sunnuntai 5. elokuuta 2012

Pump it up

Olen käynyt säännöllisesti BodyPumpissa kymmenen vuotta (joo, huhhuh, aika rientää). Muistan vielä hyvin ensimmäisen pumppikerran. Menimme testaamaan tätä hehkutettua uutuutta uteliaina äitini kanssa, jumppahulluja molemmat. Mitään rakkautta ensikokeilulla se ei varsinaisesti ollut, mutta sittemmin pumpista on tullut vain niin helppo, tehokas ja monipuolinen tapa pitää yllä peruslihaskuntoa, että se on jäänyt vakkariksi treeniarkeeni. Enkä kyllä enää yhtään ihmettele konseptin suosiota!

Pumppikertojen tiheys on vaihdellut aika paljon. Opiskeluvuosina tavoittelin painojen jatkuvaa lisäystä ja kävin pumppaamassa kolmisen kertaa viikossa. Viime vuosina olen ollut tyytyväinen yhteen kertaan viikossa. Muutama kunnon taukokin on tullut pidettyä: ensimmäinen opiskeluvuosi, vaihto-opiskeluaika Itävallassa sekä loppuraskaus ovat saaneet minut pitämään breikkiä. Mutta BodyPumpin pariin on ollut aina mukava palata eikä tauosta ole ollut mitään haittaa, oikeastaan päinvastoin. Tällä hetkellä pyrin käymään tunnilla noin kerran viikossa ja tavoitteenani on yksinkertaisesti jaksaa vetää treeni läpi hyvällä tekniikalla ja pikku hiljaa lisätä painoja raskautta edeltäneelle tasolle. Parasta on tunnin jälkeen se fiilis kun ei melkein pysty kävelemään portaita alas jalkojen täristessä... ;) Ja tietysti se, että kroppa, erityisesti selkä, pysyy kunnossa.

Käyn nykyään treenaamassa tamperelaisessa GoGo Liikuntakeskuksessa ja olen erittäin tyytyväinen heidän palveluihinsa. Monipuolisista aikatauluista löytyy aina sopiva ryhmäliikuntatunti ja tarjolla on jatkuvasti myös jotain uutta kokeilunhaluisille. Käyn mielelläni testaamassa uutuuksia, mutta omat suosikit BodyPump ja BodyBalance tuntuvat pitävän pintansa vuodesta ja elämäntilanteesta toiseen.

Tässäpä yksi biisisuosikkini, coolia sunnuntain jatkoa!


2 kommenttia:

 1. Tämän kesän pumpissa on hyvät biisit. Eniten tykkään rintalihasbiisistä, jossa laulaja tykkää how it feels. Tiedätkö, mikä biisin virallinen nimi on?
  Loppubiisi on tällä kertaa kyllä liian mahtipontinen, vai mitä mieltä sinä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samaa mieltä, venyttelybiisi ei ole paras mahdollinen. Rintakappale on Enrique Iglesias: I like how it feels.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!