maanantai 3. syyskuuta 2012

Greige, greige

Viime aikoina kukaan blogeja ja sisustuslehtiä seuraava ei ole varmaan voinut välttyä törmäämästä sanaan greige. Itse luulin sitä aluksi kirjoitusvirheeksi, kunnes tajusin, että kyse on harmaan ja beigen yhdistelmästä - grey + beige = greige. No mutta toki! Samalla sain nimen tälle mieluisalle sävy-yhdistelmälle, jota meiltä löytyy kotoa aika suuri annos - niin tekstiileissä, tapeteissa, lattiamateriaalissa kuin huonekaluissakin. Nämä kuvat nappasin meiltä äsken pojan nukkuessa päiväuniaan. Aika syksyinen päivä, valoja saa pitää päällä aamusta iltaan.


Mikään kovin uusi juttuhan tämä ei harmaan ja beigen liitto ole vaan varmaan yksi klassisimmista (ja monen mielestä tylsimmistä) sävyistä niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin. Monestihan varoitellaan, että hailakkaa sävyä kuten juuri beigeä ei saisi pukea liian lähelle kasvoja, jotta se ei veisi kaikkea väriä ympäriltään. Itse olen kuitenkin todennut, että oikean sävyinen beige sopii itselleni (vaalea kun olen) lähelle kasvoja paremmin kuin musta tai useimmat kirkkaat värit. Vielä kun sen yhdistää valkoisen, harmaan ja sinisen sävyihin, niin aina parempi. Jostain syystä kuitenkin tosi usein tulee napattua päälle se musta paita... ;)


Mukavaa syyskuun alkua!

4 kommenttia:

 1. Onpa hauska tietää beigen ja harmaan yhteinen nimi. Minulla on ostosharkinnassa untuvatakki, jonka väriä yritin työkaverille kuvailla. Nyt tiedän, greigehän se on. Hyvä väri moneen juttuun, niin vaatteessa kuin sisustuksessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, greigepä tietenkin! Tosi hyvä sävy takissakin, helppo yhdistää eri asusteisiin eikä ole niin synkkä kuin musta takki.

   Poista
 2. Beige ja harmaa kuuluvat kyllä omiinkin suosikkeihin, vaikka myös väreistä pidän :) Toi beige kori on erityisen kiva! Mistähän se on ostettu? Me tarvittaisiin tuollaisia kannellisia säilytyskoreja, kannettomat on helposti vähän epäsiistin näköisiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kori on Pentikiltä! Olen niitä siellä vieläkin nähnyt, joten käypä kurkkaamassa. Hinta oli aika kohtuullinen, jotain 30-40 euron välillä ja tavaraa tuonne saa kätkettyä ihan kivasti.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!