perjantai 10. elokuuta 2012

Tarve- ja toivelistalla

Heips, listafriikki ilmoittautuu! Teen jatkuvasti listoja kaikesta, jotenkin ne auttavat pitämään pääni järjestyksessä. Kotityölista, ostoslista, hoidettavien asioiden lista, kuukausittaisten menojen lista... No, lista on loputon. ;) Työpaikallakin minut tunnetaan lukemattomista muistilistoistani, joista sitten vedän yli kaikkea jo hoidettua ja suurella nautinnolla nakkaan koko listan roskiin kun kaikki siinä olevat asiat on hoidettu. En käsitä, miten esimerkiksi rakas mieheni selviytyy suhteellisen monimutkaisesta työstään ja kaikista vapaa-ajan menoistaan ilman minkäänlaisia muistilistoja. Hän ei puolestaan voi ymmärtää, miten joku voi saada minkäänlaista iloa tällaisesta suunnittelutoiminnasta. Välillä kyllä ihmettelen sitä itsekin!

No, näiden paljastusten valossa ei kai tule yllätyksenä, että olen jo tosi monien vuosien ajan (mieleeni palaavat lukion historiantunnit...) tehnyt sesongin vaihtuessa listausta vaatteista ja asusteista, joita tulevalla kaudella tarvitsen ja niin tein nytkin. Tällä kertaa lista on varsin lyhyt, mutta sitäkin tärkeämpi.

1. Polvimittainen untuvatakki hupulla, mielellään naisellinen malli ja musta väri, esim. kuvan PartTwo (179,-)
2. Kiilakorolliset nilkkurit, esim. nuo Espritin konjakinväriset ihanuudet (99,-)
3. Kunnon lämpimät talvikengät, tuo EMUn pintanahkainen malli houkuttelee (229,-)Jeps, nuo EMUt menevät ainakin hintansa puolesta ihan vääriin sfääreihin... Saa nähdä, millaiset lopulta hankin, eihän tässä mitään kiirettä ole!  Minulla ei muuten ole minkäänlaista kokemusta Espritin kengistä, ovatkohan laadukkaita?

Muita listausfriikkejä ruudun toisella puolen? 
Mitä teidän hankintalistallanne on syksyksi/talveksi, vai vieläkö on ihan liian aikaista miettiä tällaisia?

10 kommenttia:

 1. Mä oon todellakin listafriikki, mitä tulee vaate- tai muiden hankintojen suhteen! :) Usein vielä teen listat tärkeysjärjestyksen mukaan: mikä hankinta menee ykkössijalle jne. Mulla on ainakin kolme viimeistä vuotta ollut etsinnässä konjakinväriset saappaat maltillisella korolla. Vielä ei ole sopivia yksilöitä löytynyt...

  Mulla oli viime(kin) talvena lähes päivittäisessä käytössä UGG:n vähän vastaavat saappaat kuin nuo EMUt. Ihanan helpot vetäistä jalkaan juuri vaunulenkille :). Tulevat varmasti tänäkin talvena taas käyttöön, ovat kuitenkin säilyneet hyvälaatuisena jo pari vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tänä syksynä löydät nuo täydelliset konjakinväriset saappaat itsellesi! Ja minä ne oikeasti lämpimät talvikengät, edellisistä on vuori mennyt vuosien käytössä jo niin littanaksi, etteivät enää lämmitä kunnolla.

   Poista
 2. Kyllä, listoja! Mä postasin juuri eilen oman syyshankintalistan :) Omalla listalla on syystakkia, farkkua, pari neuletta, mustaa pitsitoppia ja sen sellaista. Tuollaisia pintanahkaisia Emuja en ole koskaan ennen nähnytkään, mielenkiintoista... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa sun listan, hyvältä näytti. Voin suositella noita Haglöfsin ulkoiluhousuja, itse ostin ne viime keväänä ja loistavat päällä.

   Poista
 3. Tällä myös yksi joka saa kiksejä listoista, ja vaateostolistat on just niitä parhaita! Se on ihanaa ostelun hekumointia, vaikka usein käy niin, että lista muuttuu ja lopulta tuleekin ostettua jotain aivan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, listan kautta saa ajatella, että "nyt tää on ihan loisto-ostos, tällaisenhan mä just tarvitsen kun se on siinä hankintalistallakin". Ja tietty listan tekijä pidättää aina oikeuden muutoksiin. ;)

   Poista
 4. Ihania tuotteita kaikki! Voisin ottaa omallekin listalle samat :)! Mulla kaikki listat on päässä, vain äärimmäisessä kaaoksessa kirjoitan jotain ylös. Tämän seurauksena "pyörä pitää usein keksiä uudelleen". Jos teen listoja, pyrin nykyään tekemään ne esim puhelimen muistioon, muuten joudun tekemään listan uudelleen, koska olen ehtinyt hukata sen. Kaaos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhelimen muistio kuulostaa tosi kätevältä! Mä olen jostain syystä ihan hirveen huono tekemään puhelimella mitään muuta kuin soittamaan ja lähettämään viestejä, satunnaisesti otan valokuvia. Teippasin juuri hajonneen puhelimeni kasaan, ajatus jostakin kosketusnäyttö-älypuhelimesta ei vaan tunnu omalta. :D

   Poista
 5. Parhaimmista asioista talvella: voi laittaa Emut jalkaan!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!