maanantai 22. syyskuuta 2014

Kaapin paikka (ja kuka sen päättää)

Olen aika minimalisti ja rakastan tyhjiä seinäpintoja kotona. Tavaratkin piilotan mielummin kaappeihin kuin asettelen esiin. Tässä viime aikoina olen kuitenkin vieraillut ystävien hieman runsaammin sisustetuissa kodeissa ja kiinnittänyt huomiota kauniisiin vitriinikaappeihin, joihin saa sopivasti esiin pieniä, kivoja juttuja. Ja niin vain hoksasin, että meilläkin olisi kaapin paikka valmiina, tuossa pianon vieressä hölmön tyhjällä seinällä kas näin.


Pianon vierusta kaipaa jotain, ihan ehdottomasti. Vai mitä sanotte? Tilaa ei ole paljon, joten kaapin pitäisi olla kapea ja myös syvyyssuunnassa pieni, jotta se ei piilota kaunista pianoa taakseen. Musta sohvapöytä toi tilaan kummasti potkua ja niinpä olenkin miettinyt, että myös vitriinikaappi voisi olla musta. Vaaleat esineet tulisivat siitä kivasti esiin ja kun oikein hurjaksi haluaisi heittäytyä, niin voisihan sinne jotain värikästäkin laittaa esille.

Koska budjetti on tällä hetkellä rajallinen (kiitos pian koittavan lomamatkan, jeejee), niin tässä vaiheessa ykkösvaihtoehto olisi ihan Ikean Billy -kirjahylly lasiovella. Billy on siro, joten siinä olisi mittasuhteet kohdillaan. Ja vaikka olen haaveillut monesti vanhasta kaapista, niin kyllä tässä kuitenkin voisi olla jotain modernia ja melko puhdaslinjaista?


Koska teemme sisustuspäätökset ainakin näennäisesti yhdessä mieheni kanssa, niin prosessi etenee seuraavasti. Esittelen ohimennen vitriini-ideani ihan yleisellä tasolla miehelle, joka hymähtelee vastaukseksi jotain tyyliin "no voisihan se olla ihan hyvä...". Esitän saman ajatukseni vielä pari kertaa, samalla vastauksella. Sitten alan esitellä vaihtoehtoja. Ai että kun tuo Lundia olisi kiva... mutta siis pari tonnia, eihän meillä nyt ole siihen just varaa. No mutta hei, Ikeassahan on hyvä ja just oikean kokoinen. Niin niin, no joo, totta kyllähän me just käytiin Ikeassa... No mutta pikku-T tykkää niistä hodareista, mennään ihan vaan välipalalle ja katellaan sitten ohimennen sitä hyllyä hiukan, ei tarvii todellakaan ostaa mitään. Lopputulos: miesparka ähkii pari tuntia Ikean kokoamisohjeen kanssa.

Koska yhdessähän me nää kaikki sisustuspäätökset tehdään. Ihan win-win. :)

10 kommenttia:

 1. Prosessi kuulostaa huvittavan tutulta... ;)

  -M-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Näin tämä taitaa mennä ideoiden myymisessä puolin ja toisin.

   Poista
 2. :D Melko tuttu prosessi muuten, mutta kun asutaan niin kaukana Ikeasta en voi huijata miestä sinne "muuten vain". Täytyy sen sijaan vakuuttaa se edes jonkun asian tarpeellisuudesta, kun sitten ollaan perillä niin neuvottelumahdollisuudet yleensä kasvaa...

  Mutta tuo Billy on kyllä kivan siro ja kepeä, suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ihan ei voi hodarikorttia käyttää tuolla välimatkalla. :D Muuten nykyään Ikeaan on helppo houkutella molemmat pojat, se on kuitenkin sisustusliikkeiden saralla ainut paikka, jossa aidosti jossain määrin viihtyvät. Tunnustan muuten, että koko Billyä en olisi edes tajunnut ajatella ilman sun blogin kuvia. Mutta sehän on just loistava mittasuhteiltaan.

   Poista
  2. Hei mahtavaa jos onnistuin antamaan uuden idean :)

   Poista
 3. Meillä on Billy vitriinikaappina. Ovena on ne, joissa on alapuoli umpinainen ja yläpuolella lasit. Alaosassa on dvd levyjä, yläosassa (viini)laseja ja muita kauniita juttuja. Ja päätösprosessi kuulostaa tutulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kaksi Billyä valkoisena, joissa ovissa alapuoli umpinainen ja yläosa lasilla. Meillä niissä tosin on sisällä ihan vaan tylsästi kirjoja.

   Poista
  2. Just noin ajattelin minäkin, että voisi olla alapuoli umpinainen ja yläosa lasilla. On tosi tyylikäs niin.

   Poista
 4. Entäs Ikean Vittsjö, sopisi tyyliltään olohuoneen pöytäänne? Ei sillä etteikö Billy sopisi. =)
  vittsjösta on ainakin ollut vitriiniäkin, mutta nyt en kylläkään netistä löytänyt kuin hyllyjä... :/
  Vai onkohan se liian iso syvyyssuunnassa...

  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo aika iso syvyyssuunnassa ja just tuo, että avohyllyjä en nyt hae. En nimittäin myöskään löytänyt vitriiniä. Olet kyllä oikeassa, että se sopisi Hayn pöydän tyyliin. Pitää käydä livenä katsomassa, jahka ehtii.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!