torstai 4. joulukuuta 2014

Iloinen itsenäisyys -asu

Olen täällä valmistautumassa juhliin muun muassa kynsien lakkauksen merkeissä, huomenna nimittäin suuntaan Ilvekseen perinteiseen Iloinen itsenäisyys -tapahtumaan. En ole siellä ennen ollut ja odotukset ovat korkealla! Ihanaa päästä pukeutumaan juhlavasti. Asu on selvillä ja meikin pidän raikkaana ja simppelinä (teen sen itse). Hiuksista lupasi vastata ihana työkaverini, niihin tulee varmastikin vähän kiharaa ja saa nähdä mitä kaikkea muuta.


Löysin Sokokselta todella ihanan Tiger of Swedenin mustan, pitkän mekon. Mekko laskeutuu väljästi, hieman pussimaisesti yläosastaan ja lantiolta napakasti. Selästä puku on avoin. Tämä vaate tulee paljon paremmin esiin päällä kuin henkarissa, joten toivottavasti saan vielä asukuvankin otettua...


Laukku ja kengät ovat Menburin, ostettu alun perin häitämme varten. Halusin hääkengiksi sellaiset, joita voin käyttää myös jälkikäteen ja muutamissa juhlissa olenkin näissä asusteissa ollut. Otan kyllä varakengät mukaan, jos käy niin, etten jaksakaan näissä satiiniunelmissa koko iltaa.


Puvun etuosan laskokset eivät kaulakorua kaipaa, joten ajattelin tyytyä kietaisemaan Kalevala Korun Pore-sarjan korun ranteeseen. 

Oli kyllä todella ihanaa löytää hyvin istuva pitkä mekko, koska sellainen on vaatekaapistani puuttunut. Pitäähän joka naiselta löytyä ne muutamat perusjutut, joiden avulla pärjää, vaikka kutsu johonkin tilaisuuteen tulisi lyhyelläkin varotusajalla. Mielestäni tällaisia ovat ainakin pikkumusta (ei varsinainen bilemekko vaan hieman juhlavampi), pieni klassinen iltalaukku, hyvin istuva bleiseri, laadukas musta neuletakki (vaikka merinovillaa tai silkkisekoitetta), mustat suorat housut, klassiset peruskorkkarit, peruskorut (näitä edustavat itselläni Kalevala Korun hopeiset korut), kapea nahkavyö - ja tietysti se täyspitkä juhlamekko.


Ihan mielenkiintoista nähdä, millaisia asuja muilla Ilveksessä on. Pukukoodina on tumma puku / juhlapuku ja kutsussa luki, että "näissä juhlissa et ole ylipukeutunut". Itse tykkään pukeutua aika casuaalisti enkä nauti ylipukeutuneesta olosta. Luulen, että tämä asuni on just nappi, ei missään nimessä liian pramea, mutta pitkä helma nostaa mekon kuitenkin heti iltapukukastiin. 

Onko kenties joku lukijoista tulossa samoihin pirskeisiin huomenna? Vai onko teillä muita itsenäisyyspäivän juhlintoja tiedossa?

4 kommenttia:

  1. Ihania juhlia teille! Juhlakuvia odotellessa ;)

    VastaaPoista
  2. Ooooh, iiiiiihana tuo mekko! Kuvia kuvia sitten :) Me aiotaan päivällä käydä moikkaamassa ystäväpariskuntaa, mun on myös nähtävä Linnan juhlat vähintään sivusilmällä (en ole montaakaan katselmusta eläissäni missannut ;)) ja suunnitelmissa on myös myysailla miehen ja juustolautasen kanssa kotona sitten iltasella. Joskus voisi kyllä olla kiva päästä oikein juhlajuhlatunnelmiin itsepäisyyspäivän kunniaksi, olisi kiva kuulla millainen tilaisuus tuo Ilveksen juhla oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekko oli kyllä omastakin mielestäni kiva. Ilveksessä oli ihan jees meininki, rento mutta juhlava. Aika paljon porukalla oli iltapukuja, siitä tulee aina erilainen tunnelma kuin ihan perusviikonloppuna. Myös pikkumustia näkyi paljon, eli ihan hyvin olisi voinut edustaa lyhyemmässäkin mekossa. Mukavan kuuloiset suunnitelmat siellä, kyllä mäkin aion Linnan juhlat katsastaa ainakin sivusilmällä junaleikkien lomassa. Hyvää itsenäisyyspäivää!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!