maanantai 16. huhtikuuta 2012

Päivän juttuja

Aurinkoista maanantaita ja tervetuloa kurkistamaan minun päivääni!

Vaalea kangassohva vaatii hieman viitseliäisyyttä pysyäkseen hyvässä kunnossa. Meillä sohva imuroidaan lähes viikottain, mutta kuulemma noin vuoden välein olisi hyvä tehdä myös perusteellisempi puhdistus ja suojaus. Olen odotellut sopivaa ajankohtaa, sillä suoja-aine on tosi voimakkaan hajuista enkä ole halunnut suihkia sitä sisätiloissa. Tänään sää oli tähän tarkoitukseen täydellinen ja sain kannettua tyynyt ulos terassille. Puhdistelin ensin tyynyjen pinnat kauttaaltaan ja sitten lisäsin kerroksen suojasuihketta. Tämän meidän sohvan päälliset ovat muuten vetoketjulliset ja irrotettavat, joten ne voi pestä ihan pesukoneessa, mutta vielä ei ole ollut tarvetta.


Innostuin myös silittelemään pyykkejä (homma, jota inhoan ja ehkä siksi meiltä löytyykin äärimmäisen vähän silitystä vaativia vaatekappaleita) ja samalla tuli mieleen kaivaa ompelutarvikkeet kaapista. Tältä meillä näyttää kun zubi häärää, pöytä täynnä tavaraa ja yleensä vielä kaikki ympäröivät kaapinovet auki. Kauniit  ruusut muuten sain ystävältä viikonloppuna, niin upea tuo keltainen väri.


Ihastuin reippaan ruudulliseen vauvan pussilakanaan Hemtexissä, mutta se olikin yllättäen aivan liian suuri äitiyspakkauksen mukana tulleeseen peittoon. Surauttelin sen sopivan kokoiseksi ja lopputuloksesta tuli omasta mielestäni tosi hyvä.

Ompelin myös pimennysverhon makuuhuoneeseen. Mittailin ikkunan ja ompelin tummanharmaasta jämäkästä kankaasta sopivan kokoisen verhon. Verhon yläkulmiin kiinnitin purjerenkaat. Tarkoitus on vielä asentaa ikkunankarmiin pienet koukut, joihin nuo renkaat sitten saa nopeasti sujautettua ja makuuhuoneen näin tarpeen tullen pimeämmäksi. Idean sain eräästä vuokramökistä, jossa oli tällaiset pimennysverhot ja ne olivat niin kätevät käyttää, että halusin kokeilla itsekin. Tällä systeemillä ei tarvitse hankkia sellaisia kamalia raskaita, pitkiä pimennysverhoja tai jotain rumaa rullaverhoa.


Tiedättehän, miten remontin yhteydessä aina jää joku yksi lista tai ovenkarmi repsottamaan ja sitä on kertakaikkiaan mahdotonta saada laitettua koskaan kuntoon (paitsi ehkä pois muuttaessa...). Hahaa, minäpäs liimasin yhden sellaisen kiinni tänään. "Lastenhuoneen" nurkassa ei siis enää kökötä irtonainen lattialista!


Iltapäivällä lähdin vielä viemään lasi- ja metalliroskia keräyspisteeseen ja pesettämään autoani, jonka toivon saavani myytyä pois tässä lähiaikoina. Päivän erittäin rento asu näytti seuraavanlaiselta:

takki Peak Performance, tuulihousut Etirel, kengät Nike

Nyt tässä pähkäilen, vieläkö lähtisi BodyBalance -tunnille vai viettäisikö loppupäivän vaakatasossa sohvalla...

P.S. Sisustuskuvahaasteen kolmas viikko on vieläkin vaiheessa, mutta tulossa tulossa...

4 kommenttia:

  1. Ihana tuo Peakin takki! Hei laita kuva kun saat pimennysverhon paikalleen, kiinnostava ripustussysteemi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Juu laitan kuvaa, mutta varaudu odottamaan hetki, sillä mies on luvannut hoitaa koukkujen kiinnityksen. Hänellä voi aina välillä vähän kestää... ;)

      Poista
  2. Melkoisen puuhakas äitiyslomalainen. Muistahan vähän huilatakin ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enimmäkseen olenkin keskittynyt lepäämiseen. Jostain tämä hurja kodinkunnostusvimma vaan kumpuaa. :D

      Poista

Ilahdun kommentistasi!