perjantai 19. heinäkuuta 2013

Maauimalassa

Huh, aika viileitä kesäilmoja on pidellyt! Päästiin kuitenkin käymään maauimalassa suunnitelmien mukaan. Porin "maikkala" on tosi kiva paikka, eikä monesta suomalaisesta kaupungista vastaavaa paikkaa löydykään.
 
 
Porin Isomäessä sijaitseva maauimala on funkkistyylinen.Sen on suunnitellut arkkitehti Yrjö Lindegren ja se on avattu vuonna 1957. Maauimala on osa Porin kansallista kaupunkipuistoa ja myös museoviraston suojelema.


Maauimala on remontoitu muutama vuosi sitten täysin, onnistuneesti alkuperäistä kunnioittaen. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka, josta löytyy niin isot kuntouintialtaat, hyppytorni kuin lapsille eri kokoisia altaita ja liukumäkiäkin. Saunoissa ja pukuhuoneissa on hyvin tilaa ja aina leppoisa tunnelma.

 
Maauimalan kioskista saa todella hyviä ja halpoja lihapiirakoita (ja monia muitakin herkkuja). Lihis läpäisi myös pikku-T:n laatutestin - pojan pitää nykyään päästä maistamaan melkein kaikkea, mitä vanhemmatkin syövät.
 

Uinnin ja saunomisen jälkeen nautittiin vielä hetki auringosta, sitten maittoivatkin päiväunet makoisasti.


  
Asussani esiintyy jälleen monipuolinen ja kiva farkkutakki. Juuri nyt ehkä toivoisin, että olisin pakannut tälle reissulle jonkun lämpimämmänkin takin, mutta eiköhän tämän kanssa pärjätä. :)
 
Tykkäättekö te käydä maauimalassa vai onko luonnonranta parempi vaihtoehto?
 

3 kommenttia:

 1. Itse en ole ikinä käynyt maauimalassa! Mutta jos semmoinen lähistöllä olisi, niin kuulostaisi kyllä kivalle paikalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on tosiaan aika harvassa kaupungissa Suomessa. Itävallassa asuessa tuli käytyä tosi paljon maauimaloissa, niitä tuntui olevan ympäri kaupunkia.

   Poista
 2. Porilaisille Maikkala on tärkeä kesäjuttu. Uimahalli (uusi ja upea, tule sinnekin kuvaamaan!) menee kesäksi kiinni ja Maikkalassa jumpataan, vesijuostaan, otetaan aurinkoa, pidetään uimakoulut, syödään älyttömän hyvät höyrylihikset ja istutaan isossa sihisevässä löylyhuoneessa selät kyyryssä lämmittelemässä ja rentoutumassa. Muistan lapsuudesta, miten hauskaa oli kirjoitella alempana istuvan kaverin selkään ja veivata suussa sulava makea tikkaritikku monelle lämpimällä kiemuralle. Nykyisin käyn loma-aamuina pyörällä Maikkalan vesijumpassa, mutta harvoin jään aurinkoa ottamaan. Sillä rantakelillä suuntaan Yyteriin! Tällä viikolla toivottavasti pääsee sinne viime viikon hyisen tuulisään jälkeen. Menkää te nauttimaan järven rannasta!

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!