lauantai 12. heinäkuuta 2014

Raidallista Marimekon alesta


Marimekon alesta löytyi ihanuuksia pikku-T:lle. Olen tykännyt tosi kovasti Marimekon vaatteiden laadusta ja tyylistä tähän saakka. Näistä tuleekin varmasti syksyn päiväkotilemppareita. Kyllästyn helposti jopa lastenvaatteissa kaikkiin kuoseihin ja kuvioihin, vaan en koskaan raitoihin. Ja eikös ole kaunis yhdistelmä nuo harmaat housut ja harmaaraidallinen t-paita? Housut ovat hauskan löysät ja takana sekä edessä on taskut, mainion malliset.


Marimekon raitapaidat ovat olleet ehkä laadukkaimpia lastenvaatteitamme tähän saakka. Ne voi pestä 60 asteessa (monet ruokatahrat eivät edes lähde viileämmässä vedessä) ja kuivata rummussa, ovat pehmoisia ja niin, tosiaan, niiden kuoseihin ei todellakaan kyllästy. Kanttinauhat hihansuissa ja kaula-aukossa huolehtivat siitä, että paidat pysyvät ryhdikkäinä ja muodossaan.

Mutta mitä ihmettä?? Nämä alesta ostamani paidat ovatkin 40 asteessa pestäviä ja rumpukuivauskin kielletään! Lisäksi lapussa lukee "Made in China" kun aiemmat paitamme ovat olleet kotimaassa valmistettuja. Olin kyllä aika pettynyt kun tämän kotona huomasin. Kannattaa siis olla tarkkana ostoksilla!


Alla näkyvä mustaraidallinen paita on T:n 1-vuotislahjaksi saama ja viikottaisessa käytössä ollut siitä saakka (mahtuu vieläkin!), päällimmäinen harmaaraidallinen taas on vielä käyttöönottoa odottamassa.

Osaakos joku teistä kertoa, valmistetaanko yhä osa Marimekon raitapaidoista Suomessa? Entä oletteko testanneet näiden Kiina-versioiden pesua 60 asteessa? Onko laadussa eroa?

7 kommenttia:

  1. Ja nuo uudet Kiinassa valmistetut kutistuvat ekassa pesussa yhden koon verran. Ainakin aikuisten paidoissa. Oli kyllä suuri pettymys, kun itsekin tämän hoksasin :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kurjuus! Mä kerkesin jo pesemään toisen noista raitapaidoista ja se ei mielestäni kutistunut. Mutta tosi harmillista :/

      Poista
    2. Kyllä muuten kutistuivat tosiaan sen yhden koon verran :(

      Poista
  2. Ai kun ihanan väriset paidat! Mä tykkään kans tosi paljon raidoista, tytöillä onkin raitaisia vaatteita jonkin verran. Maripaitoja on kaksi, mitkä oon ostanut kirppikseltä neljällä eurolla, ovat edelleen siistejä, samoin kuin kirppikseltä ostettu Marimekon mekko. Harmillista kyllä, että nämäkin alkaa olla Kiinassa tehty...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Marimekon tasaraidat on vaan niin parhaita! Mutta en tiedä miten nyt käy kun ovat menneet Made in China-kastiin...

      Poista
  3. Heipsis! Meillä on tytöllä sekä uutta että vanhaa marimekkoa. Vanhat tosiaan kestää nuo yllämainitsemasi käsittelyt mutta nämä uudet eivät mielestäni ole yhtä laadukkaita :/ meillä tosin ihan uusinta raitaa ei ole testattu mutta muutamat mekot kutistuneet ja yökkäreissä värit levinneet ikävästi. Oranssi ja keltaraidallinen odottavat käyttöönottoa, voin raportoida kuinka kayttäytyvät :D ja ihanat löydöt olet tehnyt! Aika samanlainen vaate ja sisustusmaku meillä hih, ehkä siksi sinun blogisi onkin niin kiva :)

    - P -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista P, harmi kuulla etteivät uudet Marimekot kestä yhtä kovaa käsittelyä. Saa nähdä miten käyttäytyvät pesuissa nämä poitsun uudet vaatteet. Ja hei, loistava maku sulla ;)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!