torstai 23. elokuuta 2012

Ennen ja nyt

Esmeralda's -blogissa oli kiva juttu sisustuksen muuttumisesta pienten juttujen myötä ja Esmeralda haastoikin muut bloggaajat mukaan paljastamaan, millainen sisustus on ollut vuonna 2010 ja millainen se on nyt vuonna 2012. Pakkohan tähän oli lähteä mukaan! Vanhemmat kuvat olen ottanut pian tähän asuntoon muutettuamme ja uudet nappasin tänään (myönnän, olohuonekuva on stailattu eli raivasin keskilattialta pois lelut ja babysitterin). Vasta julkaistuani postauksen huomasin, että eihän me olla täällä vielä asuttu vuonna 2010, mutta en jaksanut enää muokata kuvia uusilla vuosiluvuilla, joten 2010 = 2011, sorry!

Ensin kurkataan makuuhuoneeseen, jossa tauluhyllyn kokoonpano on muttunut täysin - persoonaton kukkataulu on korvattu perhe- ja hääkuvilla. Pentikin jakkara oli minulla kuvaa ottaessa "kotisovituksessa", siksi hintalappu roikkuu siinä vielä kiinni. Nykyään tilalla on vauvansänky eli itse asiassa kehto, josta on irrotettu keinujalat. Päiväpeittoa emme ole vieläkään hankkineet, joten makuuhuoneen ilme muuttuu tosi paljon aina lakanoidenvaihdon yhteydessä. 


Mitäs sitten on tapahtunut tuolla vieras-työ-lastenhuone-varasto-sekatilassa reilun vuoden aikana? Vierassänky on lähtenyt evakkoon vanhempieni luokse, jossa sillä on huomattavasti enemmän käyttöä. Sen tilalle on tullut kaivattua säilytystilaa lipaston muodossa, joka on muuten melkoinen tilaihme, vaikka kuvassa näyttää aika pieneltä. Tuossa jakkaran kohdalla on tarkkaan mitoitettu tila pinnasängylle, sitten kun pienokaisen tulee aika siirtyä isompaan sänkyyn ja omaan huoneeseen nukkumaan.


Olohuoneessa on tapahtunut eniten pieniä muutoksia. Ennen-kuvan tavaroista on yllättävän moni yksinkertaisesti hajonnut. Nurkassa kököttävä lattiavalaisin levisi ensimmäisenä, sitten pianon vieressä oleva lehtikori, seuraavaksi pianotuolista halkesi yksi jalka ja lopuksi valitettavasti pilasin tuon ruudullisen torkkupeiton pesemällä sen pesukoneessa (juu, en lukenut pesuohjeita). Myöhemmin on hankittu pienemmät ja kevyemmät kaiuttimet, vaihdettu lampunvarjostimia, lisätty ripaus oranssia ja kiinnitetty seinälle uutta taulua. Ja uusia pikku ideoita on mielessä, kuinkas muutenkaan.


Tapahtuneet muutokset ovat pieniä, sillä seinäpinnat, lattia, verhot ja matot sekä käytännössä kaikki huonekalut ovat pysyneet samoina. Silti ilme on päivittynyt yllättävänkin paljon lyhyessä ajassa ja toki elämäntilanteen muuttuminen pariskunnasta lapsiperheeksi näkyy jonkin verran. Miltähän meillä näyttää taas vuoden päästä?

Paljastakaa te muutkin bloggaajat kuvianne ennen ja nyt!

8 kommenttia:

 1. Tosi kaunista kyllä ennen -kuvissakin. Ihanasti muutoksesta kertoo tuo makkarin seinustalle ilmaantunut pinnasänky. :) Olohuone on ihanan raikkaan ja tyylikkään näköinen ja makkarissa on tosi kaunis sävy seinissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esmeralda, tämä oli kiva haaste joka täytyy toteuttaa uudelleen taas esim. vuoden kuluttua.

   Poista
 2. Kiva postaus. :) Mistä olette hankkineet tuon kauniin lipaston?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lipasto on ostettu kaveripariskunnalta käytettynä, en osaa muuten sen alkuperästä kertoa kuin että Vepsäläiseltä käsittääkseni ovat ostaneet. Tykkään kovin itsekin.

   Poista
 3. Ihanan raikasta ja kaunista teillä ja kotoisa tunnelma!

  VastaaPoista
 4. Mistä tuo rautalanka "Dream big"-teksti on hankittu, monessa blogissa olen nähnyt, ja kovasti olen sellaista koittanut etsiä..tuloksetta? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Olen saanut tuon rautalankakyltin äidiltäni lahjaksi, hän taisi ostaa sen jostain porilaisesta sisustusliikkeestä. Siitä on kyllä jo useampi vuosi...

   Poista

Ilahdun kommentistasi!