perjantai 9. marraskuuta 2012

DIY sydänsomiste (älä kokeile kotona)

Syksy on käsityöharrastajien kulta-aikaa. Päivittäin kavereiden Facebook-sivuilla ja suosikkiblogeissa on toinen toistaan kivempia käsityöohjeita. Virkkasin eilen Salkkareiden aikana tällaisen kivan maton!  No, itsehän en ole mikään käsityöihminen, mutta aina välillä inspis iskee kokeilla edes jotain. Sitä paitsi näin joulun alla kaikki lehdet alkavat olla pullollaan joululahjavinkkejä, joissa aina korostetaan sitä, miten itsetehdyt lahjat ovat niitä parhaimpia.

Lähtötilanne oli seuraava. Minulla oli valmiiksi ompelukone esillä, olin juuri saanut pikkuhuoneen uudet palloverhot valmiiksi (lisää tuon huoneen tilanteesta piakkoin). Lisäksi olin jo ehtinyt ommella pallokankaasta lelujen säilytyspussukan ja kangasta oli vielä paljon jäljellä.


Keksin, että leikkaan kankaasta sydämiä, jotka täytän ja ripustan vaikka ikkunanpieleen roikkumaan, joo! Niitä voisin sitten laittaa joulupakettienkin somisteeksi perheelle ja kavereille! Kuvassa muuten näköjään sydän on jo leikattu. Ok, leikkaaminen ja ompelu kävivät siis näppärästi, mutta milläs täyttäisin sydämen? Lähimarketeista ei pikatsekkauksella löytynyt mitään tarkoitukseen sopivaa, joten päätin uhrata yhden Ikean halvoista sisustyynyistä . 


Leikkasin yhden tyynyn kulman auki ja vastaan pöllähti villisti leijalevia höyheniä. Niinpä, tietysti jos tuotteen nimi on Fjädrar, niin mitä muuta voi odottaa... Siitä saatiinkin sitten melkoinen sotku aikaiseksi! Tässä vaiheessa muuten te blogiani seuraavat ystävät voitte huokaista helpotuksesta, en tule tekemään näitä joululahjoiksi.


Tarrarullalle löytyi käyttöä.


Somisteeksi ompelin vielä punaisen napin. 


Ai kauhee, no mutta on se edes vähän hellyyttävä.

Nyt pitäisi siivota se sotku...

8 kommenttia:

  1. :D hymyilen täällä sun tarinalle, mutta ei ehkä olisi naurattanut jos olisi omalle naamalle pöllähtänyt höyhenet... aika söpishan tuo on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, tuo on semmoinen söpö alakoulukäisen käsityönäyte. :D Noo, aina ei nää DIY-jututkaan mene ihan putkeen. Onneksi verhoista tuli sentään ihan kivat.

      Poista
  2. "Ai kauhee, no mutta on se edes vähän hellyyttävä."

    Nauroin tuota lukiessani ääneen! :D Kiva blogi muuten!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, hyvä jos onnistuin piristämään ja kiitos, kiva kun tulit käymään!

      Poista
  3. Aivan ihana, tää oli paras DIY-postaus pitkään aikaan! :D

    VastaaPoista
  4. Haha, ihanan söötti!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!