torstai 18. lokakuuta 2012

Hetki


Hahaa carpe diem! Olen aina vähän karsastanut tuota hokemaa, liekö hieman missiviboja mukana. Vähättely on kyllä selkeästi ollut turhaa, vauvan myötä hetkeen tarttuminen on nimittäin aika oleellinen juttu. Kun T nauraa sydämensä kyllyydestä, tuntuu että aika melkein pysähtyy, on vain niin hauskaa katsoa toisen riemua. Toisaalta sellaiseenkin hetkeen on ihan suotavaa tarttua nopeasti kun jätkä päättää julkisella paikalla, että hänelle riittää jokin juuri tarjolla oleva aktiviteetti. Ja etenkin sellaiseen kun saa hetken omaa aikaa nautiskella kynttilöistä ja suklaasta ihan tavallisena torstaiamuna (torstaithan ovat jostain syystä niitä arkipäivistä ankeimpia).


 Mitä, näkisiköhän joku täällä pyykkejä lattialla, tiskejä pöydällä ja lelukasan olohuoneessa? Minä näen vain alla olevan kuvakulman.


Ruokavaliostani on tällä hetkellä karsittu vähäksi aikaa pois maito, muna, soija, ohra, ruis ja vehnä. Suklaille, pullille ja jäätelöille sain siis sanoa näkemiin, mutta ilokseni löysin yhden ihanaisen herkun, joka on täysin maidoton ja viljaton, nimittäin Wiener Nougat! Voin kyllä luvata, että sitten kun saan taas syödä vapaasti kaikkea, niin herkuttelen juuri niin paljon kuin ikinä tekee mieli. 

Tämä "allergisen" elämä on tavallaan aika avartavaa. En ole koskaan ennen joutunut yhtään miettimään, mitä ja missä voin syödä. Nyt ymmärrän ruokarajoitteisia paljon paremmin, ei ihan helppo juttu kieltäytyä herkuista kylässä tai valikoida ravintolaa sen mukaan, mistä voisi saada sopivaa syötävää. Ja mitä viljattomat erikoistuotteet oikein maksavatkaan! Tiesittekö, että esimerkiksi tavallisissa maissi- ja riisimuroissa on hirveät määrät vehnää ja useimmisssa myös maitojauhetta? Toisaalta uskoisin, että olen löytänyt sellaisia uusia, aiempaa ekologisempia ja terveellisempiä elintarvikkeita, jotka jäävät käyttöön tämän imetysdieettikokeilun jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!