perjantai 28. syyskuuta 2012

Kinuskinen puolukkapiirakka

Syksy on ihan mukavaa aikaa, mutta pimenevät illat vaativat kyllä ehdottomasti herkuttelua seurakseen. Meillä kun on nyt aika reilusti noita puolukoita, niin innostuin kokeilemaan uutta piirakkareseptiä. Kaurahiutaleet tuovat piirakkaan mukavasti makua. Lämpöisen piirakan kyljessä vaniljajäätelö sulaa suloisesti ja kinuskikastike kruunaa kirpeänmakean kokonaisuuden. Ensi kerralla taidan kyllä tehdä kinuskinkin itse, tulee vielä parempaa.


Pohja:
100 g voita sulatettuna
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
  2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 dl puolukkasurvosta
0,5 dl sokeria

Muruseos:
50 g voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl kaurahiutaleita

Tästä määrästä saa pyöreän piirakkavuoallisen (halkaisija n. 24 cm). 
Paistoaika 200 asteessa vajaa puoli tuntia.


P.S. Tulipas kököt kuvat, ruokakuvaus on kyllä tosi haastavaa!

4 kommenttia:

  1. Kuvat on tosi hyvännäköisiä ja piirakka samoin! Pitääkin kokeillä tätä ohjetta, meillä on myös puolukkasurvosta pakkasessa.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!