maanantai 12. marraskuuta 2012

Orkidea


Lauantaina kaveripariskunta kävi piristämässä meidän päivää ja he toivat tuliaisena mitä kauneimman orkidean. Tässä muodossa on kyllä jotain niin veistoksellista, olen aivan ihastunut! Tosin saa nähdä, kuinka kauan onnistun pitämään kaunokaisen hengissä, parhaani yritän.


Kukan mukana saimme myös kauniin valkoisen ruukun, se tulee varmasti olemaan todella kovassa käytössä. Huomaatteko muuten jotain erilaista alla olevassa kuvassa? Musta paneeliverho on poissa. Alkoi ahdistaa tämä jatkuva pimeys ja jotenkin tuntui, että se synkensi aika lailla yleisilmettä. Toisaalta nuo paljaat patteriputketkaan eivät ole mikään kaunistus, joten saa nähdä palaako verho vielä omalle paikalleen. Lyö ihan tyhjää kun mietin, mitä tuohon kohtaan voisi keksiä...


Millä te piilottaisitte putket vai näyttääkö hyvältä näinkin?

8 kommenttia:

 1. Tykkään nykyisestä enemmän, hieman säröä ja karheutta saa olla. Paneeliverhon symmetrinen ruutukuosi riiteli mielestäni hieman tyynyn ja taulun Marimekko-kuosin kanssa. Yksivärinen verho sopisi ehkä paremmin. Kotinne on kyllä todella kaunis. Sieltä välittyy lämmin tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva kuulla! Itsekin tykkään nyt kun musta verho on poissa. Tuossa on itse asiassa aiemmin ollut yksivärisiäkin verhoja, mm. harmaata ja ruskeaa.

   Poista
 2. Orkideasta saat pitkäaikaisen ystävän, kun et innostu hoitamaan sitä liikaa. Eniten se pitää lasisesta tai muuten läpinäkyvästä ruukusta, jonka läpi juuret saavat valoa. Valkoinen ruukku on tietysti kauniimpi. Itse kastelen orkidean kerran viikossa (valitse joku viikonpäivä, jonka muistat) kastelemalla sen reippaasti. Annan sen olla puolisen tuntia ja kaadan ylimääräisen veden pois. Muuta hoitoa ihana kukka ei tarvitse!Viimeksi ostin syyskuussa kauppareissulla tarjousorkidean ja se on edelleen kaunotar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä, kuulostaa ihan sopivan yksinkertaiselta jopa minulle!

   Poista
 3. Juu ei mikään mieletön viherpeukalo tarvitse olla, että saa orkidean pidettyä hengissä. ;) Itse sain orkidean lahjaksi 4-5 vuotta sitten ja edelleen on hengissä. Enkä tosiaan muuten hoivaa kuin kastelemalla kerran viikossa. Tarkka paikastaan se kyllä tahtoo olla. Tarvitsee valoisan paikan, muttei tykkää auringosta. Meillä se on viihtynyt keittiön ikkunalla pohjoispuolella, enkä raaskikaan sitä siitä pois siirtää. Joka vuosi se on jaksanut kukkia ja kukinta kestääkin sitten monen monituista kuukautta - ja on niin kaunis!

  VastaaPoista
 4. Pientä lisäystä/tarkennusta.. Orkideahan pitää kastella, kun sen juuret ovat hopeanharmaat, eli 1-2viikon välein ja läpinäkyvästä ruukustahan ne näkyvät. Upotan ruukun veteen ja annan veden imeytyä niin kauan, että juuret ovat taas vihreät. Sen jälkeen valutetaan ylimääräiset vedet pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä tarkennuksesta, hyvä vinkki!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!