sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isänpäivän aamuna

Vuosi sitten ajattelin, että mieheni on minulle niin tärkeä ja rakas, ettei hän millään voi tulla enää tärkeämmäksi. Olin väärässä. Nimittäin se, että hän on lapseni isä, tekee hänestä vielä tärkeämmän ja rakkaamman, vielä korvaamattomamman. Jo synnytyslaitokselta asti on ollut aivan upeaa ja liikuttavaa seurata T:tä isänsä kanssa, heillä on nimittäin ihan omat juttunsa ja selvästi joku sellainen ainutlaatuinen yhteys isän ja pojan välillä. Se saa sydämeni pakahtumaan rakkaudesta ja ylpeydestä.


Sitten on se toinen tärkeä mies elämässäni, isäni eli nykyään meidän perheen pappa. Hän on aina tehnyt niin paljon meidän tyttöjen eteen. Ei ole ollut sellaista asiaa, jossa isä ei olisi ollut valmis auttamaan. On korjattu pyöränkumeja, laajennettu taloon meille omat huoneet, opetettu ajamaan autoa, kuskattu suuren idolini Michael Jacksonin konserttiin Helsinkiin työpäivän jälkeen ja yöllä takaisin... Ja niin kliseistä kuin se onkin, niin pikku-T:n syntymän jälkeen arvostan omankin isäni tekemää työtä vanhempana eri tavalla. Mietin, miten nuori hän onkaan ollut saadessaan heti kerralla kaksi lasta ja miten monista haasteista (ja epäilemättä suuresta väsymyksestä) selvinnyt. Ja nyt työ jatkuu pienen lapsenlapsen parissa. Uskon, että myös papalle ja T:lle muodostuu ihan omat jutut, sellaiset joista ehkä kerrotaan äidille vain osa. 


Tänään on myös aika muistella rakkaita vaaria ja ukkia, jotka ovat molemmat nukkuneet pois. Heitä on kovin ikävä. En oikein osaa pukea sanoiksi näitä ajatuksiani (etenkin kun kyyneleet sumentavat silmät niin, etten kunnolla näe ruutua), mutta tiedän, että he olisivat kovin ylpeitä jos tietäisivät, mitä kaikkea on tapahtunut tässä viime vuosina.

Onnea kaikille isille, olette niin tärkeitä!

P.S. Tänään me annetaan iskän nukkua pitkään ja ollaan vain kotosalla koko perhe. :)

4 kommenttia:

  1. Ihanasti kirjoitettu! Kyllä tuli tippa linssiin täälläkin. Onnellista isänpäivää perheellesi!

    VastaaPoista
  2. Meidän iskä on kyllä paras :) Ihana kirjoitus!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!