään kuvastani heidän sivuillaan, eivätkä he ole kysyneet lupaani kuvan käyttöön. Otan sinne yhteyttä uudestaan, tosiaan olen tehnyt sen jo kerran aiemmin ilman mitään vastausta. Kiitos kun laitoit asiasta kommenttia!

      Poista
    2. Vielä lisään, että ostin juuri sen vaaleanharmaan Mega Dotin meidän vierashuoneeseen, voisin postailla siitä myös. On tosi kaunis!

      Poista
    3. Ok :) Tuo on niin ihana päiväpeite mutten ole nähnyt sitä missään livenä, joten kuvistasi on ollut paljon hyötyä (ilmeisesti myös kauppiaille :/ )!

      Poista
    4. Totta, tätä ei liikaa näy blogeissa / sisustusliikkeissäkään. Kiva, jos kuvistani on ollut sinulle apua. En ole vielä saanut mitään vastausta Formverkiltä. :/

      Poista

Ilahdun kommentistasi!