torstai 10. heinäkuuta 2014

Ajatuksia aulatilasta

Olen jo vuosia tiiraillut Pentikin puisia senkkejä ja kaappeja sillä silmällä. Tiedättehän ne vanhat uniikkikappaleet, hienosti entisöidyt? Olen miettinyt, olisiko meidän nykyisessä kodissa jotain järkevää paikkaa moiselle kaapille - kaappihan voisi olla aika pieni ja sirokin. Olin jo tullut siihen tulokseen, ettei taida olla. Ja sitten tajusin, että onhan meillä aula!


Yläkerrassamme on siis tällainen perusaula, tavallaan aika tarpeeton, mutta silti niin välttämätön tila. Tästä on nimittäin käynti kaikkiin kolmeen makuuhuoneeseen sekä kylppäriin. Tila on aika pieni ja olenkin miettinyt siihen suurta peiliä, joka tietysti avartaisi aulaa aika paljon.

Vai voisiko tässä sittenkin olla paikka tunnelmalliselle vanhalle senkille, johon saisi kirjoja ja jotain muuta kaunista esiin...?


Laivapöytä pääsi demonstroimaan tilan mahdollisuuksia. Se kun on mittasuhteiltaan ja tyyliltään oikeanlainen. Tosin senkki saisi olla hieman laivapöytää pienempi syvyyssuunnassa ja  vastaavasti korkeampi. Yllättäen pöytä tuoleineen sujahti aulaan aika mukavasti eikä tukkinut tilaa ollenkaan! Päinvastoin aulasta tuli jotenkin suuremman oloinen.


DSW-tuoli on niin ihana! En ihmettele sen suosiota, sillä se on kotonaan melkein missä vain. Olen testannut sitä meillä niin eteiseen, makuuhuoneen nurkkaan kuin työtuoliksikin, kaikissa rooleissaan se hoitaa homman taatulla tyylillä.


Laivapöytä on jo palautunut takaisin omalle paikalleen työpisteen virkaa toimittamaan. Näiden kuvien perusteella uskallan kuitenkin väittää, että vanha senkki voisi toimia tässä! Mitäs te sanotte? Selkeä peilin paikka vai mahdollisuus toteuttaa kaappiunelma?


Esittelin ideaa miehelleni ja hän näytti vaalean vihreää valoa. Sitten pitäisi enää löytää se uniikkikappale, joka olisi mittasuhteiltaan, tyyliltään ja sävyltään juuri oikeanlainen. Saattaa olla pitkä projekti, mutta mikäs kiire tässä mihinkään on. :)

12 kommenttia:

 1. Kaapille peukku ehdottomasti. Aulasta tulisi huonemaisempi ja puetumpi. Peili heijastaisi portaiden kaiteita ja pinnoja , saaden tilan näyttämään sekavalta ja rikkonaiselta :)
  Kauniin kaapin etsintä kesäprojektiksi siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija. Olet varmasti oikeassa tuon peilin tuoman sekavuuden suhteen. Kaunista kaappia etsimään siis. :)

   Poista
 2. Samaa mieltä Tuijan kanssa. Kaappi tekisi aulasta sisustetumman.. Ja samalla huonemaisemman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiina, varmasti aulasta tulisi huonemaisempi ja kutsuvampi.

   Poista
 3. Minäkin kallistuisin kaapin kannalle. Jotenkin en edes nyt osaisi kuvitella tuohon peiliä :)

  VastaaPoista
 4. Ääni senkille myös täältä! :) Uskomattoman hyvin tuo laivapöytä tuohon sopii ja tilan hahmottaa aivan erilailla,, tosi hyvä esimerkkikuva :) ne pentikin senkit ja kaapit on ihania, itse olen muutamaa valkoista katsellut silläsilmällä mutta paikka on vielä hivenen hakusessa :D

  Tykkäsikö lapset uima-altaasta? :) meidän tämänhetkinen hitti on kylpeminen ammeessa terassilla :D ♥

  - P -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laivapöytä sopi tuohon ihmeen hyvin! Pentikin kaapit on upeita, mutta koska ne ovat uniikkikappaleita, niin voi olla vaikeaa löytää juuri sitä oikeaa. Mulla oli kiikarissa yksi tietty parin vuoden ajan, mutta kun sille ei ollut säilytyspaikkaa niin en voinut ostaa. Ja sitten joku toinen onnellinen lunasti sen omakseen. Mutta varmasti uusi vastaava löytyy jossain vaiheessa.

   Ulkoallas on kyllä ollut tosi hitti! :) Tänään vaihteeksi rantsuun, niin pääsee äitikin uimaan.

   Poista
 5. Tuohon sopisi kyllä senkki vallan mainiosti! Ja olisi varmaan käytännöllinen myös; harvoin on säilytystilaa liikaa, vaikka sitä periaatteessa olisi miten paljon... Monesti käy tosiaan niin, että tila kalustettuna näyttääkin itse asiassa suuremmalta kuin tyhjänä. Sama juttu kuin se tumma seinä, joka joskus saattaakin lisätä tilan tunnetta. Toisin kuin luulisi tai usein neuvotaan. Jänniä nuo perspektiiviasiat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet samoilla linjoilla senkin kanssa. Syvyyssuunnassa sen pitää olla kapoinen, joten voi olla, että ei ihan heti löydy sopivaa. Meillä muuten vanhan asunnon kanssa huomasi hyvin, miten kalustus suurentaa tilaa. Kun oltiin tekemässä viimeistä muuttosiivousta, kämppä näytti tyhjänä superpieneltä ja mietittiin, että mitenkäs ne meidän huonekalut ikinä tänne mahtuivatkaan. ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!