maanantai 1. lokakuuta 2012

Kynttilälyhdyt tarjottimella

Lokakuu on täällä, valon määrä vähenee tasaiseen tahtiin. Minun tekee mieli aina tosi aikaisin laittaa valosarjoja ja kynttelikköjä, jotenkin näin syksyllä niitä kaipaa enemmän ja sitten heti tammikuussa napsin ne mielellään pois. Viime vuonna olin taloyhtiön ensimmäinen ja mies kommentoi, että eihän täällä kellään muulla ole vielä jouluvaloja ikkunoissa... Ok, kyntteliköt ovat tietysti turhan jouluisia, mutta muut valosarjathan ovat ehkä enemmänkin sellaisia kausivaloja.

Häälahjaksi saatu metallitarjotin oli jäänyt kaappiin käyttämättömänä, sillä suuren koon vuoksi meillä ei oikein ole ollut paikkaa sille. Löysin viikonloppuna tarjottimen kaappeja järjestellessäni, en ollut muistanutkaan miten kaunis se on! Pyöreää levyosaa ympäröivät epäsymmetriset reunat, jotka muistuttavat hieman balettihametta tai jääveistosta. Paikka löytyi "pikkuhuoneen" senkin päältä, joka olikin juuri sopivan kokoinen tarjottimelle. Asettelin päälle nopeasti vain muutaman tuikkulyhdyn - lähempänä joulua tuohon voisi tehdä vaikka jonkun kivan joulupalloasetelmankin, tai laittaa valosarjan, hehe. Kiiltävään metalliin olisi hauska yhdistää myös jotain vähän rouheampaa luonnonmateriaalia.

 
Nuo taustalla näkyvät verhot kyllästyttävät ja haluaisin vaihtaa ne uusiin, mutta en ole vielä löytänyt sopivaa kangasta. Tuohon huoneeseen on muutenkin pieniä muutoksia suunnitteilla, niistä lisää sitten kun toteutukseen asti päästään.


Oletteko te jo aloittaneet kynttilä- tai valosarjakauden?
 

6 kommenttia:

 1. Kynttiläkausi on korkattu ja viimeksi kun oikein innostuin sytyttelemään niitä niin mies kommentoi että nyt täällä on ihan jouluista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Mun mies taas sanoi, että tulee ihan liian kuuma jos joka puolella palaa tuikut. :D

   Poista
 2. Aloitettu on jo kesällä. Valosarjatkin on ympäri vuoden... Sukuvika ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kotoa opittua tosiaan. :) Mutta tunnelmallinen valaistus on kiva juttu! Muistan lapsuudesta, että jos äiti ei ollut kotona, niin meillä oli vain kattovalot päällä. Heti kun äiti tuli, niin hän kävi napsimassa pöytälamput ja muut tunnelmaa luovat valaisimet päälle jo ennen takin riisumista. Se oli silloin ehkä hieman rasittavaa toimintaa, mutta myönnän, että sorrun vähän samaan.

   Poista
 3. Juu, aloitettu on! Ostin vielä samanlaisen Iittalan tuikun vedenvihreänä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi nätti valo tulee varmasti siitäkin. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!