tiistai 1. heinäkuuta 2014

My spa

Kun kävimme ekaa kertaa katsomassa tätä asuntoa, ihastuimme erityisesti kylpyhuoneeseen. Onkin korkea aika esitellä se myös täällä blogin puolella. Tervetuloa siis kurkistamaan kylppäriimme!


Kylppäri sykähdytti asuntoesittelyssä muutamastakin syystä. Ensinnäkin se on tilava - kylpyhuone ja sauna ovat yhteensä saman kokoiset kuin suurin makuuhuoneemme. Siellä siis mahtuu mainiosti kylpemään perheen tai kaveriporukan kesken sekä lähtemään aamuisin samaan aikaan töihin ilman suurempaa törmäyskurssia. Itse asiassa tämä kylppäri onkin muodostunut minun valtakunnakseni aamuisin ja pojat käyttävät alakerran vessaa. Oikein hyvä järjestely, etten sanoisi.

Toiseksi tässä kylpyhuoneessa ei ole mitään pyykkihuoltoon liittyvää, kiitos erillisen kodinhoitohuoneemme. Lisäksi valaistus on mukavasti säädettävissä tunnelmallisesta saunomishämystä kirkkaaseen meikkausvaloon, säilytystilaa on runsaasti, sävymaailma on harmoninen (kuten mielestäni kylpytiloissa pitääkin) ja sijainti mukavasti makuuhuoneiden yhteydessä. Ihan kaikki ei toki ole täydellistä kun valmiiseen asuntoon muuttaa, esimerkiksi kaapistojen sijaan olisin valinnut vetolaatikoita ja hieman erilaisen peilikaappimallin. Nämä ovat kuitenkin sen verran pieniä hienosäätöjä, että kokonaisuudessaan olen kyllä supertyytyväinen tähän kylpyhuoneeseen.


Kylppärin kiintokalusteet ovat samaa Topi-keittiöiden Luoto-sarjaa kuin keittiömmekin, mutta hieman vaaleampaa sävyä. Saunan lauteille mahtuu helposti isompikin porukka saunomaan ja lauteet ovat materiaaliltaan haapaa, aivan mahtavan sileät ja ihanan tuoksuiset ainakin näin uutena.


Saunan ja kylpyhuoneen katossa oleva kuituvalaistus on pieni kiva lisä, jolla saa halutessaan luotua mukavaa spa-tunnelmaa.


Kylpyhuoneen säilytysratkaisuissa olen hyödyntänyt Aalto-maljakoita ja Kivi-tuikkuja. Eipä minulla olisi muuten käyttöä näille kaikille ja mikäs sen mukavampaa kuin säilyttää arkisia tavaroita kauniisti. :)


Lasiseinä saunan ja suihkun välissä on kaunis, mutta harmittavan hankala pitää puhtaana. Tuntuu, että viikottaisesta pesusta huolimatta kalkkisaostumaa on jo ehtinyt kertyä ikävästi. Vinkit mahdollisimman helppoon ja tehokkaaseen puhtaanapitoon otetaan siis mielihyvin vastaan!


Tämän postauksen kuvat on napattu pokkarilla eikä laatu ihan päätä huimaa. Kylpytilat ja saunat ovat muutenkin aika haastavia kuvattavia, tunnelmaa ei saa helposti vangittua kuviin. Ehkä tästä postauksesta kuitenkin jonkinlaisen käsityksen sai, millaisessa tilassa aamuni aloitan. :)

12 kommenttia:

 1. Onpa mukavan ja tyylikkään näköinen kylpyhuone! Tuohon lasiseinän kalkkijälkiin voisi kokeilla rautakaupoista saatavaa Hapan -nimistä pesuainetta. Sillä saa ainakin kaakelit ja hanat killtämään pitkäksi aikaa ja on todella edullinen ja riittoisa pullo (n. 1 litran pullo n. 10 euroa ja käyttö laimennettuna). Teea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, kuulostaa kokeilemisen arvoiselta tuotteelta!

   Poista
 2. Oooh, ompa teillä upea kylpyhuone! ♥♥♥

  - P -

  VastaaPoista
 3. Todellakin oikea kotispa, kaunista ja tyylikästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos. Aika peruskylppärihän tuo on, mutta pienillä jutuilla saatu ripaus luksustakin ja rentoutumista arkeen.

   Poista
 4. Kaunis kylppäri ja sauna.
  Vinkki laseihin,joskin työläs.Kuivaa Vileda ikkunaliinalla joka käytön jälkeen. Meidän saunan ovi on pysynyt puhtaana monta vuotta. Kuivaan myös suihkuseinät ja lattian lastalla ja pyyhkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena. Hyvä vinkki, mutta kuulostaa ikävän työläältä. Voisi silti kokeilla!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!