sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Sisustusvieraissa: Kannustalon Rauhala, osa 1

Tänään pääsin kamerani kanssa vierailemaan mitä ihanimpaan taloon, työkaverini Mintun, hänen miehensä Jussin ja heidän 4-vuotiaan tyttärensä Hertan sekä perheen mainion mäyräkoiran Raimon kotiin. Kiitos kun saimme pikku-T:n kanssa tulla vierailulle!

Kyseessä on pari vuotta sitten valmistunut Kannustalon Rauhala ja koti oli kyllä täysin nimensä veroinen. Tunnelma oli aivan ihanan rauhallinen, kiitos harmonisten sävyjen, tilavien huoneiden ja suurien ikkunoiden - mutta myös ympäröivän, kauniin maaseudun ja luonnon.

Kuvia kertyi niin paljon, että päätin jakaa tämän kodin esittelyn kahteen postaukseen. Tässä ensimmäisessä kurkistetaan kodin alakertaan, josta löytyy eteinen, wc, kodinhoitohuone ja sauna, iso avokeittiö-olohuonetila, kirjastohuone ja terassi.


Yksi kauneimmista näkymistä heti tähän alkuun - todella nätit portaat! Eteisen valkoinen laattalattia oli myöskin todella upea ja teki sisääntulosta uskomattoman valoisan.


Kodin keittiö näyttää ihan käsin nikkaroidulta, mutta se on Puustellin mallistosta. Sopii maalaisromanttiseen taloon hienosti.


Alakerrassa on upea lankkulattia, jossa on upea kiilto pinnassa. Älyttömän kaunis.


Olen tuota "blogimatoksikin" nimettyä Kodin 1:n Pandora-villamattoa joskus miettinyt. Se sopii kyllä tähän kotiin täydellisesti, toisaalta miksei meillekin? Vaikka oma sisustustyylini on hurjasti modernimpi, niin voisin tuoda kyllä monet jutut Mintun kodista suoraan meille.


Olohuonetta hallitsevat isot ikkunat ja haalean vaalea värimaailma. Rauhallinen tunnelma saa valtaansa heti sisään astuessa, sillä ulko-ovelta aukeaa tämä näkymä.


Eteisessä on säilytys- ja laskutilaa kadehdittavan paljon. Muutenkin koko koti on yli tuplakokoinen neliöiltään meidän asuntoon verrattuna, arvatkaapa vaan tuntuiko oma kämppä pieneltä kun palasin kotiin? ;) Noita pisara-seinätarroja olen joskus himoinnut ja nyt ne on ehkä ihan pakko kotiuttaa meillekin. Tässä kuvassa muuten vilahtaa sisustuksen sävyihin saumattomasti mätsäävä koirakin, bongaa Raimo!


Ihania yksityiskohtia riitti...


Takkaan ihastuin täysin. Esittelin miehelle kotona innoissani, että juuri tällainen takka meilläkin joskus vielä on. Valkoinen, linjakas, kiiltäväpintainen - ja sivussa leivinuuni! Kuulemma suunnitelma sopii hänelle. Enää pitäisi hankkia se takan paikka...


Alakerran kirjastohuoneesta löytyivät isot Hemnes-vitriinikaapit.


... ja niitä ihania yksityskohtia lisää.


Saunan pukuhuoneen panelointi sekä penkki ja itse asiassa koko saunan lauteet ovat taitavan isännän, Jussin käsialaa. Arvostan.


Voiko ulko-ovi enää suloisemmaksi muuttua?


Mitä mä sanoin siitä valkoisesta lattiasta...


Vielä kurkistus kuistille.


Seuraavassa postauksessa kurkistetaan yläkertaan, joka oli vähintäänkin yhtä hurmaava kuin alakertakin. Maltatteko odottaa? Eikös ole upea koti?

14 kommenttia:

  1. Ah miten TÄYDELLISET sävyt kodissa! <3
    xx J

    VastaaPoista
  2. Onpa todella kaunis koti! Noi isot ikkunat olohuoneessa.. mmmmmmm!!! :)

    VastaaPoista
  3. Toi lankkulattia *syvä huokaus* Sellaisen mäkin haluaisin. On kyllä tosi kaunis koti.

    VastaaPoista
  4. Aivan upeat keittiön kaapit ja keittiön lankkulattia! Wau!

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Tällaisen vastauksen sain: Se on Trinity lankkulattia, vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa sopiva. Tammi-ebenpuu-vahattu ja veistopinta.

      Poista
  6. Aivan ihastuttava koti. Mikähän on tuo keittiön seinän harmaa maali ja sävy nimeltään? Toinen kuva ylhäältä päin. Kaunista syksyä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävy on H486 ja se kuulemma vaihtelee valon mukaan vihertävästä beigeen ja vaaleanharmaaaseen. On kyllä ihana sävy ja aika lähellä omaa lemppariani Tikkurilan Laastia.

      Poista
  7. Kaunis ulko-ovi ja tuo ovenpainiko, saako udella mistä olet löytänyt tuon ovenpainikkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos kommentista! Talon omistaja kertoi, että kahva on Aseman Lukosta.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!