torstai 11. lokakuuta 2012

Väriä makuuhuoneeseen

Siskoni värikylläinen koti ja tämän aamupäivän erikoinen valoilmiö taivaalla, jota myös auringonpaisteeksi kutsutaan, saivat minut kaipaamaan väriä makuuhuoneeseen. Lakanat vaihtoon siis! Kun huonekalut ja seinäpinnat noudattavat neutraalia värimaailmaa, on tekstiileillä superhelppo tuoda väriä tilaan ja muuttaa ilmettä.


Marimekon siniset Kivet-pussilakanat on saatu jo useampi vuosi sitten lahjaksi. Olen ollut oikein tyytyväinen näiden lakanoiden laatuun, värit ovat säilyneet raikkaina pesuissa ja materiaali on pehmeää. Oikeastaan näiden laadun innoittamana ostinkin keväällä meille Veto-kuosiset pussilakanat Marimekolta, mutta ne ovat jääneet tosi vähälle käytölle. Kangas on kummallisen kovaa ja lisäksi pussilakana on jotenkin oudosti hieman liian suuri, peitto pyörii sisällä eikä pysy paikoillaan, ikävä kyllä.


T:n sänkyyn vaihdoin värikkään autokuvioisen pussilakanan. Se on ostettu Uinua-verkkokaupasta ja äitiyspakkauksen peiton mittojen mukaan tehty. Lasten peitoissa ja pussilakanoissahan ei ole ihan sellaista standardikokoa kuin aikuisilla, joten kannattaa aina tsekata, että pussilakanasetti ja peitto ovat samankokoiset tai joutuu lakanan pienennyspuuhiin, kuten minä aikaisemmin. Ihana vauvan torkkupeitto on puolestaan pojan isomummin virkkaama. Molempia peittoja on pojun mielestä tosi hauska katsella! Vihreä Ainu-pupu on hyvin mieleinen sekin, syrjäyttää äidin mielestä tyylikkään Pentikin unipupun kuusi-nolla.


 T:n sänky alkaa pikku hiljaa käymään hänelle pieneksi. Kyseessä on siis Troll-merkkinen kehto, josta bloggasin raskausaikana. Se on ollut kyllä hyvä hankinta, koska makuuhuoneemme on niin pieni, että kunnon pinnasänky olisi tullut aivan kiinni parisänkyyn ja tehnyt huoneessa liikkumisesta hankalaa. Keinujalaksia emme tosin ole käyttäneet ensimmäisen kahden kuukauden jälkeen vaan sänky on ollut vain minikokoisena pinniksenä.

Piakkoin  T:n on kuitenkin aika siirtyä isompaan sänkyyn ja sitä myöten omaan huoneeseen nukkumaan. Haluaisimme hankkia hänelle Brio Sleep -sängyn, josta saa kaikki laidat irrotettua ja näin ollen se voisi toimia myös juniorisänkynä ennen täyspitkään vuoteeseen siirtymistä. Olen kovasti koittanut kiikaroida sitä käytettynä netistä, uutena on niin suolaisen hintainen (349,-).


Kun pojan sänky siirtyy pois makuuhuoneesta, on aika hankkia sängyn vierelle vihdoin ja viimein yöpöydät. Ne piti ostaa jo tähän asuntoon muutettaessa, mutta jotenkin se vain jäi. Todennäköisesti valintamme tulee olemaan Ikean Hemnes. Voisi kuvitella, että hieman talonpoikaishenkiset yöpöydät näyttäisivät kivalta kontrastina puhdaslinjaiseen, moderniin sänkyymme. Ja tietysti nuo ovat mitoiltaan sopivan sirot, sitä tilaa kun ei liikaa ole. Myöhemmin mahdolliseen isompaan makuuhuoneeseen voisi sitten hankkia vaikka saman sarjan lipaston yöpöytien kaveriksi. Värivaihtoehtoina mietimme joko harmaanruskeaa tai punaista (klik). Kumman sinä valitsisit meille?

12 kommenttia:

 1. Onpas raikkaan ja kivan näköistä.
  Onko tuo tuplapeiton pussilakana vai kaksi normaalia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna! Meillä on ihan erilliset peitot eli kaksi normaalia.

   Poista
 2. Kivasti tosiaan piristää noi värit muuten niin harmonista kokonaisuutta:) noista yöpöydistä: punaiset kyllä muuttaisi koko huoneen ilmettä, mutta olisi varmaan aika kivat. Harmaanruskea säilyttäisi superrauhallisen tunnelman. Mun mielestä toi teidän huone on niin samanvärinen, että pieni kontrasti saattaisi olla kiva- punainen voisi siis olla aika raikas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit piristävät, ja sitten joskus tekee vain mieli päästä niistä eroon takaisin siihen harmaa-beigeen. :D Siksi vähän jännittää, että kuinka nopeasti sitä kyllästyisi sinänsä ihaniin punaisiin yöpöytiin.

   Poista
 3. Punainen voisi tuoda tosiaan hauskaa piristystä! Itse en ehkä uskaltaisi olla niin "radikaali" vaan päätyisin kuitenkin noihin harmonisiin harmaanruskeisiin, joiden väri miellyttää kovasti omaa silmää. Malli on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös vähän niiden harmaanruskeiden kannalla, mr zubi taas punaisten. Saapa nähdä... :)

   Poista
 4. Harmaanruskea olisi minun valintani, pehmyt ja harmooninen.
  Meillä on Brion pinnasänky käytössä, yhdellä alennettavalla laidalla tosin, mutta sänky on tosi tukeva ja jämy. Molemmat lapset ovat kyllä terottaneet hampaita sängyn laitoihin :)
  betty

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo harmaanruskea (greige?) on kyllä kaunis väri minustakin! Kiva kuulla, että olette tykänneet Brion sängyistä.

   Poista
 5. Kiitos siskoseni kivasta postauksesta aikaisemmin. Ihan kiva katsella omaa kotia toisen silmin, vaikka se itsellekin on uusi :). Tuskin olisin itse rohjennut valita niin värikkäitä maaleja seiniin, mutta pidän niistä kyllä kovasti. Joko pikku T on siirtymässä omaan huoneeseen? Se on vielä niiin pieni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joskus on hyväkin, että joku toinen valitsee ne värit valmiiksi. ;) Mutta olet sä silti rohkeampi värien käyttäjä (vaatteissakin) kun mä. Kehto jää T:lle pieneksi varmaan parin kk sisällä, sitten kun T oppii nousemaan istumaan niin tuota ei enää uskalla käyttää kun on niin matalalaitainen. Siinä vaiheessa pitää siirtää omaan huoneeseen isompaan sänkyyn. Vähän jännittää itseäkin kun nämä yöt on aikamoista hulinaa olleet...

   Poista
 6. Meilläkään ei ole tällä hetkellä yöpöytiä, niiden löytäminen tuntuu olevan ikuinen murheenkryyni. Me teetettiin tamperelaisessa lasiliikkeessä (Aki-Lasi) sellaiset yksinkertaiset lasipöydät, joissa oli siis vaan sivulevyt ja yksi päätylevy. Ne oli tosi kivat, ne sai tehtyä mittojen mukaan eikä olleet ainakaan silloin v. 2009 hirveän kalliit verrattuna moniin kaupan valmiisiin lasisiin yöpöytiin. Muutossa ne hajosivat, mikä oli iso harmi. Noista yöpöydistä ottaisin ehkä tuon harmaanruskean, voisi sopia kivasti harmaan seinän kanssa, ja kun huoneessa on jo muuta väriä, niin ei tule liian levoton kokonaisuus. Virkkattu torkkupeitto on muuten tosi söde!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi surku noita teidän hajonneita yöpöytiä, varmasti harmitti! Tuo värikäs torkkupeitto on myös mun mielestä tosi ihana.

   Poista

Ilahdun kommentistasi!