tiistai 30. heinäkuuta 2013

Pauli-serkun pallerot

Onpas hämärä keskipäivä tänään. Sain hetki sitten pikkuisen päiväunille (niitä nukutaan meillä nykyisin vain yhdet) ja nauttiakseni täysillä hiljaisen kodin tunnelmasta, napsautin valot uusiin La Case de Cousin Paul -valopalleroihin. Niissä on kyllä niin nätti valo!


Laitoin valosarjan tuonne olkkarin nurkkaan ja samalla siirsin Block-lampun tv-tasolta pois. Tuntui, että olisi vähän liikaa kaksi valaisinta tuossa samassa nurkassa, mutta nyt jo pohdin Blockin palauttamista, ehkä telkkarin vasemmalle puolelle... kaunis on nimittäin sekin. Pikku-T:n mielestä Block on tosin myös kauhean kiva, yhtenä päivänä hän käveli ylpeänä olohuoneesta keittiöön päin valaisimen lasinen yläosa käsissään.


Sellainen vinkki noihin Pauli-serkun palleroihin liittyen, että valosarjan käyttöönotto vaatii pienen askartelun. Jostain ihmeen (typerästä) syystä nimittäin palloissa valmiina olevat rei'ät ovat liian pienet ja niitä pitää suurentaa saksilla. Kannattaa kuitenkin leikata vain pikkuruiset viillot valmiin rei'än ympärille, se riittää ja reikä jää tällöin tarpeeksi napakaksi.
 

Voi, miten näitä päikkärihetkiä mahtaakaan tulla vielä ikävä.

10 kommenttia:

 1. Hankin myös pari vuotta sitten noita valosarjoja Ranskasta ja käydessäni Pariisissa vierailin heidän liikkeessään ja ostin muutamia irtopalloja. Näin saa kivasti vaihtelua muuten vaaleaan valosarjaan vaihtamalla pari palloa eri värisiksi.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea nuo irtopallot! Niitähän saa netistä tilattuakin yrityksen sivuilta, tosin jonkin verran tulee postikuluja.

   Muuten äitini sanoi, että itse myymälä oli todellinen karkkikauppahenkinen elämys, toivottavasti pääsisin itsekin sellaisessa joskus käymään.

   Poista
 2. Ostin Thaimaasta aivan samanlaiset pallot. Niissäkin oli liian piener reiät! ...Ja vääränlainen pistoke, se pitäisi askarrella suomen oloihin sopiviksi. Matkasta on nyt puoli vuotta, enkä ole vieläkään saanut siis valoja lamppuihin :D Hyvältä näyttää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hiljaa hyvä tulee. Nyt sun pitää kyllä aktivoitua, ihanat syksyä kohden nämä valot. :) vaivannäkö kannattaa.

   Poista
 3. Mistä olet ostanut nuo valot ja minkä hintaiset olivat? Tahtoo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini toi ne minulle tuliaisena Nizzasta, mutta Suomessa niitä on ainakin aiemmin myynyt Stockmann. Hinta on noin 25 euron paikkeilla.

   Poista
 4. Olinkin kuullut että noissa on vähän askarreltavaa, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itse erehdyin ekassa pallossa leikkaamaan reikää kokonaisuudessaan isommaksi ja siitä tuli hieman liian löysä. Eli viiltoja vaan.

   Poista
 5. Mut siis mulla noi pallot oli liian isot! Eikös vaan äiti? Outoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä?! Mut voisko olla, että jossain vaiheessa ovat saaneet valituksia liian isoista rei'istä ja sitten niitä on pienennetty...?

   Poista

Ilahdun kommentistasi!