sunnuntai 11. elokuuta 2013

Molo Kidsiä ulkoiluun

Me lähdetään nykyisin tuon pikku-Taaperon kanssa ulkoilemaan aamuisin jo kahdeksan jälkeen. Poika lähtisi mielellään aiemminkin, usein jo seitsemältä yrittää laittaa kenkiä jalkaan ja tuo minulle lenkkareitani osoittaen ovea. ;) Vaikka päivät ovat vielä tosi lämpöisiä ja kesäisiä, niin aamuisin ilmassa on jo syksyn tuntua. Nurmikko on märkä yön jäljiltä, leikkipuistossa liukumäissä ja keinuissa vettä.

Olen kaipaillutkin pojulle ohuita, vedenpitäviä housuja, joita voisi pitää vaikka hupparin tai trikoopaidan kanssa. Sellaisia vain tuntuu olevan tosi huonosti tarjolla - on paljon ns. kuorimateriaalia ja Polarn o. Pyretin kuoripukuhan meiltäkin löytyy. Ne housut vain tuntuvat jotenkin tosi paksuilta ja jäykiltä kaikkine henkselisysteemeineen, ovat itse asiassa olleet pettymys ja jääneet meillä surkean vähälle käytölle toistaiseksi.
 

No, nyt olen löytänyt etsimäni enkä voisi olla tyytyväisempi! Bongasin tämän Molo Kidsin ulkoilupuvun vieläpä todella hyvällä aleprosentilla. Rakastan raitoja ja erityisesti tuota Molon rainbow-kuosia, jota T:n vaatekaapista löytyy jo ennestäänkin.

Materiaali on vedenpitävää (3000), mutta tosi ohutta ja notkeaa "tuulikangasta". Housuissa ei ole henkseleitä, ne ovat sellaiset ihan tavalliset joustovyöräröiset tuulipuvunhousut. Takissa on hyvin suojaava huppu, joka on irrotettava. Puvun koko on 86/92 cm ja onhan se vielä pääosin 80-kokoa käyttävälle pojalle reilu, mutta malli on niin kapoista, että puku ei kuitenkaan pussita pahasti. Ja ohuen materiaalinsa ansiosta siinä on helppo liikkua, vaikka senttejä tosiaan löytyykin ylimääräisiä. Uskon ja toivon, että tämä puku menee meillä vielä ensi keväänä/kesänä mainiosti.
 

Kaksiosainen puku on kyllä kätsy! Nytkin ensin oli takki päällä, mutta auringon alettua paistaa nappasin takin pois ja poju jatkoi t-paidalla sekä ulkoiluhousuilla seikkailujaan aamukasteisella nurtsilla sekä märässä hiekkalaatikossa.

Jos joku on tarkemmista tuotetiedoista kiinnostunut, niin takki on Waiton Rainbow ja housut Waits Waterdrop. Raitapipo on KappAhlista ja tummansiniset kengät Superfitit, jotka sain ilokseni ostaa käytettynä kaverilta. Tismalleen samaa mallia kuin pieneksi jääneet vihreät ensikengät, todettiin siis tämä merkki ja malli oikein hyväksi.

Tämän puvun lisäksi meiltä löytyy keväällä ostetut vk-vaatteet, jotka mahtuvat pojalle edelleen. Niin ja saatoin ehkä hamstrata yhden ihanan haalarin, joka voi olla vähän ylimääräinen, mutten voinut vastustaa... Kiinnostaisiko teitä sellainen kaikki syksyn ulkoiluvaatteet-postaus?

Värikästä sunnuntain jatkoa!

14 kommenttia:

  1. minymolla ja ticketillä on myös noita housuja, ticketin plain rain on ihan vastaava =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, hyvä tietää! Mulla ei olekaan noista kummastakaan merkistä minkäänlaista kokemusta.

      Poista
  2. Onpas se pitrsakka puku. Erottaa ainakin harmaassa syyssäässä. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Puen lapseni tuollaisiin ihaniin väreihin ja itse olen vähän täti beige. :D

      Poista
  3. Oi, pikku-T on kyllä mahdoton söpis ulkoiluvaatteisaaan :) Mulla vähän sama kokemus POpin kuorivaatteista, meillä takki käytössä ja se on tosiaan aika "jytky". Toimii paremmin ehkä loppusyksystä tai alkutalvesta jonkun fleecen kanssa. Ja eiköhän tuo teidän puku ole ensi kesänäkin vielä sopiva, ainakin meidän tyttö on käyttänyt tänä kesänä juuri 92 koon vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että noissa Popin kuorivaatteissa on yksi suuri etu se kulutuksenkestävyys, ei mene heti rikki jos vaikka kaatuu asfaltilla. Mut näin pienille notkeampi materiaali on parempi, olisi kannattanut jättää se kuoripuku tässä vaiheessa ostamatta. Mutta eiköhän me sitä käytetä silti jonkinverran nyt syksylläkin kun on kuitenkin vielä sopiva, aika reilua mitoitusta mielestäni ne housutkin. Olkoot sitten sellainen "parempi puku".

      Ja uskon myös, että meillä tulee olemaan juurikin 86-92 vaatteet ensi kesänä! T on koko ajan käyttänyt yhtä kokoa pienempää kuin "kuuluisi", aika pieni poika.

      Poista
  4. Ihana minimies! :) sellainen postaus olisi kyllä kiva, itsekkin kun olen noita asioita miettinyt ja takuulla hamstrannut liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Postaus otetaan työn alle!

      Mä olen tähän asti ostanut tosi maltillisesti ulkoilukampetta, mutta nyt jotenkin päiväkotia varten tuntuu, et pitää olla enemmän (en tiedä pitääkö oikeesti)... Saatte sit antaa tuomionne, et karkasiko zubin mopo ajat sitten. ;)

      Poista
  5. Nuo Molokidsin raidalliset vaatteet on kyllä ihanan pirteitä! Ja mua ainakin kiinnostaa ulkovaatepostaus, koska tuntuu että asia aiheuttaa päivähoidon alettua kyllä miettimistä.

    Hoidossa (ainakin meillä) pukevat lapset hiukan eri tavalla kuin mitä itse kotona teen, esim. käyttävät kuravaatteita, kun kotikäytössä olen mennyt ihan vaan kuorihaalarilla. Sinänsä se hoidossa oleva kurahousut ja sadetakki helpottaa aamupähkäilyä, kun ei ole pakko varautua sateeseen ja märkään joka päivä. Nyt kun on vielä lämpimiä päiviä, voi laittaa esim. vaan hupparin takiksi aamulla ja laittavat tarvittaessa sitten sadetakin siihen päälle, jos päivällä sataakin.

    Mä uskon, että hoidossakaan ei mitään älytöntä määrää ulkovaatetta tarvitse, kun koittaa valita huolella ne mitä hankkii. Meillä on keväällä ostetut kuorihaalari ja housut + takki -setti ja tietysti ne sadevaatteet siellä hoidossa ja uskoisin sillä pärjättävän syksyn. Kylmemmillä säillä tarvittaessa sitten villapukua tai fleeceä alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltä itse asiassa puuttuu tuollainen villapuku! Eipä sitä nyt ihan vielä tarvitakaan. Ihan tottahan tuo on, ettei pelkän päivähoidon takia oikeasti tarvitse olla mitään valtavaa määrää vaatteita. Meillä on nyt varmaan liikaa noita vk-asuja (näet sitten kunhan saan postauksen aikaiseksi...), ehkä joku joutaisi myyntiin seuraavalle käyttäjälle. Käytäntö osoittaa nyt kuitenkin syksyn aikana sen oikean tarpeen ja katson sitten. :) Ja jos tulee sellainen pitkä, leuto syksy kuten nyt on parina vuonna ollut, niin toppahaalaria tarvinnee vasta joskus joulukuussa.

      Poista
  6. Kiitos Zubi jo näistä vinkeistä! Muukin ulkovaatekatsaus kiinnostaa siis kyllä... ;) Tämän ajan aamut ovat tosiaan aika kinkkisiä ulkovaatepukemisen suhteen. Olenkin joskus kaipaillut tuollaista pehmeää ja vähän kosteutta kestävää, mutta Molokidsiltä meillä ei ole koskaan ollut mitään. Pitää tutustua tarkemmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, jos voin jotenkin olla avuksi. Tuntuu kyllä et olen vaan itse ihan pihalla, että mitä lapsonen tarvitsee... Tuo Molon uusi puku on ollut ahkerassa käytössä meillä, tänään ihan kovassakin sateessa ja kunnon märillä liukumäillä yms, tosi hyvin tuntuu toimivan. Erityisen hyvän muotoinen huppu & sen lippa, suojaa kasvoja sateella hienosti. Tietysti ei ole mikään kurahousujen korvike kulutuksenkestonkaan puolesta, ne on tietysti päiväkotia varten hankittuna lisäksi. :) Ja vk-vaatepostaus on jo työn alla, tulossa pian.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!