keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Biisilistaa metsästän

Olen tainnut aiemmin mainitakin, että jumppasalien lattioita on tullut kulutettua sellaiset 25 vuotta eri tyyppisten tuntien parissa, mutta en ole kertonut, että minulla on myös pikkuinen harrastus ohjaajana. Pääasiassa tykkään edelleen liikkua muiden ohjaamilla tunneilla, mutta muutama vuosi sitten toteutin pitkään muhineen haaveen ja kokeilin ohjaajana toimimista - siitä asti olen pitänyt omaa tuntia suunnilleen kerran viikossa. En ohjaa missään hienossa kuntokeskuksessa vaan urheiluseurassa  lähikoulun jumppasalissa, mikä tarkoittaa sitä, ettei käytössäni ole valmiita konseptitunteja (kuten Les Mills) vaan suunnittelen tuntini alusta loppuun itse. Ja se onkin koko homman suola!

Rakennan tuntini hieman itsekkäistäkin lähtökohdista eli pyrin tekemään siitä sellaisen kokonaisuuden, josta itse pidän. Kaiken lähtökohtana ovat hyvät biisit, käytän niiden valitsemiseen aikaa ja liikkeet tehdään musiikkiin eli jokainen kappale on oma erillinen kokonaisuutensa. Tunti on rauhallinen, sisältää paljon dynaamista venyttelyä ja kehoa huoltavia, avaavia liikkeitä. Siinä on vaikutteita naisvoimistelusta, pilateksesta ja joogasta (huom! en ole mikään koulutettu pilates- tai joogaopettaja, siksi vain vaikutteita). Mikään kevyt lepotunti ei kuitenkaan ole kyseessä vaan kyytiä saa koko kroppa, etenkin keskivartalon lihakset.

Jumpassani käy tosi kivoja ja hymyileväisiä naisia, kaikenikäisiä. On mukavaa nähdä, että kaudesta toiseen samat tutut kasvot tykkäävät tunneistani, vaikka itse aina pelkään, että ne ovat liian samanlaisia ja kaikki kyllästyvät. Yksi kivoimmista palautteista on ollut kun eräs jumppari tuli sanomaan, että hän kärsii uniongelmista, mutta minun tuntini jälkeisen yön hän nukkuu aina hyvin. 

Kausi alkaa taas huomenna ja suunnittelu on käynnissä! Tässä muutama biisiehdokas tämän syksyn ekaan ohjelmaan.


Tykkäisitkö Sinä liikkua tällaisten kappaleiden tahdissa?

6 kommenttia:

 1. Kaikki on hyviä biisejä, mutta tuo Sarah McLachlan on aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Sain just eilen oman rvp:n suunniteltua ja se oli tänään ensiesittelyssä. Jännittävää aina, miten kaikki sitten toimii käytännössä, koska se on aina eri juttu kuin kotona harjoittelu. Harmi, etten nähnyt sun biisivinkkejä aikaisemmin, mutta pitää hyödyntää sitten tulevissa ohjelmissa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kotona harjoittelu on erilaista tosiaankin. Minä olen treenailut olohuoneen lattialla poitsun katsellessa vieressä. Hän jaksaa hetken aikaa katsoa äidin heilumista ja sitten kaipaakin jo muuta viihdykettä, joten vähän pätkittäistä tämä ohjelman rakentaminen on ollut. Tänään illalla tunnin jälkeen olen jo viisaampi, usein teen ekan oikean kerran perusteella vielä muutamia muutoksia.

   Poista
 3. Ihania biisejä! Pidin itse tänään syyskauden ensimmäisen jumpan ja musiikit saivat kiitosta. On tosi tärkeää, että biiseihin panostaa. Saa samalla hyvän mielen hyvän kehon lisäksi. Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa ihmisistähän ei pidä musiikkia niin tärkeänä liikkumisessa, mutta me ollaan selvästi tätä musakoulukuntaa! :) Voin laittaa hyviä biisejä toisenkin kerran tänne, niitä on niin paljon!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!