keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kolmekymppisen ihonhoitoa

Lupailinkin jo hieman aiemmin, että teen syksyn kunniaksi muutaman kauneudenhoitoaiheisen postauksen. Ensin vuorossa on ihonhoito, sitten meikit ja lopuksi hiukset. Aihe on ollut ajankohtainen viime aikoina, sillä ikää on mittarissa 31 vuotta ja huomaan, että monia kauneudenhoitorutiineja on syytä päivittää kun ikääntymisen merkit alkavat näkyä ja tuntua. Meikkauksen suhteen olen pitkästä aikaa innostunut laittamaan aamuisin jopa muutamaa eri sävyistä luomiväriä, sen verran harvinaista itselleni tämä, että pitäähän sitä ottaa innostuksesta ilo irti. Hiusten kanssa olen puolestaan taistellut kovan hiustenlähdön kanssa sekä todennut oman värini tummuneen, mikä asettaa haasteita myös totutuille raidoitusrutiineille.

No, joka tapauksessa, aloitamme ihosta!


Minulla on "aina" ollut rasvoittuva ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho. Mitään todella pahaa aknea ei ole ollut, mutta tasaisen tappavaa mustapäiden ja näppyjen armeijaa kylläkin. Ihoni on helposti tukkiutuva, joten vältän uusien tuotteiden kokeilua ja pitäydyn mielelläni hyviksi havaituissa suosikeissa, jotka eivät saa epäpuhtauksia villiintymään.

Alla olevista kuvista näkyy meikittömän ihoni kunto noin kuukausi sitten. Vaikka takana oli kuuma kesä, en ollut juurikaan päivettynyt. Olen aina ruskettunut hitaasti ja vielä erityisen hitaasti kasvoista! Toisaalta en ole koskaan ollut mikään auringonpalvojakaan eikä aurinko ole tainnut pahemmin päästä tuhojaan ihollani tekemään.

Ihollani on jo juonteita, mutta myös epäpuhtauksia ja etenkin nuo suuret, näkyvät ihohuokoset harmittavat. Silmänaluset ovat tummat ja silmien ympärillä "turvotusta". Huh, aika karmeita lähikuvia, olen kerännyt kuukauden verran rohkeutta näiden julkaisuun. ;)


Täytettyäni 30 viime vuonna olen pannut merkille muutamia ihan selkeitä muutoksia ihossani. Epäpuhtauksia on edelleen, kyllä ja valitettavasti, mutta myös monenlaista muuta pientä pulmaa. Juonteet, ne näkyvät. Ihan oikeasti. Etenkin silmien väliin on kehkeytymässä oikein kunnon huolirypyt. Mikä siinä muuten on, että naururypyt ovat kauniita ja "kertovat eletystä elämästä", mutta kukaan ei halua otsalleen huoliryppyjä? :D Edellisen illan suolaiset herkuttelut näkyvät turvotuksena kasvoilla aamulla, samoin viinilasilliset ja huonot yöunet. Silmien alla oleva iho ohenee ja tummat silmänaluset näkyvät entistäkin paremmin.



Totuttua ihonhoitokavalkadia tulee tässä. Humektan on osoittaunut parhaaksi päivävoiteeksi kasvoilleni, se kosteuttaa tehokkaasti tukkimatta ihoa. Samaa tuotetta voi käyttää myös puhdistukseen. Erisan-puhdistusgeeli on kuulunut luottotuotteisiini jo vuosien ajan. Sillä lähtee helposti ja hellävaraisesti meikki kasvoilta. Usein ostan muitakin putsareita, mutta tähän aina palaan, hinta-laatusuhde on erinomainen. Lisäksi jonkinsortin finnien pikatappaja on aina kuulunut kaapin vakiovarusteisiin, sillä tosiaan edelleenkin niitä isompiakin finnejä naamaan silloin tällöin pukkaa.

Kuukausi sitten otettuani nuo yllä olevat kuvat, havahduin kuitenkin (kenties aika myöhään, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan), että näin päälle kolmekymppisenä pitää todellakin päivittää ihonhoitorutiineja. Siis siirtyä sinne anti age -osastolle. Päätin aloittaa sarjasta, joka on vedonnut minuun monellakin tavalla: Philosophy. Tykkään hieman lääkkeenomaisista tuotteista ja purkkien simppelistä ulkomuodosta. Myöskin tekstit ovat tosi hauskoja. Esimerkiksi "Hope in a Jar" - toivoa ja lupauksiahan me naiset nimenomaan ostamme näiden kosmetiikkapurnukoiden muodossa! Ei ihonhoito saa olla liian vakavaa...


... ja täytyy sanoa, etteivät nämä Philosophyn purnukat ainakaan pahaa ole iholleni tehneet! Mikrokuorintaa olen käyttänyt parisen kertaa viikossa ja se on vähentänyt mustapäiden näkymistä sekä tehnyt ihosta pehmeämmän. Silmänympärysvoide on ollut ihan perustasoa, ei mitään ihmeellistä. Siinä on kaksi puolta, toinen pää sisältää juonteita silottavaa ja kosteuttavaa tavaraa ja toinen puolestaan geelimäisempää, turvotusta laskevaa voidetta. Olen käyttänyt tuota paksumpaa iltaisin ja kevyempää aamuisin. Time in a bottle -seerumia olen käyttänyt lähinnä iltaisin ja se kosteuttaa ihon kyllä ihanasti. Väittäisin, että ihohuokoset ovat hieman vähemmän tyrkyllä nyt kuin vielä kuukausi sitten. Ehkä huomaan positiivisia vaikutuksia seerumin säännöllisellä käytöllä.

Ihonhoitorutiineihini kuuluvat muuten myös Nivean mustapäälaastarit - ihan uskomattoman terapeuttista katsoa sitä mömmöä jonka laastarit kasvoilta imevät. Sanonpa vaan, että onnekkaita olette te, joilla ei (enää tässä iässä) ole rasvoittuvaa ihoa! Lisäksi käytän Omeag 7 -kapseleita, jotka auttavat kuiviin silmiini, mutta bonuksena vähentävät myös ihon kiristystä ja kuivuutta. Joka aamu nappaan myös D-vitamiini- sekä sinkkitabletit.

Ihan oikeasti paras ihonhoito- ja kauneuskikkani on kyllä hyvin yksinkertainen. Monipuolinen ruoka, liikunta, uni, raitis ilma. Olisihan se kätevämpää ja helpompaa, jos jollain sadan euron seerumilla saisi saman vaikutuksen aikaan, mutta valitettavasti en usko, että sellaista on vielä keksitty. Jos oikein haluan ihoni hehkumaan esimerkiksi ennen tärkeää iltaa, niin pieni hikiliikunta on paras keino! Lisäksi mitä enemmän pystyn nukkumaan, sen parempi - olen oikea unikeko. Ja sokerin määrää olen yrittänyt viime aikoina vähentää ruokavaliostani, koska olen oikea karkkihiiri ja sokerihan ilmeisesti lisää sekä ryppyjä että epäpuhtauksia. 

Yksi kätevä tapa vähentää angstia oman ihon pikkuvirheistä on muuten myöskin värjätä hiukset hiukan vaaleammiksi ja ottaa vähemmän tarkkoja lähikuvia vähemmän tiukalta lähietäisyydeltä. Voila!


Otan mielelläni vastaan ihonhoitovinkkejä teiltä muilta, olette sitten kolmekymppisiä tai jotain muuta ikäluokkaa. Erityisesti kiinnostaa, mitkä ovat teidän parhaita kauneudenhoitovinkkejänne? Oletteko saaneet jollain tietyllä tuotteella ihonne kuntoa merkittävästi parannettua? Ja onko jollain muulla iho, jossa rypyt ja finnit viihtyvät samassa kompaktissa paketissa? :)

Kaunista syyskuuta, jatketaan kauneusaiheisilla postauksilla piakkoin.

6 kommenttia:

  1. Raikas ja kiva uusi tukka! Anti age -osasto kuulostaa pahalta... ;) t. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, eikös kuulostakin... ja kiitos tukkakehuista. Hiuspostaustakin on tulossa tässä jossain vaiheessa!

      Poista
  2. Ootpas blondi! Hyvältä näyttää! Mullakin on hius- ja naamakriisi, huoh! En keksi mitä tälle tukalle tekis.. Ehkä (sikakallis) kampaamoreissu vois auttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä oo ihan noin blondi kuin tuossa tosi valoisassa kuvassa näyttää! Ja siis mitä sun muka tarttis tehdä, sullahan on niin ihanat hiukset aina.

      Poista
  3. Tuttua on täälläkin. (Tosin minulla on huomattavasti enemmän epäpuhtauksia ja tukkeumia ihossa kuin sinulla.) Yhden kaverin kanssa naureskeltiin 10 vuotta sitten, että kunhan ei ole finnejä ja ryppyjä samaan aikaan. Kuinkas kävikään... ;)
    nimim. kohta 33v...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan samaa olen naureskellut itsekin! Enpä osannut odottaa, että se olisi vielä todellisuutta.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!