perjantai 23. elokuuta 2013

Pikku-T:n välikausikamppeet

Se käy vähän salakavalasti. Ennen omaa lasta et kiinnitä juurikaan huomiota lastenvaatteisiin, siinähän niillä jotain on päällä. Raskausaikana alat pikku hiljaa miettiä, mitä kaikkea pieni tarvitsee, muttet pysty vielä ulottamaan ajatteluasi paria ensimmäistä vauvakuukautta pidemmälle. Vauva-aika meneekin aika helpolla, pienen ulkoiluvaatteeksi syksyllä riittää mainiosti joku fleecepuku ja talveksi yksi toppapuku, tärkeimmät ulkoiluvarusteet ovat kuitenkin vaunujen sadesuoja ja lämmin makuupussi.

Sitten vauvastasi kasvaa touhukas taapero ja ulkona vietetyt tunnit lisääntyvät huimasti. Yhtäkkiä huomaat sanavarastosi kasvaneen, sieltä löytyy mm. välikausihaalari ja kuorihanskat. Tutkit vaatteiden teknisiä ominaisuuksia, metsästät laatumerkkejä kirpparilta, mietit hankkiako haalari vai kaksiosainen puku... kotiäidillähän näihin mietintöihin on aikaa... Niinpä niin, tässä sitä ollaan, luultavasti jotain puuttuu ja jotain on liikaa, se jää nähtäväksi. Esittelyssä siis T:n välikausivaatteet, olkaapa hyvät!


Setti 1: Polarn o. Pyret kaksiosainen kuoripuku


Takki (80) on ostettu kirpparilta keväällä, housut (74) uusina. Ovat reilua mitoitusta ja mahtuvat mainiosti edelleen pojalle. Tosi ihana setti mielestäni. Käyttökertoja on tullut melko vähän, mutta eiköhän tämä viileämmillä syyskeleillä pääse käyttöön. 

Nauhallinen vihreäraidallinen pipo on se, josta kertaalleen reklamoin rispaantuvien nauhojen takia. Sain uuden tilalle, mutta rispaantumisongelma jatkuu, en ole enää jaksanut palautella. Kivat värit tuossa kuitenkin on. Haamupipo on ollut meillä kesäpipona, T sai sen synttärilahjaksi. Tosi hyvin istuva malli ja ihanat värit.


Setti 2: Bogi haalari + kurikset


Bogin haalari (koko 80) on ostettu keväällä Hulluilta Päiviltä. Ei mikään kaunein mahdollinen, mutta ollut tosi ahkerassa käytössä. Se ei ole ns. tekninen haalari eli ei pidä vettä, mutta on mukavan hengittävä sekä pehmeä materiaaliltaan ja sopii hyvin kuiville sekä lämpimämmille keleille. Ajattelin, että tämä haalari toimii varmaan hyvin myös kurahousujen alla.

Kurahousuja meillä on kahdet, molemmat kokoa 86. Keltaiset (ihana väri!) ostin huutonetistä, niitä varmaan tullaan säilyttämään päiväkodissa. Siniset ovat varakurikset kotikäyttöön, ne ovat lainassa kaverilta. Sadetakkia meillä ei ole ollenkaan, enkä ajatellut hankkiakaan, vedenpitäviä takkeja kun on kuitenkin kaksi kappaletta. Kumpisaappaat ovat hyvällä alella ostetut Reimat - ihan ok, mutta seuraavaksi hankin luultavasti Crocsin saappaat pojalle, ne ovat niin kevyet. Tummansininen kauluri on uusi hankinta. Asusteissa on nykyään tosi paljon fleeceä tarjolla ja meiltäkin löytyi ennestään lämmin fleecekauluri, mutta T:lle tuli siitä kutiavaa ihottumaa, taitaa olla vähän "allerginen" polyesterille. Olinkin ilahtunut kun löysin tämän puuvillaisen version, joka kuitenkin vaikuttaa lämpöiseltä.


Setti 3: Molo Kids kaksiosainen vedenpitävä "tuulipuku"


Tämän setin (koko 86/92) ominaisuuksia esittelinkin jo aiemmassa postauksessani. Kaikki lähti siitä kun kaipailin kevyempiä ulkoiluhousuja pojalle. Tästä puvusta on tullut ihan lemppari! Huppu on erityisen hyvin muotoiltu ja lippa suojaa kasvoja, vedenkestävyyskin on testattu lätäkössä istuen.

Marimekon joululahjaksi saadun pipon värit sopivat just eikä melkein rainbow-kuosiseen takkiin. Sävy-sävyyn raitahanskat löysin H&M:ltä. Värikkääseen pukuun sopii mielestäni kuitenkin parhaiten yksiväriset asusteet, kuten tuo Cirafin turkoosi myssy suloisilla korvilla. Tähän settiin sopisi keltainen tai vihreä yksivärinen pipo oikein kivasti myös!

 
Setti 4: H&M kuorihaalari


Tämä haalari on nyt se mopo karkasi -hankinta, mutta en voinut vastustaa tätä syysuutuutta, jolla oli hintaa vain 29,90! Ja mistä sitä tietää, vaikka tämä osoittautuisi vielä suosikiksi. ;) Kaiken väriloiston vastapainoksi tällainen harmaa denim-henkinen haalari näyttää tosi kauniilta. Tähän haalariin sopivatkin tosi hyvin ihan vain perussiniset asusteet, tietysti keltaiset kurahousutkin tarvittaessa. Haalari on hyvänmallinen, aika kapea ja siinä on kiristysmahdollisuus vyöräröllä. Otin T:lle koon 86, joka on vielä hiukan reilu, mutta tämä on jemmassa loppusyksyä ja/tai kevättä varten. H&M:n kuorivaatteiden laadusta tai kestävyydestä en tiedä, mutta ainakin tämän luvataan olevan vedenpitävä ja hengittävä. Huppu vaikuttaa myöskin hyvin suojaavalta. Materiaali on hiukan ohuempaa ja notkeampaa kuin esim. Po.Pin kuorivaatteet.

Raidallinen pipo on KappAhlista, harmaat tekniset hanskat Prismasta (merkkiä en muista) ja siniset lapaset Kivat. Tässä kuvassa näkyvät myös nuo Superfitin tummansiniset kengät. T:llä onkin vain nuo sekä kumisaappaat syksylle, mietin että pitäisikö lisäksi olla jotkut Gore-Texit...?


Miltäs vaikuttaa, menikö överiksi? Puuttuuko jotain? 
Mikä on sinun suosikkisettisi?

10 kommenttia:

  1. Meikä heti kommentoimassa lastenvaatteita :D.

    Meillä on Reimatecin kuorihaalari keväältä ja samoin keväällä kirpparilta ostettu Popin windfleece ja Molokidsin kuorihousut. Kuorihousut ja haalari on jo keväällä hyviksi havaittu ja ovat varmasti paljon käytössä nyt syksylläkin, housut ovat olleetkin jo. Hoitopaikassa on lisäksi sadetakki+kurahousut setti. Ajattelin, että näillä pärjätään.

    Sitten yhtäkkiä huomasin ostaneeni FB-kirpparilta Racoonin sydäntakin, lähinnä koska se oli niin söpö ja hinta oli kohtuullinen :D. Mutta se on ollutkin nyt tosi kiva takki laittaa nyt päälle viileinä aamuina. Vasta ostettuani sen muistin, että meillä on kaapissa odottamassa siskoni lahjaksi tuoma Benettonin tuulitakki... Hups. Onneksi molemmat takit ovat niin reiluja, että menevät varmasti hyvin ensi kevään/kesänkin.

    Tällä hetkellä tuntuu, että Popin windfleece jää naulakkoon, kun nuo toiset takit on kivan notkeita ja kevyitä siihen verrattuna. Ehkä sillekin löytyy käyttöä sitten kylmemmillä. Tai sitten laitan sen myyntiin...

    Hanskoja minun pitäisi vielä ostella, niitä on vähän ja kurahanskat puuttuu kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kommentoit! :)

      Kyllä teilläkin sitten valikoimaa on. Mutta onneksi näitä lastenvaatteita saa eteenpäin myytyä aika kivasti. Racoonilla on kyllä kivan notkeita kans ne materiaalit, tytöille etenkin kaikkea ihanaa. Muuten mä olisin keväällä halunnut kans T:lle sellaisen windfleecen "viileitä kesäpäiviä varten", mutta en hankkinut kun tosiaan huomattiin, että fleece materiaalina ei hänelle sovi (ihottumaa tulee siitä sekä velourista). Ihan hyvä niin, koska tämä kesä on kyllä ollut niin lämmin. Eipä ole paljon takkeja tarvittu, lähinnä hupparia.

      Poista
  2. meillä tuo h&mn haalari on nyt ekoina kertoina asustettu violetilla :) löytyy meiltä myös mustaa ja musta/vpun asusteita sen kanssa.
    ainakin yhdessä tihkusateessa säilyttiin kuivana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivalta! Vaaleanpunainen ja harmaa onkin kyllä ihana yhdistelmä.

      Poista
  3. ..meillä on myös nuo hans companyn rukkaset (näyttää samalta) ja ne ei kyllä oikein pidä vettä, ja tosi pehmoset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei olla vielä testattu vedenpitävyyttä, mutta nuo on myös tosi hankalat pukea! Peukalo ei millään löydä paikkaansa jne. :(

      Poista
  4. Hei! Kiva lukea silloin tällöin lastenvaatepostauksia, varsinkin kun ovat nyt ajankohtaisia. Tuohon kauluriasiaan haluan kommentoida, että merinovillaiset kaulurit ovat hyvä vaihtoehto viileämmille keleille. Talvella tosi lämmin vaihtoehto on merinovillainen kypärämyssy + fleecekauluri päälle. Merinovillavaatteita on mm. Ruskovillalla ja Polarn O Pyretillä. Ruskovilla on mielestäni paksumpaa ja laadukkaampaa neulosta. Voin suositella. 😊

    - Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi ja suosituksista, Kati! :) Olen miettinytkin joko Ruskovillan tai Po.pin merinovillatuotteita talveksi. Pitäisi vain ensin testata, että kestääkö T:n iho villaa. Nimittäin isällään oli niin lapsena, että ihottumaa tuli siitäkin... mutta eikös merinovilla ole aika hyvin siedetty yleensä atoopikkojenkin keskuudessa...?

      Poista
    2. Hei!

      Merinovillan pitäisi sopia hyvin herkällekin iholle. Mutta omakohtaista kokemusta ei ole siitä sopiiko se allergisen iholle. Täytyy varmaan vain testailla. Siinä tapauksessa lähtisin ehkä kokeilemaan Ruskovillaa. Meillä Ruskovillan merinovillainen kypärämyssy on ollut ihan ehdoton 3 kk iästä lähtien. Villa hengittää ja päästää kosteuden läpi, joten hikikutinaa ei ainakaan tule.

      Tsemppiä hoidon ja uuden arjen aloitukseen!

      - Kati

      Poista
    3. Kiitos vielä Kati, varmasti Ruskovilla voisi olla hyvä vaihtoehto. Heillähän on niitä silkkituotteitakin, hiukan hintavia mutta varmasti hyviä herkemmällekin iholle. Ja toivottavasti merinovillakin sopisi T:lle.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!