perjantai 12. lokakuuta 2012

Cognac boots

Konjakinväriset kengät ja laukut kuuluvat lemppareihini etenkin syksyisin ja talvisin - pidän siitä, miten ruskean sävyillä asusta tulee usein rennompi kuin mustilla asusteilla. Erityisesti tykkään yhdistää konjakinruskeaan vaaleita sävyjä kuten beigeä ja vaaleaa harmaata, tietysti denimkin toimii aina.


En ole käyttänyt pitkävartisia saappaita vielä ollenkaan tänä syksynä, on ollut jotenkin niin lämmintä. Kaivoin kuitenkin nämä ruskeat saappaat eilen esiin ja käsittelin niiden pinnan Wolyn kenkävoiteella, ovat sitten valmiina kun saapasfiilis iskee. Olen tykännyt käyttää tuota voidetta syyskengille, koska se suojaa nahkakenkää paitsi kosteudelta, myös kylmien ilmojen kuivattavalta vaikutukselta. Tuotetta levitetään ohuelti kengän pintaan ja annetaan kuivua. Sen jälkeen pitää muistaa kiillotus, muuten nahka jää sameaksi! Käytän itse kiillotukseen vanhoja käytöstä poistuneita puuvillaisia keittiöpyyhkeitä, toimii hyvin.


Käytän käytännössä aina kengissäni pohjallisia, olen todennut niiden pidentävän kenkien käyttöikää ja tekevän niistä mukavammat jalassa. Pohjallisiahan on tuhottomasti erilaisia, minä tykkään eniten ihan tavallisista ohuista nahkaisista. Uusin niitä aina kun vähänkin tuntuu siltä, koska mielestäni tuollainen viitisen euroa, mitä nuo pohjalliset marketeissa maksavat, on tosi pieni hinta kenkien mukavuudesta. Olen huomannut, että kannattaa aina muistaa ottaa pohjalliset pois, jos kengät ovat pitempään pois käytöstä. Viime aikoina olen myös yrittänyt muistaa kerätä eri pakkauksissa mukana tulevia silkkipapereita talteen ja sulloa niitä kenkien sisälle kausisäilytyksen ajaksi.


En omista moniakaan pitkävartisia saappaita, sillä sopivan kapeaa vartta ei ole aina ihan yksinkertaista löytää. Ostin nämä Gaborin saappaat viime vuonna ja niissä on juuri täydellinen varren leveys. Farkut mahtuvat hyvin sisälle, mutta pelkkien sukkahousujenkaan kanssa varsi ei hölsky liikaa.


Vagabondin buutsinilkkurit muutaman vuoden takaa ovat varmaan yksi onnistuneimmista kenkäostoksistani. Käytän näitä ihan hirveästi, koska ovat niin mukavat jalassa. Käytön jälkiäkin löytyy jo aika lailla, mutta sain onneksi kenkävoiteella näistä taas siistin näköiset (vaikka eilen nämä saivat osumaa mm. vauvan puklusta). Sullon yleensä kapeat farkut ihan vain tuonne sisälle, hieman leveämmät/suorat lahkeet mahtuvat laskeutumaan kengän päällekin. Aika täydelliset syyspopot mun makuun.

2 kommenttia:

  1. Konjakki on tosi ihana nahkaväri. Ostin viime sunnuntaina konjakinvärisen Marco Polon malliston farkkuvyön ja se tuntuu jo nyt sopivan kaiken kanssa. Toivon, että se on pitkäikäinen asuste. Samanvärisen saapikkaat olisi ihanat, mutta odotan alennusmyynteihin. Ainakin Polot ovat aika kalliit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tuo vyö! Lopulta alet alkaa aika pian, usein jo ennen joulua. Hyvää kannattaa odottaa. :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!