keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Jee, meille tulee uusi sohva!

Mieheni on parhaillaan työmatkalla ja arki on aika vauhdikasta kahdestaan poitsun kanssa. Tälle viikolle osuu vielä neuvola, synttärit ja päiväkodin kevätjuhlakin sekä minun jumppaohjaukseni. Kaiken pakollisen ehtii kyllä tekemään, mutta mitään ylimääräistä ei. Se näkyy heti bloggaamisessa, ei vain ehdi seurata blogeja saati kirjoittaa omaansa. Olen hirmuinen unikeko ja vaadin kahdeksan tuntia unta joka yö, joten nukkumaan olisi nyt mentävä, jos meinaa kuuden jälkeen heräillä...

Jep, ihan kohta, ensin pitää hehkuttaa teille suurta sisustusuutista. Meille nimittäin tulee uusi sohva! Mieheni haluaa hankkia sen minulle lahjaksi. Kuulostaa ehkä supertylsältä ja epäromanttiselta lahjalta, mutta minusta se ei kyllä sitä ole. Olen ihan mehuissani asiasta.


Suurten sohvavertailujen jälkeen olen päätynyt siihen, että uusi sohvamme tulee olemaan Adea Camp. Hankimme hieman nykyistä isomman sohvan, ei paljon, mutta hieman kuitenkin. Tilaa kun olkkarissa on suht mukavasti. Malli tulee pysymään divaanimaisena edelleen, sillä siinä on mukava löhöillä sekä divaaniosa sopii muodoltaan meidän olkkariin hyvin. 

Perustelut sohvavalinnalle olivat lopulta nämä:

- Simppeli, ajaton tyyli, johon ei toivottavasti kyllästy helposti
- Melko matalaprofiilinen, joten mielestäni sopii hyvin tilaan, jossa sohva on keskellä huonetta
- Jämäkkä istua, ryhdikäs, ei upottava malli (en osaisi kuvitella meille esim. untuvatäytettä sohvaan)
- Pestävät ja irrotettavat päälliset: Jos ei muuta, niin tuovat ainakin suurta mielenrauhaa kun ei tarvitse panikoida sohvan likaantumisen takia. Lisäksi mahdollistavat sohvan värin vaihtamisen joskus tulevaisuudessa - kahdet eri väriset päälliset olisivat superkiva juttu.
- Valmistettu ja suunniteltu Suomessa
- Ollut tuotannossa jo kauan, en usko että poistuu ihan heti eli muunneltavuutta / jatkettavuutta luulisi löytyvän tulevaisuudessa

Malli on jo suunnitteluohjelmalla piirustettu, enää pitäisi valita kangas. Se onkin tärkeä homma, toivottavasti päästään maksajan kanssa asiasta yhteisymmärrykseen. ;) Melko vaaleassa yleisilmeessä haluan pysyä, mutta ei valkoista, eikä beigeä... 

Onko kenelläkään kokemuksia tästä sohvamallista? Teenkö hyvän valinnan?

kuvat: Adea.fi

8 kommenttia:

 1. Meillä on Camp :) Ollut itse asiassa jo toistakymmentä vuotta, ja edelleen tykkään. Sohva on pitänyt ryhtinsä erinomaisesti, vaikka onkin kovassa käytössä ollut. Veikkaan, että tässä ajassa olisi pari edullisempaa sohvaa lähtenyt jo vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karin, mahtava juttu ja kiva kuulla. Juuri tuo ryhti ja sen säilyminen on mulle tärkeä asia. Nykyisessä sohvassa saa pöyhiä ja oikoa tyynyjä jatkuvasti ja se on muutenkin liian upottava mun makuun. Camp vaikuttaa ihanan jämäkältä ja ryhdikkäältä.

   Poista
 2. Me ostettiin alkuvuodesta harmaa Adea Camp sohva:) Ollaan oltu tosi tyytyväisiä ja sohva on saanut paljon kehuja. Kaikki mainitsemasi perustelut oli myös meidän listalla, kun vertailimme sohvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippua kuulla näin hyviä kommentteja. Minkä kankaan te valitsitte? En malta odottaa, että saadaan sohva tilaukseen.

   Poista
 3. No kyllä tuollainen lahja on musta vaan hyvinkin romanttinen :D Olisin itsekin ihan tohkeissani!

  Mä ostin kevättalvella tosiaan myös Adean sohvan (Band-mallissa tosin), ja olen tosi tyytyväinen ollut. Mun on Orient Occidentin Divine-kankaalla, joka on ihan normaalisti konepestävä. Vaikka asunkin yksin, niin kyllä se sotkemisen mahdollisuus on aina olemassa... Toi irrotettava ja pestävä päällinen kyllä lisää kummasti rentoutta sohvalla istumiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kaunis tuo Divine-kangas, piti heti googlettaa. Ja juu kyllä se sotkemisen mahdollisuus aina on, siksi pestävät päälliset on iso plussa! Kiva kuulla, et oot tykännyt Band-sohvasta, se onkin kyllä upea.

   Poista
 4. Ihanaa! Meillä kans haaveissa uusi sohva. Nykyinen on edullinen malli ja hitsi vie, niin sen vaan huomaa, että jo vuoden käytön jälkeen se alkoi rupsahtaa. Nyt kun vuosia on kohta kolme, niin tyynyt on lättänät kuin mitkä :( Jos mahdollista, niin panostus sohvaan todella kannattaa! Tuo näyttää tosi super kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on viisi vuotta vanha tosi edullinen sohva ja se on kyllä ihan suht hyvin haukkunut hintansa. Mutta toivon, että nyt uusi tuleva sohva olisi laadukkaampi, ainakin se tulee olemaan eka kalliimpi merkkisohva. Luulen, että sohvaan kannattaa kyllä panostaa, se on niin hallitseva huonekalu, että jos on epäsiisti tai ei miellytä muuten silmää, niin on hankala saada muilla jutuilla tilaa toimivaksi...

   Poista

Ilahdun kommentistasi!