torstai 3. toukokuuta 2012

Sairaalakassiin


Toukokuun myötä zubilandiassa eletään jännittäviä aikoja. Synnytyksestä ei ole vielä varsinaisia merkkejä, mutta vauva on jo hyvässä tuloasennossa ja kuulemma hän voi saapua maailmaan koska tahansa. Pienen kotiintuloasu on jo valittuna ja käärittynä nyyttiin turvakaukalon sisälle. Mutta kaipa tämä mammakin jotain mukaan tarvitsee?


Toistaiseksi laukussa on konepestävät sisäkengät eli supermukavat suosikkini Crocsit, alusvaatteet sisältäen upouudet imetysliivit, liivinsuojuksia sekä matkakokoisia hygieniatuotteita. Uskoisin, että lähden aika meikittömällä linjalla liikkeelle, eli varsinaista värikosmetiikkaa en juurikaan pakkaile. Toki peitetuote pitää vähintäänkin olla mukana, sen varalta että naama villiintyy hormonimuutosten myötä (tästä en olisi kovinkaan yllättynyt). Ja hyvät kosteusvoiteet on oltava, sairaalan huoneilma on kuulemma kuivattavaa. Lisätään pussukkaan siis Bepanthen ja tuhti vartalovoide. Ja tietysti hammasharja, -tahna, hiusklipsuja, jätettävä hoitoaine, harja, pikkupeili...

Putilo ja härpäke -osaston ohella kassiin tarvitaan ainakin kamera ja sen laturi, kännykän laturi, ehkä hieman jotain luettavaa sekä kotiintulovaatteet itselle. Voisin kuvitella, että kiva kotiutumisasu olisi mukava, väljä ja pehmoinen - tyyliin legginssit, tunika ja pitkä neuletakki. Haluan olla rentoudesta huolimatta siististi pukeutunut, onhan uuden perheenjäsenen kanssa kotiintuleminen juhlahetki.

Vaihtoehto 1: tunika/paita Esprit, neuletakki Your Face, ballerinat Stylesnob
Vaihtoehto 2: mekko Esprit, neuletakki Banana Republic, ballerinat Stylesnob, leggarit Esprit

Miltäs suunnitelmani kuulostavat? 


P.S. Päivitän tekstiäni hieman näin jälkikäteen (11.9.2012) kun tiedän, mitä synnytysreissulla todella tarvittiin. Minä pyysin miestä tuomaan kotoa oman tyynyn, koska sairaalan tyynyt ovat muovitettuja ja epämukavia - hikoilin ihan tarpeeksi hormonihuuruissani muutenkin. Oma untuvatyyny oli siis todella mahtava juttu! Oma peittokin olisi ollut huippu, mutta sitä en sentään viitsinyt pyytää miestä raahaamaan. Pyysin myös parit legginssit/jumppahousut, koska sairaalan housut olivat niin ihmeellisiä. Käytin siis omia housuja, mutta muuten kyllä täysin sairaalavaatteita, omalle aamutakille ei ollut käyttöä. Lisäksi tykkäsin pitää omia alushousuja ja sukkia. Minulla kävi niin hyvä tuuri, että sain sairaalasta myös tosi mukavat tossut, joten en lopulta tarvinnut omia sisäkenkiä ollenkaan. Omaa luettavaa en kaivannut, sillä osastolla oli vinot pinot lehtiä. Fööni olisi voinut olla ihan kiva lisä, mutta ilmankin pärjäsin hyvin.

11 kommenttia:

  1. Olet osannut varautua kaikkeen! Kunpa vauveliini jo pian syntyisi. Kumpikin asuehdokkaista on hyviä!

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa! Jossain meidän esitteessä oli myös, että kannattaa ottaa mukaan muistiinpanovälineet, mut sellaiset nyt saa osastoltakin :) Voihan sitä olla, että haluaa laittaa vaikka vauvan ruoka-aikoja ylös, kysymyksiä, jne., mutta en tiedä onko nyt niin tarpeellista. Muuten vaikuttaa kaikki tarvittava olevan! Vitsi, niin jännää :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa suunnitelmallisuutta! Ehkä asu 2 olisi rennompi ja silti siisti :). Katsoin aluksi, että meinaat laittaa jotkut huikeat korot, kun ballerinat oli asetettu seinää vasten nojaamaan ;). Tsemppiä viimeisiin odotuspäiviin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Joo, en käytä juuri koskaan korkkareita, mutta kyllähän sairaalasta kotiin tullessa ne olis aivan ehdottomat. Ja ei tässä nyt tiedä kuinka "viimeisiä päiviä" viedään, kun ylikin voi vielä mennä reilusti... mutta kiitos!

      Poista
  4. Elä unohda vauvan vaatteita! Yksi setti riittänee, osastolla on kuitenkin saatavilla vauvojen paljon vaatteita vauvoille. Myös oman aamutakin ottamista mukaan voi harkita, sairaalan aamutakit kun eivät ole hienoimmasta päästä ;)

    Tsemppiä odotuksen viime hetkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Mikaela, kiitos tsempeistä! Suositteletko siis ottamaan ihan sairaalassaoloa varten vaatteet vauvalle vai pelkästään kotiinlähtöasun? Jälkimmäinen mulla on siis pakattuna jo, mutta sairaala-aikaa varten ei mitään pikkuiselle. Aamutakkivinkki on hyvä, voisi olla kotoisampi olo omassa takissa.

      Poista
  5. Nimenomaan niin, eli sairaala-ajalle ei tarvitse omia vaatteita vauvalle. Yksi kotiinlähtöasu riittää varmasti :)

    Oma aamutakki on varmasti mukavempi, varsinkin jos yhtään on sitä tyyppiä että liikuskelee paljon osastolla / sen ulkopuolella. Toki kannattaa ottaa huomioon, että aamutakki saattaa likaantua, sen kannattaa siis olla sellainen, että sen voi huoletta pestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä tarkennuksesta, vaikeaa sanoa vielä mitä tyyppiä olen, mutta lähtisin veikkaamaan enemmän tuonne liikuskelevan suuntaan. ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!