tiistai 30. joulukuuta 2014

Toteutuneiden (sisustus)haaveiden vuosi 2014

Vuosi 2014 on ollut monien toteutuneiden haaveiden vuosi. Enpä olisi vielä viime vuonna tähän aikaan uskonut, mitä kaikkea tulisi tapahtumaan. Olimme etsineet uutta kotia jo jonkin aikaa, eikä mitään sopivaa tuntunut löytyvän. Joka paikassa peloteltiin jäissä olevista asuntomarkkinoista ja pelkäsimme, että sopivan uuden kodin tullessa vastaan, emme saisikaan vanhaa myytyä. Asiat kuitenkin lopulta järjestyivät parhain päin, kuten niillä on tapana.
 
 
Helmikuussa laitoimme kolmiomme myyntiin vailla mitään tietoa uudesta. Se meni kuin menikin kaupaksi nopeasti ja vieläpä siihen hintaan, mihin halusimmekin. Huomasimme, että saimme ihan uutta neuvotteluvoimaa asuntokaupoille kun vanha oli myyty - suosittelen siis tätä taktiikkaa muillekin. Olimme varautuneet muuttamaan vuokralle väliaikaisesti, mutta onneksi niin ei tarvinnut tehdä. Pääsimme sopimukseen uudiskohteesta erään rakennusliikkeen kanssa ja pääsimme muuttamaan nopeasti ja helposti - ilman minkäänlaisia remonttihuolia. Unelma upouudesta asunnosta oli siis toteutunut.

Pikku-T sai jatkaa kesälomiin saakka vanhassa päiväkodissa toisen kunnan alueella (ihanaa palvelua) ja syksyllä saimme aivan uuden kodin läheltä päiväkotipaikan, jossa poitsu on viihtynyt erinomaisesti (nyt tosin saimme ikäviä uutisia, että kyseinen päiväkoti lopetetaan keväällä ja vaihto on taas edessä, luotan kuitenkin siihen, että uusikin päiväkoti tulee olemaan yhtä mukava).
 
Vuoteen 2014 mahtui monta muutakin kivaa asiaa. Mieleen jäi erityisen helteinen kesä sekä syksyn lomamatka Espanjaan (keväällä peruuntuneen Kyproksen matkan tilalle). Sekä minulle, että miehelleni tarjoutui uusia, toivottuja haasteita työrintamalla. Olemme reissanneet paljon ympäri Suomea perheen ja ystävien luona sekä viettäneet monia mukavia hetkiä hyvällä porukalla uudessa kodissamme.


Kaikkein ihanin ja mieleenjäävin asia on kuitenkin ollut tämä uusi koti. Olemme viihtyneet erinomaisesti! Täällä on niin rauhallista ja koti tarjoaa hyvät puitteet toimivaan arkeen. Pihapiiri on mukava ja meillä on todella kivat naapurit, leikkikavereita riittää "omassa puistossa" aina. Kukana täydellisestä tämä tietysti on ja sisustus on edelleen vaiheessa, tulee varmasti olemaan vielä pitkään, mutta nyt kuin oikein aloin miettiä, niin tänä vuonna toteutui kyllä uskomattoman monta pitkäaikaista sisustushaavettani. Nämä upeat tuotteet tulevat kulkemaan mukana, vaikka koti joskus vielä vaihtuukin.

Ainakin...
- Eames DSW-tuoli
- Artek Golden Bell -valaisin
- Artemide Tolomeo -nipistinvalaisin
- raidallinen puuvillamatto
- Marimekon raitapyyhkeet
- Hay Tray -tarjotinpöytä
- Artek E60-jakkara mustalla kannella
- Hay Mega Dot -päiväpeitto
- String Pocket -hylly
- Maze Tut Tut -naulakko
- Artek keittiöpyyhkeet
- 50-luvun tyylinen nojatuoli (Ikea Ekenäset)
- iso ruokapöytä (tämä toteutui hieman mutkien kautta, lopputuloksena kuitenkin on pöytä, johon mahtuu todella suuri joukko ympärille ja josta pidän paljon)
 
Lisäksi tuli hankittua monenmoista kivaa pientavaraa kuten hyllyjä, seinäkelloja, pyöreä matto... Haaveita ja hankintoja riittää tietysti vielä ensi vuodellekin, niistä ajattelin tehdä vielä oman haavepostauksensa.
 
Mietin tuossa eräänä iltana, että viimeisen kymmenen vuoden ajan jokaisella vuodella on ollut jokin vahva teema. Muutamia mainitakseni, esimerkiksi vuonna 2006 se oli vaihto-opiskelu Itävallassa, 2008 valmistuminen, 2009 ensimmäinen kokopäivätyö, 2011 häät, 2012 vauvan syntymä ja äitiysloma... Näistä isoista teemoista muistan aina kunkin vuoden ja olen myös aika lailla vuosilukuihmisiä, minulle jäävät aina kaikki päivämäärät hyvin mieleen. Olenkin ihan varma, että tulen muistamaan vuoden 2014 uuden kodin ja sisustamisen teemavuotena! Jännä nähdä, millaisia teemoja uusi, alkava vuosi tuokaan tullessaan. Ainakin toivoisin sen tuovan rohkeutta kulkea kohti omia unelmia, hyviä päätöksiä, kuuntelun jaloa taitoa, jaksamista huolehtia itsestään niin fyysisesti kuin henkisestikin sekä paljon pieniä hyviä hetkiä rakkaiden parissa - ja toivottavasti uusia elämyksiä myös reissurintamalla.

Nyt kuitenkin toivottelen juuri Sinulle oikein mukavaa vuodenvaihdetta! Kiitos kun olet seurannut blogiani tänä vuonna, toivottavasti viihdyt seurassani myös vuonna 2015.

4 kommenttia:

  1. Hyvää uutta vuotta sinullekin Suvi! Seuraan säännöllisesti blogiasi, vaikka en ole pitkään aikaan kerinnyt kommentoimaan. -betty

    VastaaPoista
  2. Hyvää alkanutta vuotta!

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!