sunnuntai 2. syyskuuta 2012

TOP 3 yllättäjät

Vauvan tullessa taloon tavaraa alkaa kertyä salakavalasti. Löytyy bodyja, potkuhousuja, haalareita, tuttipulloja, harsoja. Hankitaan matkasänky, kylpyamme, kantoreppu, itkuhälytin ja lämpöpussi rattaisiin... Varmaan minimalistisimmatkin vanhemmat huomaavat jossain vaiheessa, että tavaraa on kertynyt ehkä aavistus aiottua enemmän ja että osa hankinnoista on osoittautunut järkevimmiksi kuin toiset.

Olen aiemmin kirjoitellutkin joistain toimivista jutuista vauva-arjessa - kehunut imetystyynyä, suositellut äitiyspakkausta, iloinnut hyvistä imetysliiveistä ja kirjoittanut vaunu-arvostelun. Nyt ajattelin kuitenkin koota hieman erilaisen listauksen eli juttuja, jotka ovat yllättäneet minut positiivisesti. Nämä kaikki olivat vielä odotusaikana juttuja, joiden tarpeellisuutta jossain määrin epäilin, mutta ne ovat todistaneet toimivuutensa arjessamme.

1. Hoitopöytä pesukoneen päällä

Tämä oli alunperin hieman pakkorako, nimittäin makuuhuoneeseen saati kylppäriin ei mahtunut erillistä hoitopöytää. Minua suorastaan harmitti, että hoitopaikka oli kasattava pesukoneen päälle ja yritin viimeiseen asti keksiä muita ratkaisuja - seinään kiinnitettävä hoitoalustakin oli kuitenkin liian leveä käytettävissä olevaan tilaan. Ostimme sitten pesukoneen päälle vain Brion pehmeän hoitoalustan ja seinälle kiinnitettiin pieni lokerikko hoitotarvikkeille. Ja homma toimii! Hoitoalusta on pysynyt koko ajan erinomaisesti paikallaan ja sen päällä vietetyt hetket ovat ihan poitsun lemppareita - jos pesukone sattuu olemaan päällä, niin tärinä tuo vain lisää iloa elämään. ;) Vesipiste ja pyykkikori ovat juttuja, joita en todellakaan vaihtaisi pois hoitopisteen välittömästä läheisyydestä. Myös vaipat ja pojan vaatevarasto löytyvät käden ulottuvilta.  2. BabyBjörn Balance -sitteri

Raskausaikana ajattelin, että tulen varmaankin tekemään paljon kotitöitä vauva kantoliinassa. Jostain syystä poika ei kuitenkaan kotioloissa juuri liinassa viihdy, sen sijaan hän pitää kovasti sitterissään istumisesta ja tarkkailee sieltä käsin arjen touhuja. Sitterissä on hänen mielestään myös mukavaa katsella leluja, etenkin jos refluksivaiva kiusaa ja makuuasennossa on hankalaa. Sitterin muotoilu on kivan simppeli ja käännettävä päällinen tosi helppo irrottaa pesuun. Säilytystä tai kuljetusta varten se taittuu helposti litteäksi paketiksi.


3. Travel system + turvakaukalon telakka

Tässäpä itselleni ehkä suurin yllättäjä, olin nimittäin vaunuostoksilla sitä mieltä, että travel systemiä ei meillä tarvita, mutta mieheni halusi sellaisen, ja auton istuimeen kiinnitettävä telakkakin tuli hankittua vain siksi, että se kuului pakettiin (ostimme kaukalon ja telakan kavereilta). Olen aina autoillut itse aika vähän ja mielummin liikkunut paikasta toiseen kävellen sekä julkisilla. Mutta tämä meidän poika onkin ollut alusta asti äidin kanssa vähän eri mieltä, hän on viihtynyt autossa ja turvakaukalossaan mainiosti ja vaunukopassaan taas huonommin. 

Niinpä kaikenlaiset ostos- ja asiointireissut ovat sujuneet erittäin mukavasti yhdistelmällä vaunurunko + turvakaukalo. Avoimesta kaukalosta poika näkee ympärilleen, hirmu utelias kun on, eikä meno mene sellaiseksi huutamiseksi hereillä ollessa kuin vaunukopassa. Vaunukoppaa käytetään kyllä meillä koko ajan lenkkeillessä ja päiväunilla, mutta myönnän rehellisesti, että jos minun pitää lähteä vaikka vaateostoksille tai ruokakauppaan niin, että poika on hereillä, valitsen mieluusti tämän yhdistelmän. Autoa minulla ei ole edelleenkään päivisin käytössäni, mutta ilta-aikaan ja viikonloppuna liikumme jonkin verran autolla ja myönnettävä on, että telakka on varsin kätevä keksintö: kliks vain ja kaukalo on turvallisesti paikallaan.
 Kiinnostaisikohan teitä myös "TOP 3 hutihankinnat" 
eli mitkä jutut ovat meillä osoittautuneet vähemmän toimiviksi?


P.S. Mahdollisille huolestuneille: Olen tietoinen, että turvakaukalossa ja sitterissä ei tulisi pitää vauvaa pitkiä aikoja kerrallaan ergonomisista syistä. Turvakaukaloa ei käytetä meillä läheskään päivittäin ja "shoppailureissut" kestävät maksimissaan pari tuntia, sinäkin aikana poika pääsee (lue: vaatii päästä) monta kertaa pois kaukalosta. Sitterissä hän niin ikään istuu vain pieniä aikoja kerrallaan, eipä vauhdikkaan luonteensa ansiosta kovin pitkiä aikoja siinä paikallaan edes viihdy. Päiväunia sitterissä ei nukuta koskaan.

4 kommenttia:

 1. Olisi hauska kuulla myös niistä "turhista" tavaroista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kirjoitella myös niistä postausta lähiaikoina.

   Poista
 2. Kiva että tykkäsitte tuosta vaunu + turvakaukalo -yhdistelmästä! Mä koin sen jotenkin aikanaan hieman epäkäytännöllisiksi, oli vähän sellaista säätämistä niiden adaptereiden kanssa jotka oli tietysti aina hukassa. Mutta tässä tapauksessa vika taisi olla enemmän käyttäjässä ;) Mitä vähemmän irtoavia osia, sen parempi mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noita adaptereita ei ole tarvinnut irrottaa eli ovat koko ajan turvakaukalossa kiinni. Helpottaa tosi paljon kun kokonaisuus on koko ajan käyttövalmis. Ensin ajateltiin, ettei menisi telakkaansa adapterien kanssa, mutta niin vaan kliksahtaa nätisti paikalleen. Tietysti eri vaunumerkeillä ne adapteritkin on eri kokoisia ja mallisia, mutta näin Mutsyjen kanssa.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!