sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Moderni ja muuntuva Muurame

Uusi tv-taso on viimein valmis! Monien pähkäilyjen jälkeen päädyimme ajattomaan ja modernin klassiseen Muurameen ja olen tosi tyytyväinen uuteen kokonaisuuteen.


Muuramen huonekaluilla on aika pitkä historia elämässäni. Lapsuudenkotini huone oli sisustettu aika pitkälti Muuramen kalusteilla. Ehkä joku muistaakin, että minun vanha sänkyni palvelee tätä nykyä pikku-T:n huoneessa. Meillä on kotikotona muutenkin paljon Muuramen kalusteita ja olen nähnyt, miten ne kestävät aikaa ja muuntuvat aina uusiin kokonaisuuksiin ja erilaisiin koteihin.

Opiskeluaikoina en juurikaan panostanut sisustukseen, opintolainaakin otin vain reissailuja varten. Ja hyvä niin, en kadu niitä ikimuistoisia reissuja hetkeäkään! Mutta kun olin saanut valmistumisen jälkeen ensimmäisen vakituisen työpaikan ja saanut maksettua ne opintolainat pois, halusin sijoittaa johonkin pysyvämpään. Silloisessa vuokra-asunnossa oli tarvetta eteislipastolle ja niinpä ostin kolme näitä Muuramen makromup-laatikostomoduuleja. Lipastona kokonaisuus palvelikin yhteensä kolmessa kodissa, mutta nyt tosiaan moduulit pääsivät olohuoneeseen. 

Hankin tosiaan vain lisää sokkeleita sekä yhden kippikaapilla varustetun osan lisää. Kokonaisuudessa on neljä 78 cm leveää osaa vierekkäin, sokkeli on 5-senttinen. Muutos oli siis suhteellisen edullinen ja ekologinenkin kun pystyin hyödyntämään valmiiksi kotona olevia tuotteita. Ja voin olla varma, että näistä osista rakentuu jatkossakin hyviä kokonaisuuksia, vaikka koti vaihtuisi.

Vihdoin tuli kiinnitettyä myös Virpi Viitalan maalaama taulu seinälle, se on nyt ansaitusti olohuoneen paraatipaikalla. Kokeilin Lundian ihanaa Soihtu-pöytävalaisinta myös olkkariin, koska sen muotokieli sopii niin täydellisesti yhteen toisen suomalaisen design-klassikon kanssa. En tiedä, onko jotenkin epäkorrektia sijoittaa valaisin taulun eteen, mutta omaan silmääni kokonaisuus toimii aika kivasti. 


Uusi taso on kymmenisen senttiä vanhaa matalampi, mutta reilusti leveämpi. Matala profiili jotenkin suurentaa tilaa ja mieskin lopulta tykkäsi, vaikka vähän vastusti kokeilua - hän oli melko varma, että taso näyttäisi aivan liian matalalta. Onneksi oli nämä laatikoston palaset valmiina kotona, niin sovittaminen oli melko helppoa. Ja hahaa, niinhän siinä kävi, että MINÄ olin oikeassa. Surprise! 

Itsehän olen vähän potenut kyllästymistä tummaan seinään, joka on taas miehen lemppariasia meillä kotona. Nyt matalamman tason myötä seinää on itse asiassa esillä aiempaa enemmän, joten on herran syytäkin olla tyytyväinen. Ja voihan se olla, että tuo ihana mieheni on vaan niin fiksu, että ymmärtää olla tyytyväinen silloin kun sisustushullu vaimo on (kerrankin) tyytyväinen.

 
Ja kuten kuvista huomaa, toin tummemman maton kesäksi olkkariin. Olohuoneen läpi kuljetaan terassille päivittäin, joten valkoinen paperinarumatto oli vähän liian arka. Ikean matto sopiikin hyvin niin kalusteiden minimalistiseen ilmeeseen kuin meikäläisen huolettomaan kesäfiilikseen.

Tällaista siis tapahtunut täällä kaiken muun hässäkän ohella. Ollaan vietetty toukokuista juhlaputkea mm. äitienpäivän, hääpäivän, päiväkodin kevätjuhlien ja pikku-T:n synttäreiden merkeissä. Tuollaisen 5-vuotiaan juhliminen alkaa muistuttaa melkoista spektaakkelia! Ihanaa kutsua pieniä ja isompia vieraita, mutta voin kertoa, että juuri nyt olen kattanut ja keitellyt kahvia ihan riittävästi. Ja tulihan tuossa urakoitua ikkunoiden pesun ja kesäkukkienkin suhteen. Tiedän, ettei kukaan olisi paheksunut millään tavalla likaisia ikkunoita, mutta kun mää nyt vaan oon tällainen... Ei tämä elämä kuitenkaan pelkkää perhejuhlaa ole ollut, tuli nimittäin käytyä myös Grand Champagne-tapahtumassa Helsingissä. Oli huikean virkistävä, joskin fyysisesti hiukan väsyttävä viikonloppu. Kumma juttu, muistaakseni täytän kohta 23 vai miten se meni... 

Sitten olis vaan sellainen ilmoitusluontoinen asia, että enää kaksi viikkoa ja meillä alkaa KESÄLOMA ja koittaa odotettu Tokion reissu. En voi uskoa, miten nopeasti tämä kevät on mennyt! Ihan mieletön loma ja kesä edessä.  Elämä on ihanaa. Elämä on nyt. <3

10 kommenttia:

 1. Näyttää todella hyvältä, eikä yhtään liian matalalta :)

  Muurameita on tullut hankittua meidän tytöille ja saavat sitten ottaa ne mukaansa, kun maailmalle lähtevät. Ne on kyllä kestäviä kalusteita! Yhden pöytätason olen saanut kummitädiltä ja se on liki 30 vuotta vanha, mutta edelleen loistokunnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohan on ihan parasta, jos voi antaa lapsille mukaan laadukkaita kalusteita kun muuttavat pois kotoa. <3

   Poista
 2. Ihan mahtavaa että olette saaneet tuon kokonaisuuden rakennettua jo olemassaolevilla kalusteilla. Ja hyvää lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, siitä olen itsekin tosi iloinen. Kiitos paljon lomatoivotuksista!

   Poista
 3. Muuramet ovat ihan parhaita. Meille ensimmäinen ostettiin lähes 30 v. sitten esikoisen hoitopöydäksi. Sitten hankittiin lisää lapsen kasvaessa lastenhuoneeseen ja lapsiluvun kasvaessa yhteiseen lastenhuoneeseen. Muuton myötä lapset saivat omat huoneet ja Muuramet jaettiin eri huoneisiin. Parilla täydennyksellä saatiin toimivat kokonaisuudet. Esikoistyttären muutettua omaan kotiin taipuivat Muuramet helposti pienen yksiön kalusteiksi. Pari uutta sokkelia hankittiin vain lisää.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on urakoitu ikkunanpesun ja pihakukkien parissa, kun huomenna juhlitaan 5-vuotissynttäreitä. :D Varsinainen päivä oli jo viikko sitten. Onpahan sitten kaikki tehtynä ja saa nauttia työnsä tuloksista. Kukaan ei välttämättä edes huomaa että ikkunat on pesty, mutta varmaan olisivat huomanneet, jos ei olisi. :D

  VastaaPoista
 5. Upealta näyttää Suvi! Myös lamppu taulun kaverina ;-) Ihanaa kesää teille! t. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla ja oikein kivaa kesää teidän koko perheelle!

   Poista

Ilahdun kommentistasi!