sunnuntai 24. toukokuuta 2015

3-vuotiaan juhlat

Vietimme eilen kolmevuotiaan synttäreitä minun perheeni kesken, ensi viikolla on vielä luvassa suvun toinen puolisko. Päätimme jakaa synttärit kahteen osaan, jotta ehtii oikeasti vaihtaa kuulumisia ja mahdutaankin paremmin. Meillä oli tosi rento meininki, en edes leiponut mitään. Äitini kyllä auttoi hieman siinä puolessa. Söimme maukasta kalakeittoa ja nautittiin vain yhdessäolosta, aika harvoin kun ollaan tällä kokoonpanolla samaan aikaan samassa paikassa. Kivaa, että kaikki pääsivät tulemaan ja aurinkokin saapui seuraksemme sateisen aamun jälkeen.


Koska meillä ei edelleenkään ole kuin neljä ruokapöydän tuolia, hain yläkerrasta lisäistuimia. Eikä se ollutkaan ollenkaan huono ratkaisu. Eikös nimittäin sovikin DSW-tuoli aika kivasti tähän kokonaisuuteen? 


Kirjainten opettelu on kyllä nyt kova juttu - mutta ei tietysti niin kova kuin Ryhmä Hau ja paloautot. Edelleen tämä pieni herra kuitenkin ilmoittaa tulevaisuuden ammatikseen trukkikuskin, tai tarkemmin ottaen "työmiehen, joka ajaa trukkia". 

Kolmevuotias on aivan mahtavassa iässä. Huumorintajua riittää ja nauru on herkässä. Parasta arjessa ovat juttuhetket ja erilaiset tarinatuokiot. Melkoisen vilkas mielikuvitus tällaisella nuorella kaverilla on, eikä ihan kykyä erottaa mahdotonta mahdollisesta. ;) Tietysti sitten myös omaa tahtoa ja uhmaa löytyy, mikä koettelee tällaisen ei-aina-niin-kärsivällisen äidin hermoja toisinaan. Poitsu myöskin pikkuvanhasti usein opastaa, miten lapsia kuuluu kasvattaa - "Eivät äidit voi jättää lapsia yksin potalle." Hauskaa on myös, miten nopeasti sanavarasto kasvaa ja lapsi kokeilee käyttää oppimiaan sanontoja, kuten "vallan mainiota" tai "aivan niin, kuomaseni". Aika hulvatonta.

Onnea kolmevee, olet huipputyyppi!

2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta, rennosta ja rauhallisesta kevätviikonlopusta! Teki hyvää <3 Onnea vielä mainiolle kolmevuotiaalle! t. Maiju

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!