perjantai 28. helmikuuta 2014

Tuolihaave toteutui

Hei tsekatkaa, mulla on uusi ihanuustuoli! Toteutin pari vuotta muhineen haaveen ja hankin laivapöydälle arvoisensa kaverin - Ray ja Charles Eamesin vuonna 1950 suunnitteleman  Vitra Eames DSW side chair -tuolin. On se vaan niin cool! Luonnossa muovi-istuimen ja hienostuneiden puujalkojen kontrasti on vielä isompi kuin kuvissa, tuoden mukavaa kontrastia ja leikkisyyttä.


Olen aina tiennyt, etten halua tätä tuolia valkoisena ja nyt sitten päädyin mustaan. Se on kuitenkin ajaton vaihtoehto ja tuo musta ristikkosysteemi puujalkojen välissä sopii mielestäni erityisen nätisti mustaan istuinosaan. Tässä tuolissa on muuten erittäin mukava istua! Istuinkorkeus on melko matala, mutta niin on laivapöytäkin (sehän ei tosiaankaan noudattele mitään nykyajan standardikorkeuksia), joten nämä kaksi ovat juuri hyvä pari. Molemmat ovat sirolinjaisia mitoiltaan muutenkin.


Kuvat ovat vähän huonoja, pikaisesti iltavalaistuksessa napattuja, täytyy ottaa vielä luonnonvalossa parempia. Tuo laivapöytä on toiminut viime aikoina T:n piirustuspisteenä, piirtäminen on nyt ihan superkuuma aktiviteetti. Sitä pitäisi tehdä ihan koko ajan, näissäkin kuvissa piti päästä piirtämään kesken iltapesujen. Seuraavaan kotiin hankitaan kyllä T:lle ihan oma piirustus- ja askartelupöytä.


Mitäs tykkäätte mustasta DSW:stä?

10 kommenttia:

 1. Eikä! Täällä sama tuoli haaveissa. Kyllä minäkin vielä joku päivä omani hommaan... :) Ja sopii ihan mahtavasti tuohon mufin (?) pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja eikös sovikin. :) Toi Mufin pöytä on niin hieno, me vähän kunnostettiin sitä silloin aikanaan. Ja mulla oli jo alussa vahva visio tästä tuolista sen parina. Pöytä on tosiaan "laivamitoitusta" eli tosi pieni ja siro, joten kaikki tuolit ei sen kanssa välttämättä sovikaan, varsinkaan viralliseen työtuolikäyttöön tarkoitetut.

   Poista
 2. Tuo on kyllä NIIIIIIN magea, justiinsa ihastelin sitä taas. Onneksi olkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Nyt oli Stockmannin verkkokaupassa viime viikonloppuna sisustusale, niin käytin tilaisuuden hyväkseni.

   Poista
 3. Kiva tuoli! Me toteuteutimme pari tuolihankintaa hiljattain, kun löysimme käytettynä tosi hyväkuntoiset Artekin satulavyönojatuolit. Uutena niitä ei olisi raaskinut hinnan puolesta ostaa, mutta nykyisin design-tavaraa löytää helposti käytettynä - vieläpä hyväkuntoisia ja murto-osalla uuden hinnasta :) noita käytettyjä "löytöjä" on sitten kiva yhdistellä uusimpiin huonekaluihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä löydöltä! Käytettynä löytyy kyllä hyvin kaikkea, mutta hankinnan tekeminen vaatii enemmän aikaa ja vaivaa mielestäni. :)

   Poista

Ilahdun kommentistasi!