lauantai 16. toukokuuta 2015

Matkakuumetta!

Ennen pikku-T:n syntymää olin kroonisessa matkakuumeessa ja reissuun oli päästävä joka lomalla. Nyt tässä viimeiset vuodet ovat olleet sen suhteen rauhallisempia, ollaan viihdytty kotona ja tietysti reissattu aika paljon ihan Suomen maassa, toki tehty pari ulkomaan matkakin. 

Joskus kuulee väitettävän, että lapsen kanssa reissaaminen on ihan samanlaista kuin ilman lasta, mutta itse olen kyllä eri mieltä. Vaikka meidän reissut T:n kanssa ovat menneet aina hyvin, niin kyllähän ainakin meidän perheellä tahti on ihan erilainen kuin ennen. Aikuisten kesken matkaillessa ehtii nähdä ihan uskomattoman määrän nähtävyyksiä ja voi retkeillä vaikka aamuneljästä yön tunteihin asti, pysähtyä syömään kun siltä tuntuu ja jatkaa taas matkaa. Lapsen kanssa taas täytyy yrittää pitää perus päivärytmeistä kiinni matkallakin ja lapsi kaipaa myös rauhallista, ei-ohjelmoitua leikkiaikaa sekä paljon liikuntaa. Ei voi olettaa, että pieni ihminen pystyy istumaan kiltisti rattaissaan katsellen aikuisen mielestä kivoja nähtävyyksiä ja sen jälkeen istumaan taas kiltisti ravintolapöydässä kun odotellaan aikuisten mielestä kivoja ruokia.


Niinpä olenkin aika innoissani siitä, että meillä on tilaisuus lähteä miehen kanssa ihan kahdestaan Budapestiin kesäkuussa! Varasimme hieman paremman hotellin, sellaisen, joka on selkeästi "aikuiseen makuun". Suurempia suunnitelmia ei ole, varmaan kuvio menee kuten meidän kahdenkeskisillä reissuilla ennenkin: Ajatuksissamme vain otamme rennosti ja olemme, mutta todellisuudessa ahnehdimme kaikki mahdolliset mielenkiintoiset jutut ja tallustamme jalkamme rikki kaupungin sykkeessä. Ja syömme hyvin - vaikka lapset ovat ihania, niin tällä reissulla en aio valita yhtään lapsiystävällistä ravintolaa. ;) 

Muutenkin matkakuume kolkuttelee. Kesällä reissaillaan varmasti Suomessa jonkin verran, Pori (Jazz) on itsestäänselvästi ohjelmassa sekä ystäviä käydään moikkaamassa niin Itä-Suomessa, pääkaupunkiseudulla kuin Pohjanmaallakin. Ja aivan ehdottomasti haluan käydä ihanassa kesäkaupungissa Turussa sekä suloisessa Naantalissa - ehkä nyt olisi aika viedä poitsu Muumimaailmaan. Myös päivä Tukholmassa -risteilyä suunniteltiin vanhempieni kanssa. Tukholmassa on tosi kiva, rento tunnelma ja paljon nähtävää lapsen kanssa. 


Loppusyksy on aina itselleni raskasta aikaa, etenkin marraskuu on niin pimeää ja märkää ja ankeaa, että breikki siinä kohtaa tekee hyvää. Niinpä olemme suunnitelleet reissua lämpöiseen ja valoisaan koko perheen kesken, todennäköisesti suuntaamme jonnekin Lähi-Itään. Dubai on ollut pitkään mielessä, mutta ystävä hehkutti Bahrainia kovin, totta kai sekin kiinnostaisi. Saa nähdä mihin vielä päädymme, joka tapauksessa pelkkä ajatus pimeimmän syksyn aikaan koittavasta reissusta vetää jo nyt suupielet hymyyn.

Pikku-T oli mukana Singaporessa, rv 23

Maailmassa on tietysti paljon mielenkiintoista nähtävä, mutta juuri nyt haaveilen, että pääsisin jonain päivänä ainakin näihin:

- Kuuba
- joogamatka jonnekin lämpimään
- Islanti
- New York
- Azorit

Onko teillä reissuja tulossa? Entä mistä kohteista haaveilette?

4 kommenttia:

 1. Voih.. voi matkat!! Ymmärrän kovasti matkakuumeen, itsekin reissasin tosi paljon aikana ennen lasta. Nyt vaan tosiaan lapsi asettaa haasteita reissuun lähtöön ja kohta, kun siitä pitää maksaa lennolla, niin eipä sitä rahaakaan ole varmasti joka vuosi mitään reissua tehdä.

  Toi, että pääsette miehen kanssa kahdestaan, kuulostaa ihan uskomattomalta!! Meillä on e-del-leen Juhiksen kanssa käyttämättä yhden yön hotellilahjakortti. Ei olla siis päästy edes tuohon Helsinkiin asti pitämään yhtä yhteistä iltaa ja yötä.. no, saa nähdä onnistuuko ennneku kortti vanhenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, että lapsen kanssa esim. kaukolennot eivät ole mitään edullisia sen jälkeen kun pitää ostaa pienelle oma paikka. Toisaalta matkustaminen on muuten helpompaa niin. Olen huomannut, että jotkut pakettimatkojen tarjoajat antavat aika hyvät alennukset lapsista. Me ei olla tehty vielä yhtään pakettimatkaa perheenä, mutta se on ihan varteenotettava vaihtoehto syksylle, koska tosiaan saattaa tulla jopa edullisemmaksi. Katsotaan...

   Kahdenkeskiset pienet lomat/reissut ovat kyllä olleet meillä kuvioissa jo pikku-T:n vauva-ajoista saakka ja ne ovat tosi ihania. Kumma, miten jo yksi yö hotellissa tekee sen, että sitä rakasta lasta sekä omaa kotia pyykkeineen ja tiskeineen kaipaa paljon - koska parastahan se vaan on, tavallinen arki perheenä. Nyt meillä on edessä tosiaan eka kahdenkeskinen ulkomaanmatka pikku-T:n syntymän jälkeen. Odotan tosi paljon! Ihanaa kun mun vanhemmat voi ottaa poitsua viikoksikin hoitoon, haluaisin tehdä näistä kaupunkilomista jonkinasteisen perinteen. Koska jo niiden odottaminen on niin ihanaa. Lähtekää tekin nyt ihmeessä käyttämään se lahjakortti, jos vain suinkin pystytte! Eikös Nopsun kummitäti ollut muuttamassa sinne teidän lähelle...? :)

   Poista
  2. On. On on :) Ehkäpä siis syksyllä meillä on kuin onkin mahdollisuuksia pieniin kahdenkeskisiin hetkiin! :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!