torstai 13. syyskuuta 2012

Keskiviikko kuvina

Ajattelin kokeilla tällaista blogeista tuttua päivä kuvina -postausta. Tässäpä siis tavallinen sateinen keskiviikkopäivä minun ja poitsun arjessa. Tervetuloa mukaan!

6.55 Herätyyys! Ei auta, vaikka äiti haluaisi vielä jatkaa unia. Noustava on, tuumaa hymyileväinen vauva. Aamujumppa suoritetaan vanhempien sängyssä, sen jälkeen suunnataan vaipanvaihtoon ja muihin aamutoimiin.


8.00 Lastenohjelmia telkkarista! Poitsu katselee sitteristään käsin piirrettyjä, musiikki ja värit kiinnostavat kovasti. Jalat ja kädet viuhtovat ja välillä kuuluu innostuneita kiljahduksia. Ihan kiva keksintö nämä lasten aamuohjelmat, äiti saa pehmeän laskun päivään. ;)


9.00 Poju nukkuu aamupäikkärit, ihana hetki! Juon kahvia ja luen edellisenä päivänä postiluukusta kolahtanutta Deko-lehteä, joka tuli Vepsäläisen mainoksen mukana. Tosi kiva yllätys, tämä lehti oli täynnä inspiroivia sisustusjuttuja.


9.40 Kovin kauaa rauha ei jatku, sillä reilu puoli tuntia myöhemmin ollaan jo näissä tunnelmissa. Poitsu rakastaa ilman vaatteita potkuttelua ja yleensä hän saakin hengailla nakupellenä (kuvassa tosin vielä vaippa päällä) kylppärin lämpimällä lattialla sillä aikaa kun minä viikkaan pyykkejä ja käyn suihkussa.



10.00 Aamupäivän kirjallisuushetken aika. Poju selostaa minulle lempikirjansa hahmojen seikkailuja, possu on paras. Ennen minun piti aina pitää kirjaa hänen naamansa edessä, nykyään motoriikka on kehittynyt sen verran, että poika jaksaa "lukea" kirjaa ihan ominkin käsin välillä.

  
10.45 Äidin pikalaittautumishetki featuring fööni, Lorealin BB-voide (viime viikolla ostettu, hyvä tuote!) ja epätoivoinen mustien silmänalusten piilotusyritys valoa heijastavalla peitevoiteella.


11.15 Kuljetusfirma tuo meille uuden pesukoneen ja vie samalla vanhan pois, erinomaisen kätevä palvelu. Edellinen pesukone alkoi olla aika mielenkiintoista seuraa, piti milloin mitäkin hassua ääntä, eivätkä kaikki pesuohjelmatkaan enää toimineet. Koska pesukone on käytetyin kodinkoneemme tällä hetkellä, halusin uusia sen vielä hyvän sään aikana.

 

11.30 Poika on superväsynyt ja äiti supernälkäinen, siispä suuntaamme lounaskävelylle! Pidän tästä meidän asuinalueesta kyllä tosi paljon, koska lähistöllä on paljon kivoja lenkkeilyreittejä, mutta kivenheiton päästä löytyvät myös monipuoliset palvelut. Mukavia lounasravintolavaihtoehtojakin on useita. Tällaisessa lähiössä tuntuu onneksi luontevalta liikkua tuulipuvussa paikasta toiseen, siinä asussa oltiin nytkin liikenteessä. En kyllä kaipaa ollenkaan lähemmäs keskustaa, kulkuyhteydet ovat kuitenkin tarvittaessa tosi hyvät. Täydellisen tästä sijainnista tekisi se, jos kuntosalille olisi kävelymatka - nyt joudun kulkemaan jumppaan autolla tai bussilla.


12.00 Nautin jälkiruokaa Subwayssa. Subit ovat mun ehdottomia lemppareita pikaruuista ja tämä meidän lähistön ravintola on mukavan rauhallinen. Rakastan noita amerikkalaisia suklaakeksejä, melkein joka kerta pitää saada sellainen jälkiruuaksi. Poitsu muuten heräsi heti kuvan ottamisen jälkeen ja suuntasimme takaisin kotia kohti, jossa iltapäivä jatkui tuttujen kotitöiden ja leikkimisten merkeissä.


14.30 Poitsu on kitissyt jo reilun tunnin, mutta en ole saanut häntä nukahtamaan kunnolla. Meillä piti olla lenkkitreffit yhden äitikaverini ja hänen vauvansa kanssa, mutta ne peruuntuivat kovan sateen vuoksi. Minä päätän kuitenkin lähteä ulos, jotta saisin vauvan viimein nukkumaan. Sateella ulkoiluhan on vain varustautumiskysymys. Peakin softshell-takki on suosikki neljän vuoden takaa, ihan mahtava hankinta ja ollut käytössä tosi monessa menossa. Salomonin Gore-Tex-lenkkarit puolestaan ostin viime viikolla, niille tulee varmasti paljon käyttöä tässä syksyn mittaan. Poju nukahtaa rattaisiinsa ja nukkuu viimein ne kunnon parin tunnin päiväunet ja sillä aikaa mieskin ehtii tulla töistä kotiin.


17.45 Tuulipuku on vaihtunut farkkuihin - suuntaan työkavereiden kanssa keskustaan kahvittelemaan, vauva mukana. Itse kahvihetkestä en ehtinyt napata kuvia, sen verran vauhdikasta oli meno kun yritin pitää lapsen tyytyväisenä (hän ei tietenkään halunnut nukkua yhtään) ja ruokani suurinpiirtein lautasen ja suun välisellä akselilla. Ja olihan siinä aika kiire kuulumisten päivittämisessäkin kun ei oltu näiden tyttöjen kanssa vähään aikaan nähty ja porukka oli siinä välissä mm. ostanut asuntoja ja mennyt naimisiin.


20.15 Kotona jälleen, poitsu on jo ehtinyt käydä iltapesulla ja yökkärit on vaihdettu päälle. Viimeiset hengailut olkkarin puolella.


20.55 Vauva nukkuu omassa sängyssään, jee jee! Nukuttaminen sujui tällä kertaa kohtuullisen hyvin, mutta isä ei kelvannut seuraksi ollenkaan - mikä lie äitivaihe nyt meneillään näissä iltajutuissa. Me katsellaan vielä miehen kanssa telkkaria, olen tykännyt seurata Kakkosen Maailma on valmis -sarjaa. Kymppiuutisten aikaan ollaan kuitenkin jo koko porukka nukkumassa. On ihan pakko mennä aikaisin nukkumaan, jotta jaksaa (viime yönäkin sekosin jo laskuissa, montako kertaa poju heräsi).

Siinäpä se meidän päivä oli!

18 kommenttia:

  1. Mikä ihana äidin ja vauvan päivä! Arjen kuvaaminen on erinomainen idea. Jokapäivä on parasta elämää. Poika on aivan mainio pakkaus!

    Pesukone näyttää hyvältä! Olet jo varmaan ehtinyt käyttääkin sitä.

    Kiitos iltapiristyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, arjen kuvaaminen on tärkeä juttu. Kuvia pitäisi muistaa ottaa myös esim. kauppareissulta ja lenkiltä, miksei jumpastakin joskus?
      Kaksi koneellista on jo pesty uudella koneella, aiempaa tehokkaampi linkous on ainakin jo todettu hyväksi jutuksi.

      Poista
  2. Kiva päivä teillä on ollut! Hih, aika samoja piirteitä meidänkin päivissä on, tosin päikkäreitä tyttö nukkuu maksimissaan yhdet, ja nekin vaihtelevalla menestyksellä :) Täytyisipä itsekin toteuttaa tällainen postaus joku päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli mukavaa pitää kameraa matkassa päivän ajan, vaikka lopulta kuvaaminen unohtuikin tosi monessa tilanteessa ja näiden kuvien laatu on kyllä sen näköistä, että vauhdilla on napattu. Jään odottamaan teidän päivän kuvausta innolla, ei muuta kuin postaus työn alle!

      Poista
  3. Ihana päästä näin mukaan teidän päivään. Ikävä poitsua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä myös tätiä! Sun pitää tulla viettämään kivaa syyspäivää meidän kanssa, jos vaan suinkin ehdit jossain kohtaa.

      Poista
  4. Aivan ihana postaus, lisää näitä!
    Onko Peakin takkisi tuulen- ja vedenpitävä? Kiinnostuin heti kovasti koska hakusessa on sen tyylinen takki+housut (kunhan rahavaranto antaa myöten..)
    betty

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa betty, kiitos kommentista! Peakin takkini on veden- ja tuulenpitävä, ja huppukin on hyvin suojaavaksi muotoiltu. Toi on mustavalkoisuuden ansiosta kuitenkin aika casual, ei niin sporttityylinen kuin monet värikkäämmät takit. Suosittelen! Mulla on tohon kuuluvat housutkin, mutta niitä en ole juurikaan käyttänyt. Jotenkin softshell ei ole kuitenkaan housuissa niin mua miellyttävä materiaali. Tykkään enemmän "tuulipukukankaasta" housupuolella, suosikit on tällä hetkellä Haglöfsin windstopperit. Ne eivät ole virallisesti mitkään vedenpitävät, mutta olen käyttänyt sadekeleillä paljonkin eikä ole yhtään vesi tullut läpi.

      Poista
    2. Kiitos! Haglöfsiä olen miettinyt myös varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.
      Ihanan tyytyväinen poistu sitterissä katsomassa lasten aamuohjelmia, meilläkin nämä ovat tosi suosittuja!
      betty

      Poista
    3. Muakin itse asiassa houkuttaisi noihin Haglöfsin housuihin kuuluva takki (jossain vaaleammassa värissä), mutta en ole raaskinut hankkia. Katsotaan keväämmällä...
      Lastenohjelmat on kivoja, olen kyllä yllättynyt että tuollainen vajaa nelikuinen jaksaa niitä katsella. Mutta enhän mä mitään vauvoista etukäteen tiennytkään. :D

      Poista
  5. meillä neuvolassa painotettiin kyllä että vauvat eivät katso telkkaria, välähdykset eivät tee hyvää tms. kiinnostusta toki meidänkin tytöllä olisi kaikkiin ohjelmiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, olen kyllä miettinyt samaa. Poitsu saa katsoa jonkun yhden rauhallisen ohjelman ja sitten telkkari laitetaan kiinni. En itse tykkää pitää telkkua taustalla nimittäin. Eli tv:n parissa vietetään tosi pieni aika päivästä. Mutta kyllä silti aina tulee vähän huono omatunto jos poika on telkkaria saanut katsoa, juurikin siksi että mietin onko sillä jotain haittaa hänelle.

      Poista
    2. No eipä sitä kannata liikaa stressata kun on niin paljon asioita mitä pitäs/ei pitäs tehdä! Varmaan tarkottivat siellä et tuntitolkulla ei ole hyvä, mut jos esim vartin kattominen helpottaa esim äitin oloa/toimintaa/henkistä vireyttä/yms niin eiköhän se oo sitten ihan ok. Näin ainakin itse ajattelen!

      Poista
    3. Niinpä, ihan totta. Meillä ei ole ollut tämä alkuaika ehkä kaikkein helpoin, tällä hetkellä epäillään ja tutkitaan maitoallergiaa. Välillä on tämä mamma ollut vähän kovilla ja jos poitsun on saanut tyytyväiseksi Myyrä dvd:n avulla, niin sitä korttia on välillä käytetty. :)

      Poista
    4. Voimia ja jaksamista!
      Myyrä on kyllä ihan paras!
      :)

      Poista
  6. Heippa. Löysin blogisi vasta ja ihastuin ensisilmäyksellä :) Näitä arkisia vauvajuttuja on kiva lukea, ja saanpa täältä varmasti monia hyödyllisiä vinkkejäkin. Jäänkin siis linjoille seuraamaan kuulumisianne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kun löysit ja tykkäsit. Olenkin ajatellut tehdä tällaisen päivä kuvina-postauksen taas lähiaikoina, kunhan saisin aikaiseksi. Postausideoita saa tietysti myös mielellään ehdottaa, jos joku tietty juttu vaikka vauva-arjessa kiinnostaa.

      Poista

Ilahdun kommentistasi!