torstai 19. syyskuuta 2013

Kuuskajaskari

Olen vähän hitaasti lämmennyt Marimekon uudelle Sääpäiväkirja-mallistolle, mutta kun sein tein, niin ihastuinkin varsin tulisesti! Olen aina tykännyt aavistuksen epä-marimekkomaisista kankaista, sellaisista joissa on kaislikkoa, liukuväriä, haaleita sävyjä, materiaalina pellavaa... Ei siis ehkä mikään yllätys, että tämä Kuuskajaskari-kangas kolahtaa.


Kangas on pellavaa ja siitä on saatavilla kaksi väriä, sinivihreä (yllä) ja keltaharmaa (alla). Mietin, että tuo harmaampi sävy voisi sopia meille... ehkä jopa verhoksi tai sitten olohuoneen isoihin kehyksiin. Niissähän on ollut nyt jo aika pitkään Marimekon Metropoli-kangas, jonka tummuuteen olen kaivannut vähän vaihtelua. Tietystikään laadukkaan pellavakankaan upea hohto ja pehmeys ei tule lasin takana samalla tavalla esiin kuin vaikka verhossa. Mutta kuosina Kuuskajaskari on kyllä oikein taulumainen, kauniin maalauksellinen.Muutkin Aino-Maija Metsolan suunnittelemat Sääpäiväkirja-malliston tuotteet ovat tosi upeita. Kannattaa käydä kurkkaamassa hieno video mallistosta, en valitettavasti saanut sitä upotettua suoraan blogitekstiin, mutta löytyy täältä.

Nyt onkin aika syksyinen ilta, tykkään tästä tunnelmasta. Syksyn sävyt ovat kauniita, myös silloin kun alkaa olla synkkää ja pimeää. Ei harmaus ole pelkästään huono juttu, itse ainakin huomaan oikein kaipaavani ympärilleni tummia sävyjä pitkän, upean, valoisan vuodenajan jälkeen. Syksy antaa luvan käpertyä. Ja ulkoilukin on vain varusteista kiinni, ainakin vahvasti sitä mieltä on keltaisissa kurahousuissaan touhuava lapsoseni. Mukavaa syysiltaa teille!

kuvat: marimekko.fi

2 kommenttia:

  1. Ihana kangas! Ja hieno video. Kiitos linkistä.
    Aion mennä katsomaan kangasta livenä.
    Mukavia syysiltoja kynttilän valossa!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!