perjantai 2. marraskuuta 2012

Marimekkomania

Oletteko huomanneet, että Marimekolla menee nykyään aika lujaa? Monessa supersuositussa blogissa hehkutetaan tuotteita, myymälöiden esillepanoissa on mielestäni tapahtunut päivitystä paljon houkuttelevampaan suuntaan ja suunnittelijakaartiin on tullut raikkaita lisiä - esim. Lumi-laukkujen takaa löytyvät Sanna Kantola ja Bruno Beaugrand ovat suunnitelleet tämän syksyn uutuusnahkalaukkuja ja Harri Koskinen Valoisa-valaisimen, josta ennustan vielä todella suosittua klassikkoa. Ihanaa Siirtolapuutarha-astiastoa näkee ihan joka paikassa, uusia myymälöitä on avattu ympäri maailmaa ja Shanghaissakin on parhaillaan meneillään Radical Design Week, joka vie suomalaista design-osaamista Kiinaan, Marimekko etunenässä. 

Ja koska tietenkin kuulun Marimekon ystävät -kantisohjelmaan, niin sain viime viikolla sähköpostiini kutsun tutustumaan uuteen VERKKOKAUPPAAN, eli nyt tuotteita voi viimein ostaa netinkin välityksellä! Tämä on mielestäni erittäin kiva juttu, sillä vaikka ei verkon kautta ostaisikaan, niin verkkokaupasta tuotetietoja (joita on vielä hieman suppeasti saatavilla, mutta eiköhän valikoima kasva koko ajan) on nyt helpompi selata ja nyt mukana ovat myöskin hintatiedot, jotka aiemmilla verkkosivuilla loistivat poissaolollaan.

Tasaraita-trikootyynyliinat, Veto-pussilakanat, Olkikukka-verhot

Olen aina pitänyt Marimekon tuotteista, mutta nykyään tuntuu, että himoitsen niitä ihan erityisesti ja jatkuvalla syötöllä. Haluaisin lisää Siirtolapuutarha-lautasia, vaikka ne valmistetaankin Thaimaassa, mikä tuo niille aika ison miinuksen. Lisäksi  haaveilen ruskeasta nahkalaukusta (esim. Sarvi-laukku on ihana) ja tasaraita-kuosinen Ilma-pusero olisi niiiin mun tyylinen. Sen jälkeen kun sain lahjaksi nuo puna-valkoraidalliset tyynynpäälliset, ihastuin siinä määrin trikoon pehmeään tuntuun, että huolisin samantien lakanavalikoimaani koko pussilakanasetin, mielellään tosin mustavalkoisena.

Olkalaukku ja nahkainen Mini Matkuri ovat arjen luottolaukkuja

Marimekon tuotteissa parasta on ajattomuus. Niihin voi välillä kyllästyä ja hylätä hetkeksi, mutta myöhemmin ne tuntuvat taas täydellisen ajankohtaisilta ja toimivilta. Esimerkkinä tuo musta Olkalaukku. Se oli opiskeluaikana kovassa käytössä, kuten niin monilla muillakin kampuksella. Pyörällä liikuttiin joka paikkaan, joten yliolan-laukku oli käytännöllinen ja koon puolesta tuo oli juuri passeli luentomapille. Opiskeluaikojen jälkeen laukku majaili pitkään kaapin perukoilla, mutta nyt äidin roolin myötä olen taas ottanut sen varsinaiseen tehokäyttöön ja aivan rakastunut uudelleen. Se on juuri sopivan kokoinen vauvan hoitolaukuksi ja kulkee kätevästi rattaiden työntöaisan päällä. Nahkainen Mini Matkuri on myös todella kovassa käytössä, sekin on erinomaisen kokoinen nykyiseen elämäntilanteeseen.

Note to self: Älä heitä mitään Marimekon tuotteita pois, viimeistään seuraavalla vuosikymmenellä rakastat niitä taas!

Mahtaakohan muuten Olkalaukku kuulua nykyäänkin opiskelijoiden varustukseen, vaikka luentomapin sijaan kaikilla taitaa olla tietokone mukana...? Toisaalta toimii tuo läppärilaukkunakin, testattu on!

Hurahdin Metropoli-kuosiin keväällä. :)

Ensin suunnittelin kuvaavani tätä postausta varten kaikki Marimekon tuotteeni, mutta laiskuus & aikapula iski, niitä on kuitenkin sen verran paljon, jos mukaan ottaa kaikki pyyhkeet, kosmetiikkalaukut, pussukat jne.. Ehkäpä jatkopostauksena sen vielä joskus teenkin. Jos joku siellä ruudun takana innostuu tarttumaan haasteeseen "Kaikki Marimekkoni", niin olisi kyllä mahtavaa!

Mistä Marimekon tuotteista te juuri nyt pidätte?

8 kommenttia:

  1. Mulla on käynyt ihan samalla tavalla tuon olkalaukun kanssa! Opiskeluaikana käytin sitä, mutta työelämään siirryttyä se jäi kaapin perukoille. Ja nyt se on ollut vauva-ajan hoitolaukkuna. Eipä tarvinnut ostaa mitään erillistä hoitolaukkua, jolle ei ehkä olisi käyttöä muussa myöhemmin.

    Mulla ei kauhesti muuten ole Marimekkoa,mutta raitapaidat miellyttää täälläkin ja tytön huoneeseen haluaisin Karkulaiset - kankaasta verhot. Nyt tuolla "kakkosmakkarissa" on vaan jotkut vanhat olkkarin verhot edellisestä kämpästä. Haluaisin myös Sukat makkaralla -laseja, mutta en ole keksinyt mitään tekosyytä uusille laseille, kun lasivarasto on niin kattava...

    Toivottavasti tää kommentointi onnistuu taas... yritin Halloween-postaukseen kommentoida pariin otteeseen, mutta jotain meni aina omituisesti mönkään ja kommentit ei tulleet perille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, tylsä kuulla tuosta kommentointiongelmasta. :(

      Olkalaukku on kyllä hyvä hoitolaukku, ja astetta tyylikkäämpi/eleettömämpi mielestäni kuin ne vaunumerkkien omat kamaluudet (sorry jos joku tykkää niistä erityisen paljon...). Karkulaiset-kangas onkin muuten tosi kaunis!

      Poista
  2. Meillä Marimekkoa löytyy mm. pyyhkeistä ja ne ovatkin olleet tosi hyviä käytössä, pitkäikäisiä.
    betty

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on useita Marimekon pyyhkeitä ja olen myös ollut laatuun tyytyväinen!

      Poista
  3. Mulla tulee myös tuosta olkalaukusta mieleen ihan opiskeluajat. Jotenkin se oli silloin niin cool, samoin kuin Marimekon pallopaidat :) Nykyisin tykkään paljon Marimekon kankaista, niistä yksi suosikki on Lumimarja-kangas ja toinen on Puutarhurin parhaat. Kankaita on kiva käyttää esim. pöytäliinoissa ja tekstiilitauluissa, saa kivasti ilmettä sisustukseen. Tuo sinunkin taulusi on tosi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Puutarhurin parhaat on yksi omistakin suosikeista, täydellinen kuosi keittiöön. Kangastaulut ovat ihan kivoja vaihtoehtoja aidolle taiteelle (jos ja kun sellaiseen ei ole aina mahdollisuutta), minusta kivempia kuin esim. tekstitaulut, joita nyt viime aikoina on näkynyt paljon.

      Poista
  4. Oi, melkein tekisi mieli myös kuvata kaikki meidän Marimekot, mutta ongelmaksi muodostuu se että sitä on niiiiiiin paljon: verhoa, pöytäliina, laukkua, pussukkaa, lakanaa, paitaa, pyyhettä, astioita... Ehkä jonain viikonloppuna, kun valoa riittää ja ehtii päivällä, voisi yrittää ehtiä kuvailla :) Ja ainiin: Suurimmalla osalla näyttää edelleen olevan luennoilla kynä ja paperia eikä läppäri luennoilla :) Tuota laukkuakin näkee aika paljon yhä vain, se on kyllä hyvä! Itselläni ei juur tuota mallia ole, mutta en ihmettele vaikka joskus vielä hankkisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla kaatui projekti kans tuohon runsaudenpulaan... Vaikka voisihan sitä yrittää kuvata edes osan, tai sitten osina tyyliin kylpyhuoneen Marimekot, keittiön Marimekot jne. Kiitos kun päivitit mun opiskelijaelämätietämystä, itsekin varmaan suosisin kynää ja paperia, niistä olisi sitten mukavampi käydä muistiinpanot läpi kuin koneelta. Toisaalta näppiksellä kirjoittaminen on paljon nopeampaa... Saa nähdä, jos vielä opiskelijaksi joskus päädyn.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!