keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Sisustuksen TOP 5

Seuraan aika monia sisustuspainotteisia blogeja ja yhdessä jos toisessakin (esim. White & Fresh) on viime aikoina pyörinyt kiva haaste, jossa kootaan yhteen oman sisustustyylin TOP 5. Olen ilolla lukenut muiden postauksia, ja niistä inspiroituneena halusin tietysti kantaa omankin korteni kekoon. Tässä siis zubi's cornerin kärkiviisikko sisustuksen saralla! Vaalea sävymaailma maustettuna puun sävyillä - vaalea yleisilme on ajaton ja helppo, kaunis ja kotoisa. Ei yhtään tylsä, jos minulta kysytään! Liika kliinisyys vältetään pehmeillä tekstiileillä kuten pellavaverhoilla. Kotona täytyy mielestäni olla lämpöä ja mikäs sitä toisi paremmin kuin kauniit puumateriaalit. Tykkään myös sekoitella eri puulajeja keskenään, tällä hetkellä tammi ja koivu ovat mieluisimpia. Haaveilen muun muassa vanhasta puisesta astiakaapista, ehkä seuraavaan suurempaan kotiin...

Monia minulle mieleisiä sisustusjuttuja yhdistää skandinaavinen muotoilu: materiaalien ja värien käyttö, kuosit, selkeys ja ajattomuus. Toiveena olisi vielä joskus päästä Tanskaan kiertelemään sisustusmyymälöitä oikein ajan kanssa.


Olen aika heikkona valaisimiin. Kiertelen tosi usein valaisinosastoilla ihan vain katselemassa ja kasvattamassa lamppuhaavelistaani. Valaisimia saa olla mielestäni aika paljon, useat pienemmät valonlähteet luovat kivan kokonaisuuden verrattuna yhteen yleisvalaisimeen. Valaisin onkin usein tilassa se piste iin päälle!

Koti ei olisi koti ilman tavaroita, joilla on tarina. Ovat ne sitten mummolasta perittyjä huonekaluja, omasta lapsuudesta muistuttavia tavaroita, matkamuistoja, lahjoja tai pitkään toteutumistaan odottaneita haavehankintoja... Niistä syntyy se juuri oma kokonaisuus!


Edellä mainittujen lisäksi on pakko nostaa esille käytännöllisyys. Tykkään pitää esillä suhteellisen rajatusti tavaraa. Kaikella pitää olla jokin käyttötarkoitus ja varsinaisia koriste-esineitä käytän niukasti. Tekstiilien ja pintojen pitää olla helposti pestäviä ja huollettavia - olen todennut, että nykyisen kodin parhaimpia juttuja on superhelppohoitoinen, mutta hyvännäköinen, laminaattilattia. Haavekodissani kaikki huonekalut ja muut sisustustavarat olisivat todella pitkäikäisiä ja laadukkaita. Inhoan sitä, jos koko ajan tarvitsee varoa likaantumista tai jonkin hajoamista! Siksi haluaisinkin meille esimerkiksi uuden sohvan, koska nykyinen on sellainen, että sitä saa olla jatkuvasti pöyhimässä, nyppimässä ja pyyhkimässä.

Voisin lahjoittaa haasteen eteenpäin seuraaville kivoille blogeille:

Lähdettekö mukaan?

P.S. Hehheh, kävi sitten ilmi, että Esmeralda on aloittanut tämän haasteen aikanaan, eli ympyrä taisi sulkeutua.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Täytyypä itsekin toteuttaa tämä, näiden top 5 -listojen tekeminen kun on niin hauskaa :) Noista sinun valokuvista välittyy kyllä hyvin teidän sisustustyyli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tosi kiva kun innostuit lähtemään haasteeseen mukaan.

   Poista
 2. Kiitos Zubi haasteesta! Toteutan sen mielelläni joskus, kun elämäni hieman normalisoituu. Mutta saa muistuttaa, jos ei kuulu mitään :) Ja alkuun voisin ehkä tehdä siitä joulusisustuselementit top vitosen :D Myöhemmin sitten normityylistäni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivakiva, eikä mitään paineita. :) Joulusisustuksen top 5 kuulostaa kivalta, tosin itselläni se menisi aika tylsäksi kun en oikein ole joulusisustusihmisiä.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!