sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Mistä on hyvä sunnuntai tehty

Ulkoilua. Raikuvaa naurua, hassuttelua, piiloleikkejä. Paloautojen ihastelua paloaseman avointen ovien päivässä. Vähän siivoilua ja pyykkäämistä. Kahden tunnin päikkärit (pikku-T nukkui kolme). Take-away pizzaa. BodyBalance-tunti. Ilta blogien parissa. Ja toivottavasti ajoissa nukkumaan. :)


Tunnustan kyllä, että päivä meinasi alkaa vähän huonoissa merkeissä. Kuudelta vapaapäivänä herääminen on kaikkea muuta kuin ihmimillistä, jos minulta kysytään. Mutta yllätin ehkä hiukan itsenikin kun pystyin (kröhöm, parin kahvikupposen jälkeen) ajattelemaan, että hei, ei se mitään, tämä on mun elämää nyt. Kyllä vielä jonain päivänä minäkin voin taas nukkua sunnuntaina pitkään, nyt mulla on sen sijaan mahdollisuus pitää tuhisevaa, pehmoista, kiinni liimaantuvaa pikkupoikaa sylissäni anivarhain sunnuntaiaamuna ja katsella unenpöpperössä piirrettyjä. Olla jollekin maailman tärkein, se jonka kaulaan ripustautua ja jonka sylissä on turva.

Ennen lasta viikonlopun latautuminen oli nimenomaan pitkiä yöunia ja laiskottelua. Nyt se tarkoittaa aktiivista aikaa lapsukaisen kanssa ja isoa kasaa kotihommia, jotta seuraavan viikko olisi inhimillisempi. Levännyt tunne voi silti syntyä molemmista - okei, ehkä vähän eri tavalla levännyt, mutta kuitenkin. Nyt tuntuu, että olen valmis uuteen viikkoon. Onnellinen olo.

6 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitettu zubi! Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Ihana kirjoitus ja ihana asenne sulla! Tuota täytyy itsekin opetella. :) Viime yönä pari herätystä ja pikkuneiti halusi myös herätä kuudelta. En olisi sitten millään jaksanut herätä. Mutta kun pääsee ylös niin kyllä se siitä sitten.

  Iloista viikkoa teille! Me lähdetään kohta näyttämään korvia lääkärille... Toivottavasti pikku-T voi jo paremmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, iloista viikkoa sinne! Ei mulla kyllä läheskään aina tää asenne löydy, välillä vaan väsyttää liikaa. En tiedä puuttuuko multa joku äitigeeni kun oon niin huono heräilemään öisin...

   Poista
 3. Oi miten kuulostaakin täydelliseltä <3 Kivaa uutta viikkoa Zubi :)

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!