tiistai 2. joulukuuta 2014

Kauniimpi arki = uusi musta

Kuinka moni on kanssani samaa mieltä, että kaunis ja toimiva arki on tärkeimpiä asioita elämässä? Arjen ilot ja esteettiset elämykset ovat paljon oleellisempia kuin juhlakattaukset tai -vaatteet. Tämä ajatusmallini näkyy varmasti meidän sisustuksessa aika paljon. Pelkästään esineen kauneus ei useinkaan riitä, sen on oltava myös käytännöllinen ja helppohoitoinen. Minun estetiikantajuuni kolahtavat aika simppelit jutut - hyvänä esimerkkinä vaikka kauniisti muotoiltu jakkara.

Pidän tyhjistä pinnoista ja vältän ylimääräistä tavaraa, ei lapsiperheenkään elämän tarvitse olla yhtä tavarakaaosta. Toisaalta olen sitä mieltä, että jos kerran valoa Suomen marraskuussa tarvitaan, niin miksei se voisi tulla kullansävyisen design-valaisimen muodossa? Tai jos kylpyhuoneen hyllyllä on säilytettävä pumpulipuikkoja jossakin, niin miksei vaikka minikokoisessa Aalto-maljakossa, jossa se tarjoaa kauneutta niissä kaikkein arkisimmissa tilanteissa.


Olen pitkään piilotellut tiskiainetta kaapissa, koska en vain halua katsella mitään rumaa Fairy-purkkia tiskipöydän nurkalla. Eipä tarvitse piilotella enää! Tämä Musta 5101 -tiskiaine on mielestäni malliesimerkki arjen kauneudesta. Todella simppeli, toimiva tuote, hygieenisesti ja helposti pumppupulloon pakattuna ja tavallisen tiistai-iltaan saa tiskirättiä heiluttaessaan kaupan päälle huumaavan ihanan mustikan tuoksun, kuin sukelluksen kesäiltaan.


Näin joulun alla lahjavinkkejä tulee tuutista jos toisestakin. Monella meistä on jo paljon tavaraa, niinpä itse pidän tällaisia käyttötavaralahjoja aika kivoina. Tiskiaineelle löytyy varmasti käyttöä ihan jokaisella ja mukaan pakettiin voisi kääräistä vaikka mustan, tyylikään tiskiharjan. Mukava ja kohtuuhintainen joulumuistaminen - tuleehan sitä tiskiä aika paljon jouluruokienkin myötä.

Joululahjoista puheen ollen, itse pähkin parhaillaan pieniä muistamisia päiväkodin aikuisille! Vinkkejä otetaan vastaan ilomielin...!

8 kommenttia:

 1. Kyllä - juuri näin! Kunhan omassa arjessa ja kotona osaa joskus irtautuakin "sisustamisesta" ja kodin kriittisestä tarkastelusta. Itsellä meinaa tuo sisustussilmä jäädä vähän päällekin joskus ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on kyllä totta. Meillä on niin paljon leluja ja muuta tavaraa levällään koko ajan, että on pakkokin irtautua. :)

   Poista
 2. Itse olen lastentarhanopettaja enkä OIKEASTI oleta/ toivo saavani lahjoja perheiltä! Mutta toki kortti tms. lapsen/lasten kanssa tehtynä on kiva tapa opettaa lapsellekin "joulutervehdysten" ja ilahduttamisen perinnettä.

  Jos jotain haluaa ostaa, ovat erinäiset käyttötavarat nimenomaan niitä parhaita. Tämä ei tarkoita ettenkö kaikkia lahjoja arvostaisi mutta esim. 20 vuodessa ehtii kertyä aika monta tuikkukippoa vaikka vain murto-osa perheistä sellaisen muistamisen ostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, tosiaan mitään pysyvämpää tavaraa en ajatellutkaan hankkia. Kynttilät/kukat-linjalla on varmaan suht turvallista liikkua. Ajatus on tärkein ja juuri se malli, joka lapsellekin annetaan.

   Poista
 3. Luokanope täällä huutelee, että henkilökunnan kahvihuoneeseen toimitetut herkut ovat aina hyvä muistaminen :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä kyllä kyllä, ja vielä aamen ;) (Vaikka kuolenkin kateudesta teidän keittiön tyhjiä tasoja katsellessani, mutta ehkä meilläkin sitten joskus kun on keittiöremppa tehty ja kaapit oman tarpeen mukaan suunniteltuja... Koska ainahan voin huijata itseäni sillä että kyse on jostain muusta kuin omasta laiskuudesta ;D) p.s. Ensi viikolle ajastamani, hiukan samaa aihetta liippaava postaukseni oli sitten kirjoitettu jo ennen kuin luin tämän, mutta että great minds think alike -henkinen sattuma tiedossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heei ihanainen, älä kuole kateudesta, nämä kuvat ovat tarkkaan rajattuja! Toisella suunnalla samaan aikaan oli kuravaatekaaos ja kaikkea muuta sen sellaista. Postaustasi odotellessa :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!