keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Designhaaveita

Minulla on muutamia huonekaluihin liittyviä haaveita, joita toivoisin voivani toteuttaa pikku hiljaa, ajan kanssa. Näille ei oikeastaan ole paikkaa nykyisessä kodissa, mutta jossain vaiheessahan me muutetaan isompaan asuntoon, joten annan itselleni luvan jo nyt suunnitella sinne sopivia juttuja. :) Yhteisenä tekijänä näillä kaikilla on aikaa kestävä design, sellainen sukupolvelta toiselle -meininki, mutta silti raikas ja moderni ilme.

1. Artek 83-ruokapöytä 

Tästä ruokapöydästä olen haaveillut jo aika pitkään. Kyseessä ei ehkä ole se kaikkein kaunein näkemäni ruokapöytä, mutta simppeli design miellyttää kyllä minua ja laatu olisi ainakin taattu. Nimittäin vanhemmillani on ollut tämä ruokapöytä kovassa käytössä noin 25 vuotta ja se on täysin uudenveroisessa kunnossa, mitä nyt koivuosat ovat tietysti hieman tummuneet. Haluaisin tämän pöydän nimenomaan valkoisella ikilevyllä, koska se on niin kestävä ja täysin huoltovapaa.

Varmaan osittain lapsuusmuistotkin vaikuttavat siihen, että olen niin kovin tykästynyt tähän pöytään - sen ääressä on tehty läksyjä, askarreltu joulukortteja, pelattu lautapelejä, istuttu iltaa ja tietysti ruokailtu niin arkena kuin juhlissakin. En kylläkään haluaisi yhdistää Artekin tuoleja tähän pöytään vaan jotkut keveämmät ja raikkaammat, meidän nykyisetkin tuolit voisivat sopia!



2. String Pocket -hylly

Tämä on se sisustusblogien vakiohylly, josta jo aiemmin tunnustin haaveilevani. Nimenomaan tuo harmaa väri houkuttelee kovasti! Minun mielestäni tämä hylly olisi kiva työhuoneessa, lastenhuoneessa tai keittiössä, jälkimmäisessä kaikkein mieluiten. Tuohon olisi hauska järjestää reseptivihot, kauniit maustepurkit ja kupit - ja vaihdella sitten asetelmia aina vuodenaikojen ja fiilisten mukaan.



3. Artek lasilevypöytä Y805C 

Tämä lasilevypöytä on uusin haaveeni, nimittäin näin siitä kuvan valkoisena vasta joitain viikkoja sitten ja se tuntui heti todella omalta. Koivunvärinenkin on kaunis ja se perinteisempi versio, mutta ei kuitenkaan houkuttele minua samalla tavalla kuin valkoinen. Kivoja sohvapöytiä on mielestäni aika hankala löytää, siksikin piti laittaa heti tämä vaihtoehto muistiin. Tämä on sopivan ilmava ja eleetön, voisi sopia meidän sisustustyyliin aika hyvin (tosin ei nykyiseen olkkariin tilanpuutteen takia). Valkoisesta versiosta löytyy kuva esimerkiksi täältä, näyttää muuten hyvältä tuokin kun noita on kaksi vierekkäin, joskin vaatii jo aika isoa tilaa ympärilleen.



Mistä (design-)huonekaluista te haaveilette, vai joko haaveet on toteutettu?

11 kommenttia:

  1. Hih, aikalailla samanlaisia haaveita täälläkin :) Kestävistä ja laadukkaista huonekaluista täälläkin haaveillaan, jatkuvasti! Osa haaveista ollaan jo pystytty toteuttamaan, mutta ihanat esineet eivät maailmasta (onneksi) lopu kesken. Juuri puhuttiin miehen kanssa, että ostetaan joskus toinen tuollainen Artekin lasilevypöytä, ja laitetaan ne kaksi vierekkäin isoksi sohvapöydäksi. Artekin huonekalut ovat siitä hyviä, että ne pystyy sijoittaan niin moneen eri paikkaan. Tällä hetkellä haaveilen tästä Artemiden valaisimesta, olen nähnyt sitä aina joskus Stokkalla tarjouksessa... https://stockmann.com/p/fi/Artemide-Tolomeo-Basculante-Tavolo-poytavalaisin/182945?itemId=182946

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosi kaunis valaisin, sopii moneen tyyliin! Mun mielestä noissa design-klassikoissa on parasta se, että jos jokin on kestänyt hyvännäköisenä vuosikymmeniä, niin pienemmällä todennäköisyydellä itsekään kyllästyy.

      Poista
  2. Näin String -hyllyjä eilen ystäväni luona ihan livenä, ja täytyy myöntää että miellyttivät kyllä silmää! Enpä olisi uskonut tykästyväni, kun ensimmäisen kerran näin kuvan täällä blogissasi. t. Siskonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa, minkäs värisinä? Minä olen itse asiassa nähnyt noita ehkä vain kerran livenä itsekin! :D

      Poista
  3. Artekin lasilevypöytä oli omassa lapsuudenkodissa. Mahtaisikohan se vielä löytyä jostain?
    Omina haaveina on ainakin Block-valaisin, Fatboy Buggle-up -istuin sekä Ray ja Charles Eamesin DSW-tuolit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin varastoon kaivelemaan! :) Kivoja haaveita sulla, Block-valaisin on muuten aika usein ollut Gloria-lehden tilaajalahjana jolloin sen saa kohtuuhalvalla. Joskus mietin, että niitä voisi olla meillä kaksi, mutta sitten tulin siihen tulokseen, että tuo yksi saa riittää ja olla itsekseen spesiaali.

      Poista
  4. Tuttuja tavaroita täällä! :) Meillä on koivupöytä 82A valkoisella pöytälevyllä ja vanhempien vanhat 69-tuolit mustaksi maalattuna (tosin yksi odottaa vielä kunnostamista). Tykkään kovasti! Yhdessä vaiheessa mulla oli myös kuvan mukaiset "turvavyötuolit" mustana lainassa, mutta palautin ne omistajalleen. Pitkä juttu, koko ruokailuryhmä oli siis lainassa ja ostin siitä sitten pöydän itselleni mielestäni halpaan hintaan.

    Harmaa Stringikin meiltä löytyy! Ostettiin sellainen eteiseen parin metrin korkuisena ja olisikohan tuo 60cm leveä. Kaksi hyllylevyä ylhäällä, niistä alempaan kiinnitettynä takkikoukut ja vielä alhaalla yksi hyllylevy kengille. Toimitus kesti kyllä turkasen kauan, pari kuukautta. En tiedä johtuiko sitten tuosta harmaasta väristä, ehkä valkoista tai puunväristä olisi ollut varastossa. Meillä on Artekia muutenkin, sohvapöytä ja kaksi 50-luvun henkistä nojatuolia on miehen ilmeisesti mummolasta perimää sekä lisäksi oransseja Vitra Eames -tuoleja, jotka eivät tänne asuntoon nyt valitettavasti sovi. Muutenkin oranssi väri ei oikein kuulu suosikeihini, mies sen sijaan tykkää värikkäästä.

    Etsinnässä on edelleen ainakin olohuoneen valaisin, haluttaisiin jotain suht näyttävää ja laadukasta. Designissä mulla ei ole oikein väliä mitä nimeä tuote kantaa, mutta annan kyllä arvon hyvälle suunnittelulle ja laadukkaille materiaaleille! Jotain pientä kivaakin haluaisin, esim. Block-valaisin sopisi hyvin makuuhuoneessen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillähän on vaikka mitä aarteita. :) Olisipa kiva nähdä kuva tuosta teidän eteisen String-systeemistä, kuulostaa oikein hyvältä!
      Voi meidän miehiä, meilläkin nimittäin mies tykkää värikkäästä ja minä pliisusta ja hän saakin tyytyä tällä hetkellä vain aika pieniin väripilkkuihin...

      Poista
    2. Yritän kuvata eteisen joku päivä, kun aurinko edes vähän pilkistää! Meillä on siinä nyt niin kamala energiansäästölamppuvalo, ettei kuvasta tulisi hyvää.

      Onneksi meillä on miehen kanssa kaksi yhteistä lempiväriä: harmaa ja valkoinen! :) Ja mies myös haluaa kaiken olevan tyylikästä, eli onneksi mitään keltapunaoranssivihreää asumiskokonaisuutta ei ole tulossa!

      Poista
    3. Kiva, jos viitsit kuvata! Minusta värikäskin sisustus voi kyllä olla tosi tyylikäs, mutta jotenkin viime aikoina vaaleus on villinnyt...

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!