maanantai 27. elokuuta 2012

Sandaalit säilöön

Kesä alkaa olla koettu ja sehän olikin ihan mukavan vähäluminen. Avokkaita ehtii toki käyttää vielä pitkään, mutta kevyimmät sandaalit siirsin kaappiin taka-alalle lämpimämpien menokkien tieltä. Olen aika tarkka kengistäni, joten haluan, että vain käytössä olevat kengät ovat esillä ja muut suojassa pölyltä ja kolhuilta. Olen yleensä säilönyt kengät ihan vain pahvisissa kenkälaatikoissa ja se onkin ollut ihan toimiva ratkaisu. Nyt kuitenkin kokeilin tällaisia Bosign-merkkisiä muovisia kenkälaatikoita, joita äitini suositteli. Näissä on se etu, että laatikosta näkee läpi, joten haluamansa löytää hieman nopeammin kuin umpinaisista laatikoista. 


Tämä laatikko on aika pieni, juuri sopiva kahdelle sandaaliparille. Samalta merkiltä löytyy kuitenkin myös isompia laatikoita, joihin mahtuu paremmin nilkkurit, tennarit ja sen sellaiset. Pitkävartisille saappaillekin löytyy omansa. Kuulemma Bosign valmistaa myös kravateille säilytysrasioita, sellainen on ehkä saatava. Meidän "juhlavaatekaappia" ei saa auki ilman, että joku henkarilta roikahtanut kraka tervehtii ovella.

Tuliko muuten yllätyksenä, että tämäkin kauniita ja toimivia arjen tuotteita valmistava firma on ruotsalainen? Ne kyllä keksii...


Laatikon toisessa kyljessä on pieni kahva, josta vetämällä laatikko aukeaa ja kengät saa ulos purkamatta koko laatikkopinoa. Ihan kätevää!


Minulla ei ole lenkkareita lukuunottamatta mitään muita kuin nahkakenkiä ja mietinkin, että tällainen muovinen laatikko ei ehkä ole se hengittävin säilytysratkaisu luonnonmateriaaleista valmistetuille kengille. Toisaalta laatikko ei kyllä ole täysin umpinainen, kyllä ilma tuolla pääsee kiertämään.

Olin kymmenen vuotta sitten au pairina Jenkkilässä ja perheen äiti oli kovan luokan kenkäfriikki. Hän säilytti satoja kenkäparejaan tyylikkäissä mustissa kenkälaatikoissa (juu, vain tietyn väriset laatikot kelpasivat), joiden kylkeen oli liimattu valokuva kengistä. Se oli todella hieno säilytyssysteemi, mutta en ole koskaan saanut aikaiseksi kuvata omia kenkäparejani.

Miten te säilytätte kenkiä?

8 kommenttia:

 1. Omissa laatikoissaan vaatehuoneessa. Olen kyllä miettinyt noita samoja läpinäkyviä laatikoita useaan otteeseen, mutta sitten iskee aina piheys: kenkiä on kertynyt sen verran, että tulisi aika arvokkaaksi vaihtaa kaikki laatikot noihin. Ja jotenkin kärsivällisyys ei riitä vaihtoon vain osa kerrallaan, koska vaatehuoneen ilme muuttuu vain jos kaikki laatikot vaihtaa. Kunnon first world problem taas tämäkin ;) Tuota kenkien valokuvaamista olen myös miettinyt, mutta en ole saanut aikaiseksi minäkään. Toistaiseksi yritän pitää kengät omissa laatikoissaan, se helpottaa etsimistä hiukan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käynyt niin, etten ole kovin monista kengistä säästänyt alkuperäisiä laatikoita ja jotenkin muutenkin mennyt laatikot ja kengät ihan sekaisin, joten välillä saa kyllä penkoa kaikki ympäri, jos jotain tiettyä harvemmin käytettyä paria etsii. :/

   Poista
  2. Pakko vielä lisätä, että vaatehuone olisi kyllä NIIN mahtava juttu... Ehkä joskus!

   Poista
  3. Vaatehuone onkin tän kämpän harvoja hyviä puolia ;) Lohdutukseksi lupaan että teillä on muuten "aika" paljon kivemman näköistä (kuvien perusteella) kun meillä :)

   Poista
 2. Mistä tuollaisia laatikoita saa? Näyttää kivalta ja käytännölliseltä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ostettu Sisustustalo Mokasta Porista, myös Stockmannilla on ollut jotain Bosignin tuotteita valikoimissa.

   Poista
 3. Minkä hintaisia ne on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni neljän kappaleen pakkaus maksoi noin 15 euroa ja sillojn taisi olla joku tarjouskin niistä meneillään. Ei siis mitään kovin halpoja, enkä itsekään ostanut nyt enempää kuin nuo neljä.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!