sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Syysilta


Kävimme koko perhe alkuillasta ulkoilemassa kun vielä oli valoisaa. Se on muodostunut itse asiassa ihan tavaksi tässä viime aikoina. Joskus meillä on rattaat mukana, mutta useimmiten Manduca-kantoreppu. T viihtyy siinä tosi hyvin, hän katselee uteliaana ympärilleen ja usein unikin voittaa jossain vaiheessa. Meillä oli tänään kamerakin matkassa mukana ja ihan kivoja syyskuvia saatiin valon vähäisestä määrästä huolimatta. Kameran kanssa on kyllä siitä mukavaa touhuta, että etsimen läpi näkee jotenkin helpommin kauniita yksityiskohtia arkisissa paikoissa. Nämä kaikki kuvat ovat ihan päivittäisten, tuttujen reittien varrelta.

Meillä on takana aika raskas syksy tähän asti. Syyskuun alkupuolella alkanut pikkumiehen "vatsatauti" ei ole ottanut helpottaakseen, päinvastoin muuttunut koko ajan pahemmaksi. Jo kohtuullisen hyvin hallussa ollut refluksikin on samaan aikaan lisääntynyt ja loppukesästä löytynyt melko hyvä rytmi päivä- ja yöunien suhteen on hajonnut täysin käsiin. Onneksi löysimme vihdoin tiemme sellaiselle lääkärille, joka ei vähätellyt tilannetta. Tällä hetkellä tutkitaan maitoallergian mahdollisuutta ja vaikuttaa siltä, että maitoproteiini todellakin on pahiksien listalla - vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa onko näin ja jos onkin, niin löytyykö mahdollisesti muitakin allergioita. Olen itse aika loppu niin fyysisesti kuin henkisestikin.

Sunnuntai-illan fiilis on kuitenkin toiveikas. Josko ensi viikko toisi tullessaan parempia unia ja parempaa vointia pienelle hymypojallemme. Ehkä oman ruokavalioni muutokset alkavat vaikuttaa positiivisesti. Uusi viikko on uusi alku.

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja jaksamista niin teille kuin pikkumiehellekin! Toivottavasti vatsatautiin löytyy pian lääkkeet ja unet jatkuvat itse kullakin.

  Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mona. Joskus allergioiden esiin kaivaminen voi viedä tosi kauankin näillä pienillä kun ruokavalion muutoskokeilut on melkeinpä ainut tapa selvittää mikä sopii ja mikä ei. Mutta sitä mäkin toivon, että päästäis pian selvyyteen aiheuttajasta ja normaaliin arkeen!

   Poista
 2. Ihania kuvia, arjen mustina päivinä auttaa kun huomaa pysähtyä ja nähdä ne kauniitkin hetket :) toivottavasti pikkuisen vatsanpurujen syy selviää pian ja palaa teille rauha maahan. Lähipiirissä on muutamilla tosi allergisia lapsia ja se on kyllä rankkaa se vaihe kun etsitään mitä kaikkea on kiellettyjen listalla. Tsemppiä ja ollaan valoisalla mielellä, toivotaan että pian helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, kiva kun jätit kommenttia! Ihan totta, että tuo etsimisvaihe on tosi raskas perheelle, tosin itsellä on siitä jo paljon parempi fiilis, että ollaan edes päästy tähän vaiheeseen saakka eikä kaikkea kuitata vain "herkkävatsaisuudella" ja käsketä syömään maitohappobakteereja. :D

   Poista
 3. Hyvä, että löysitte asiantuntevan lääkärin. On epäreilua, jos lääkäri vähättelee vanhempien huolta. Eiköhän se siitä tutkimusten kautta selviä! Meillä vastaavasta (allergia tai refluksi) ei ole henk. koht. kokemusta, joten voin vain kuvitella kuinka rankkaa varmasti on. Jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nimenomaan epäreilua! Koska eihän ekan lapsen kanssa voi tietää mikä on normaalia... Mulla on ollut jo jonkin aikaa sellainen vaisto, että kaikki ei olisi kunnossa, mutta jos aina vain sanotaan, että "kaikki vauvat itkevät, jotkut lapset eivät nuku koskaan hyvin, osalla vauvoista on vain vilkkaampi suolen toiminta", niin sitä alkaa vain syyllistää itseään entistä enemmän luulotautisuudesta, väsymyksestä jne. Ihan sama homma oli refluksin kanssa aluksi: "pulauttelu on normaalia".

   Voihan se olla, että refluksikin on ollut alunperin jotain ennakko-oireilua allergioista, koska silloin kun on syystä tai toisesta masussa parempi päivä, niin oksentelukin on ihan minimissä ja myös päiväunet maistuvat hyvin. Luin juuri, että jopa puolella refluksilapsilla löytyy myöhemmin esim. maitoallergiaa, tosin neuvolassa tästä ei puhuttu mitään. Mutta tosiaan mitään virallista allergiadiagnoosiahan T:llä ei vielä ole ja voi olla, että nää mun mutu-fiilikset osoittautuu vielä vääriksi.

   Poista
  2. Kannattaa ehdottomasti luottaa omaan vaistoonsa, oman vauvan/lapsen kohdalla itse kuitenkin tietää parhaiten ja osaa huomata, jos kaikki ei ole normaalisti. Jos kyse on maitoallergiasta, niin kyllä se sinun oma ruokavaliomuutos varmaan vaikuttaa parissa viikossa, jos on vaikuuttaakseen (vaikka en nyt mikään terveydenhuollon asiantuntija olekaan). Muistan, kun meidän tytöllä oli vauva-aikana flunssa, niin käytiin aina TAYSin ensiavussa ja lastenpolilla, vähän niin kuin varmuuden vuoksi, kun jotenkin kaikki tuollaiset poikkeustilanteet stressasi tosi paljon.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!