maanantai 1. syyskuuta 2014

Kuoritakkien kunkku

Pikku-T:llä on syksyksi kirpparilta ostettu Polarn o. Pyretin kuoritakki. Kun tämän kotiin sain, koin pienoisen ahaa-elämyksen. Takki on nimittäin niin loistava, ja nimenomaan tämä "vanhan mallinen", perinteinen Po.Pin versio.

Tässä reilun parin vuoden aikana on tullut jo nähtyä jos jonkinmoista lastenvaatetta ja tietää, mikä toimii. Tärkeää on helppo puettavuus ja se, että vaate pysyy lapsen menossa mukana ilman, että sitä tarvitsee oikoa tai korjailla. Myöskin moneen taipuva ulkonäkö on kiva juttu. Meillä ei ole erikseen ns. parempia vaatteita vaan samalla takilla pitää pärjätä pihatouhuissa sekä kaupunkimenoissa. Tämä järjestely on toiminut toistaiseksi ihan hyvin.


Tässäpä perustelut, miksi Polarn o. Pyretin kuoritakki on mielestäni kunkku:

- Väljä malli: alle mahtuu oikeasti villapaita, huppari tai fleece. Tämän vuoksi takki on myös oikeasti lämmin, alle voi pukea tarpeen mukaan kerroksia ja niinpä menee myös pikkupakkasilla.
- Väljä helma: tykkään pitää sen suorana, vaikka kiristysnauhatkin löytyy. Laskeutuu hyvin, eikä tarvitse "kiskoa paikalleen" lapsen päällä kiipeillessä ja touhutessa.
- Väljät hihansuut, joissa kiristyssysteemit: alle saa helposti mahtumaan kurahanskat ja muut tarpeelliset kerrokset ja sitten napakasti kiinni - kyllä pysyy! Tätä helppoa puettavuutta arvostaa myös lapsen isä.
- Kulutusta kestävä, paksuhko kangas, joka ei ihan pienistä säikähdä. (Materiaali on valitettavasti nyt uusissa takkimalleissa ohentunut, mutta minä tykkään nimenomaan tästä vanhasta)
- Hyvä sateenpitävyys ja suojaava huppu: Meillä ei ole erikseen mitään sadetakkeja, tämä ajaa niiden asian loistavasti. Kurahousut löytyy päiväkotikäyttöä varten kyllä.
- Ajaton, sporttinen ja siisti ulkonäkö: Tällainen kuoseihin ja väreihinkään helposti kyllästyvä mutsi ei kyllästy, ei sitten millään. Sopii yhtä hyvin niiden kurahousujen kuin farkkujenkin kanssa.
- Taskut: Lapsenkin takissa saa olla taskut pieniä aarteita varten.
- Heijastimet: Niitä on tarpeeksi ja oikeissa paikoissa, turvallisuus ennen kaikkea. Ihan oikeasti, niitäkin lasten takkeja on (ja ihan laadukkailta pohjoismaisilta merkeiltä), joissa ei ole todellakaan riittävästi heijastimia!
- Kauluksen ympärillä suojaava, pehmeä kangas: ei hierrä pieniä poskia tai leukaa.
- Hyvät vetoketjut: Eivät jumita. Toimivat. Aina ja myös kiukkukohtauksen keskellä.
- Jälleenmyyntiarvo: Tämä takki tuli meille käytettynä ja varmasti jatkaa vielä matkaansa pikku-T:n jälkeenkin. Ekologista sekä myös taloudellista.

En todellakaan ole mitenkään kovin vaatemerkkiuskollinen äiti. Ostan lastenvaateita mistä milloinkin ja esimerkiksi monet sisävaatesuosikit löytyvät ihan edullisilta merkeiltä. Mutta tämä takki on vain ihan paras ja taidan jättää muut kuoritakit jatkossa kauppaan. Eipä niitä kuitenkaan tulisi koskaan käytettyä, kun eteisessä roikkuu Po.P!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!