tiistai 23. joulukuuta 2014

Taas toivotus hyvän joulun...

Kiireinen, pimeä syksy meni lopulta vauhdilla ja on aika viettää joulua. Ihanaa, kun saimme valkoisen lumipeitteenkin, kyllä nyt kelpaa. Itselleni joulun merkitys on pimeän vuodenajan katkaisijana, tästä alkaa valoisampi aika jälleen! Joulu on rauhoittumisen ja kiitollisuuden aikaa, voi katsoa kulunutta vuotta taaksepäin ja iloita sen tuomista kokemuksista. 
 
Olen taas tänä vuonna päässyt helpolla jouluvalmisteluissa - vietämme pyhät isolla porukalla vanhempiemme luona ja jouluruokien suhteen olen ostanut vain viinejä ja juustoja. Koti on siivottu, mutta ihan perus-viikkosiivoustasolla vain, ehtii niitä suursiivouksia tehdä kesälläkin. ;) Lahjaosastollakin on ollut tänä vuonna varsin stressitöntä, päätimme nimittäin aikuisten kesken, että jokainen hankkii tänä vuonna vain yhden lahjan ja arvoimme lahjojen saajat ja antajat. Jännää nähdä, miten tämä uusi systeemi tulee toimimaan! Olen tietysti kompensaatioksi ostanut lahjoja itselleni, niistä lisää ehkä myöhemmin...
 
Koen olevani onnekas kun saan viettää joulua isolla porukalla. Ihanaa saada kokoon koko perhe! En osaisi oikein kuvitella, että viettäisimme joulua omassa kodissa vain oman perheen kesken, tosin aloin hieman haaveilla, että ensi jouluksi voisinkin kutsua koko köörin tänne meille. Sitten voisimme jatkaa ruokapöydän pitkäksi ja soittaisin pianolla joululauluja... Tänä vuonna joulun vietosta puuttu eräs tärkeä ihminen, nimittäin mummini, joka nukkui pois keväällä. Varmasti retki mummin haudalle tulee olemaan tämän joulun tunteikkaimpia hetkiä.


Joulu on mielestäni sellaista aikaa, jolloin on hyvä pitää tietokoneet kiinni (mutta kamerat sitäkin aktiivisemmassa käytössä). Niinpä tämä bloginurkkauskin siirtyy nyt tauolle. Palaillaan sitten joskus joulun jälkeen kun siltä tuntuu. Mukavaa joulua teille kaikille, toivottavasti saatte viettää sen juuri omannäköisellänne tavalla!

2 kommenttia:

  1. Rauhallista ja mukavaa joulun aikaa teille!

    VastaaPoista
  2. Rentoa ja iloista joulua teille :)! Me saadaan koko porukka eli molempien perheet taas meille tänä jouluna: minustakin on ihanaa olla kaikki yhdessä. Ruuanlaiton olen ulkoistanut äidille ja anopille, joten mun huoleksi jää paria pikkujuttua lukuunottamatta koristelut ja kattamiset, eli ei ressiä siitäkään:) myös meillä on jouluna haikea olo ja ikävä, sillä vaikka perinteen mukaan kokoonnumme jälleen mummolaan, ovat mummo ja vaari tänä vuonna molemmat poissa joukosta, ensimmäistä kertaa. Onneksi mummolan loma-asunnokseen hankkinut tätini pitää perinnettä yllä ja joulupäivänä kokoonnumme kaikki taas samaan paikkaan. Haikean ihanaa aikaa tämä joulu <3

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!