maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ihana Yyteri

Asuin lapsuuteni lähellä Yyteriä ja siellä onkin tullut vietettyä kesäpäivä jos toinenkin. Nykyään Yyterissä käydään harvemmin, mutta paikkahan ei kyllä ole muuttunut miksikään. Aina on yhtä mukavaa ja tuota hiekan pehmeyttä ei voi käsittää. Voiko tällainen ranta oikeasti olla Suomessa?


Yyterin reissu on täynnä elämyksiä, esimerkiksi voi käydä ostamassa jätskit jäätelömönkijästä papan kanssa. Huomatkaa rikkinäinen lamppu, josta on juteltu monet kerrat jälkikäteen. ;)


Pienen pojan kanssa rannalla oleminen ei ole mitään makoilua vaan aktiivista leikkimistä. Vesi ei muuten ollut meressä ollenkaan yhtä kylmää kuin täällä Pirkanmaalla järvivesi seuraavana päivänä. Uskomatonta, mutta totta. Yyterissä ranta on tosi matala, varmaan siinä syy.


Minun raidallinen uikkarini on H&M:ltä ja pojan UV-suojapuku Polarn o. Pyretiltä. Kiinnitin huomiota rantsussa, ettei muilla lapsilla ollut vastaavia pukuja. Mielestäni tällainen suojahaalari on kuitenkin helppo ja turvallinen tapa suojata lapsen ihoa auringolta myös koti-Suomessa. Keltainen Reiman hattu on sekin UV-suojakangasta ja sävyissä mennään futiskisojen isäntämaan hengessä vahvasti. Ei kylläkään suunnitellusti, mutta raikas yhdistelmähän tämä on.


Äitini eli pikku-T:n mummi on todellinen auringonpalvoja, itse en niinkään. Ja sen kyllä huomaa värierosta, huh! Onneksi näitä aurinkoisia päiviä on nyt luvattu jatkuvaksi, ehkä meikäläinenkin saa pintaan hieman vähemmän kuolleen sävyn. :D

Yyteri is always a good idea.

7 kommenttia:

 1. Yyteri on kyllä ihana <3 Mutta liian harvoin tulee lähdettyä, vaikka asun ihan tässä vieressä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sinä onnekas, joka asut ihan vieressä. :) Toivottavasti itse ehdin toisenkin kerran tänä kesänä Yyteriin! Kiva kun jätit kommenttia, sulla on mukavan oloinen blogi.

   Poista
 2. Vähän samat fiilikset myös täällä: kumman harvoin sinne Yyteriin lähtee vaikka lähellä on. Ehkä täällä syynä on tosin se, että kun tuo joki on tuossa kirjaimellisesti vieressä, niiin usein sitä päätyy vaan helposti sitten pulahtamaan jokeen ja levyksi omaan pihaan :)

  Mutta siis aivan törkeän hieno tuo sun uikkari! Tyylikäs kokouikkari on vaikea juttu: superlöydön olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, asutko sä joen rannalla? :) Kiitos uikkarikehuista, tämä oli kyllä hyvä löytö. Aina ei tee mieli laittaa biksuja, joten tällainen uikkari tulee tarpeeseen.

   Poista
  2. Oho, oli tähän jäänyt vastaamatta: en sentään aivan rannassa, mutta lähimmälle rannalle matkaa on ehkä 400m (linnuntietä joelle vielä vähemmän), joten ei kovin kaukana siitä kuitenkaan. 5 km säteellä uimarantoja on 5, että valinnanvaraakin riittää. Kakarana aina poljettiin rannalle pelkät uikkarit päällä ja pyyhe kaulalla :)

   Nyt ei kyllä tee paljon mieli joessa uida :(

   Poista
 3. Yyteri on niin ihana! Eikä se ole ihana vain kauniina kesäpäivänä, vaan nautin myös syksyn luonnosta ja talvesta Yyterissä. Meri on aina erilainen ja sen kohina rauhoittava. Erityisen hyvää on, että Yyteriä suojellaan ja ja että se on avoin kaikille. Siellä ollaan ja nautitaan!
  Mennään yhdessä ensi viikolla, kun tulette!
  Kiitos kivoista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, miten musta tuntuu, että tuota meren rauhoittavaa kohinaa ei jostain syystä ollenkaan huomannut...? ;)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!