torstai 27. syyskuuta 2012

Niitä turhempia

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten kolmesta hyvästä hankinnasta pikkuvauva-arjessa ja lupailin myös listailla hieman niitä turhemmiksi osoittautuneita hankintoja. Turhia ostoksia tulee varmaan kaikille vanhemmille väkisinkin jonkin verran, koska kaikki vauvat ovat erilaisia. Yksi viihtyy vaunuissa, toinen kantoliinassa, kolmas lattialla ja neljäs sitterissä - ja sehän selviää vain kokeilemalla. Mitään yleispätevää siitä, mikä on turhaa ja mikä tarpeellista, ei siis tietenkään pysty sanomaan. Mutta tässäpä nyt lyhyesti listattuna niitä juttuja, joita ilman meidän perheessä oltaisiin säästetty hieman rahaa ja säilytystilaa.

- Erillinen vaunukoppa: Tämän käyttöikä jäi vain reiluun kolmeen kuukauteen, siirryimme siis jo ennenaikaisesti ratasosaan, jossa poikamme viihtyy paljon paremmin. Umpinainen, korkealla oleva vaunukoppa ei ollut hänen mielestään yhtään kiva paikka, onneksi sentään nukkui siellä mukavasti päiväunia ensimmäisten kuukausien aikana. Nyt jos ostaisin uudelleen vaunuja, niin hankkisin vain makuuasentoon menevän ratasosan ja kantokassin siihen päälle vastasyntynyttä varten. Vaunukoppa on meillä nyt vain turhana säilytettävänä varastossa ja ajattelinkin laittaa sen lähiaikoina myyntiin.

- Ihonhoitotuotteet vauvalle: Ostin loppuraskauden hormoonihuuruissani vauvalle varsinaisen arsenaalin ihonhoitotuotteita talkista öljyyn ja sinkkipastasta kosteusvoiteisiin. Mitään niistä ei olla vielä tarvittu - poika on ollut oikein hyväihoinen, mikä on tietysti positiivinen asia. Ihan vastasyntyneelle näitä juttuja ei muutenkaan tarvitse, kannattaa mielestäni varata kotiin vain vanupuikkoja ja -lappuja, joita varmaan joka naiselta muutenkin löytyy kylppärin kaapista, ja ostella sitten muita ihonhoitotuotteita tarpeen mukaan.

- Rintapumppu: Tämä oli hyödyllinen kapistus ensimmäisten parin viikon ajan, sen jälkeen en ole tarvinnut. Olisi siis voinut ihan hyvin käyttää neuvolan lainausmahdollisuutta (en tiedä onko joka puolella tällaista, mutta meillä olisi ollut) ja jättää oma kallis laite ostamatta. Tiedän, että osa äideistä listaa rintapumpun tärkeimpien juttujen joukkoon, mutta minulla käsin lypsäminenkin on ollut tarpeen vaatiessa tehokkaampaa kuin pumpun kanssa jyystö.

- Imetyspaidat: Hankin kolme imetyspaitaa, kaikki ovat jääneet käyttämättä. En ole kokenut niitä yhtään mukaviksi tai helpoiksi. Olen käyttänyt mielummin tavallisia joustavia spagettiolkaintoppeja, jotka saa helposti vedettyä pois tieltä ja niiden päällä jotain toista toppia tai puseroa, jonka saa nostettua ylös tai avattua edestä.

Minulla oli sellainen mielikuva, että vauvan kanssa olisi vaikeaa lähteä ostamaan juttuja ja siksi kaikkeen olisi hyvä varautua etukäteen. Oikeasti toivuin synnytyksestä aika nopeasti, vauvan kanssa liikkuminen on ollut odotettua helpompaa ja ostoksille lähteminen tuntunut mukavalta, joten olemme voineet hankkia vaatteita ja muuta tarviketta sitä mukaa kun tarvetta on ollut. Niinpä tämänhetkinen fiilis on se, että aika monta juttua, esim. vauvanvaatteita, olisi voinut jättää raskausaikana ostamatta ja hankkia sitten tilanteen mukaan niitä varmasti sopivia ja mieluisia. :)

P.S. Aika moni on eksynyt blogiini hakiessaan tietoa sairaalakassiin tarvittavista jutuista, joten päivitin jonkin aikaa sitten sitäkin postausta jälkiviisain miettein. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!